• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKAndroid development
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    To oprávnění k přístupu k poloze je naprosto logické. Jak WiFi scanem, tak Bluetooth scanem se dá uživatel za vhodných okolností velmi přesně lokalizovat (přesněji než přes GPS), bez ohledu na to, jestli má nebo nemá zapnuté zpřesňování polohy. Uživatel tedy musí vzít na vědomí, že je tímto okamžikem zaměřitelný a OS ho před tím nedokáže uchránit.
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    ADM: imho google ocekava ze vetsina lidi ponecha tu funkci zpresovani polohy a kdyz appka udela wifi scan a bude mit i polohu takj to nabonzuje, to byl podle me jejich prvotni zamer proc to v SDK 23 zavedli
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    MIKULAS: ohledne polohy - http://developer.android.com/...t/versions/marshmallow/android-6.0-changes.html#behavior-hardware-id

1 - ano skutecne nefunguje, wifi scan nic nevrati
    2 - je jasne popsana ale lidi popis appky nectou a i kdyz ctou tak ti co si stezuji na to kaslou, i tak mam hodnoceni 4.3/5 takze vetsina lidi to cte nebo to proste chape jako nutnost
    3- jelikoz je app o wifi scanu - wifi analyzer - tak tu permission potrebuje ihned
    4 - vysvetluje dokonce i s odkazem na oficialni zdroj z alert dialogu

jak jsem psal , hodnoceni je jeste relativne dobre ale donedavna jsem mel nevyhodu ze jsem upgradoval v dobre vuli na SDK 23 a tam ta povinnost byla, ale ti co neupgradovali a zustali na nizsi polohu nepotrebovali - google play blokoval jakykoli downgrade sdk ze svych vlastnich duvodu - i kdyby developer nahral novejsi sdk jen do beta verze, nebyla cesta zpet

ADM
    ADM --- ---
    sorry ze vam do toho vstupuji offtopicem, ale on google vyzaduje u kazdy appky, ktera pouziva wifi, aby mela opravneni pouzivat GPS? jde tam ciste formalne pouze o to pravo, nebo je nutny i bonzovat polohu zpatky a nalezene site?
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    ADAMH: odpovídám poctivě na všechny dotazy - fakt, že si někdo dá práci s udělením (jakéhokoliv) hodnocení je pro mě dostatečná motivace, abych na to alespoň zareagoval. A to i v případě, že jde třeba jen o hodnocení typu "Super appka" ... pak odpovím: "Děkujeme za pochvalu, ale určitě se ozvěte, až se vám něco nebude zdát...".

U Googlu bych se neinspiroval :) Reakce uživatelů jsou poklad, narozdíl od UX testů nic nestojí a s trochou snahy lze napruzené jednohvězdičkáře konvertovat ve spokojené a mnohdy i platící uživatele. Je to komunikační kanál s marketingovým potenciálem. Na druhé straně - na celkovém hodnocení aplikace nelpím, to je hausnumero.

Co se týče jednohvězd od BFUček - často jsou způsobeny nedotaženým UX. Ty lidi nemůžou za to, že tomu nerozumí a proto se jim musí vše podat jasně a včas, aby se předešlo zklamání.

Jako příklad vezmu tu gps polohu u wifi scanneru a pár dotazů k zamyšlení:
    1. skutečně to bez GPS vůbec nefunguje? (ani kdyby se nějak přiblble zadala poloha ručně?)
    2. je tahle závislost jasně popsaná před stažením appky?
    3. vyžaduje aplikace danou permission až ve chvíli, kdy je skutečně potřeba?
    4. vysvětluje aplikace zřetelně proč potřebuje danou permission?
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    ADAMH: Tak hlasim, ze android 9 se tam dostat da. Pomoci triku s VPN, predpokladam ze to je i tak oficialni build. Lepsi hracka za 4 tisice s DPH nez pixel za 25
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    Trošku jiné téma. Kolik z Vás reaguje na hodnocení v google play. Ja musím říct, že už na ty lidi kašlu. Ti co dali dobré hodnocení, ty nebudu dráždit aby si při druhém pohledu nerozmysleli svych 5/5 a ti co dali špatné stejně nic číst nebudou. Pokud si například stežují, že má app vyžaduje polohu (wifi scanner - google si to vymyslel že to tak má být a je na vývojařích aplikací aby to uživatelům srozumitelně vysvětlili), nebo daj 1/5 za to že jim schází jejich jazyk či to nechápou.

Ono se stačí inspirovat i googlu samotného, u jejich app např youtube na hodnocení také vůbec nereagují.

Co Vy? :)
    p.s. navíc to drzé omezení počtu znaků na odpověď i přesto, že uživatel to má nejspíše neomezeno či výrazně výše
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    No tak jsem objednal nejakej Xiaomi MI A2 Lite. Zda se ze by to uz melo mit Android 9. Na telefonovani si necham sveho nexus 5x se kterym jsem spokojen :) Dam kdyztak vedet pokud tam tedy ten update bude.
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    TBC: mam appky co pracuji s wifi, to je jedna z mala veci co se v emulaci neotestuje, tedy doted neslo, nevim jak soucasna verze
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    Zopakuji starší otázku, nenajde se tu někdo kdo má Android 9 (já bohužel zatím nemám) a je ochoten otestovat jednu aplikaci. Aplikace je publikována na google play, nejednalo by se o betu ale o produkční verzi. 1M+ stažení.
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    ADAMH: ha! diky; jsem debil

(to jsem mohl/musel byt ja - mam tam job, ktery , kdyz uz je to stazene, overuje existenci nove verze na netu, ale prvni "cistou" instalaci delam vzdy jako manual download pres... ... ... chrome)

===

coz me privadi na jeste jinej dotaz: neznate nejaky doporucenihodny "framework" na planovani zavislych jobu/asynctasku?

jedou mi tam - zatim - asi 3 male background tasky, ktere se musi spoustet ve spravnem poradi, pricemz jeden z tech tasku se spousti v nekolika iteracich (a cele to, na zivem prostredi, zabira radove tyden - ve vyvoji si ty tasky poustim v horizontu sekund/minut/hodin.)

konkretneji:

1) job, co se nemusi povest a muze se pokracovat dal je overeni nove verze programu
    2) job, co stahuje z netu dalsi sadu tasku, pricemz overuje, zda tuhle sadu uz nezpracovaval - bud takovou sadu najde a pokracuje se dal, nebo se rescheduluje (na zivem o 24 hodin), pricemz reschedule tohoto jobu rovnou pousti i check na novou verzi [ergo zacina se znova od 1]
    3) na zaklade nove sady ukolu se zacnou schedulovat ty tasky (paramtery mam [ukol, pocet opakovani a delay mezi jednotlivymi opakovanimi]) a kdyz vsechny tyhle subtasky skonci, tak chci znova na [1, 2]

ted to delam tak, ze mam jednu zastresujici JobService, ktera provozuje specificke AsyncTasky (s execute().get()) a tuhle JobService ovladam (schedule/cancel) pres aktivitu pomoci Broadcastu

a zaroven u toho premyslim, ze bych si to napsal cisteji, avsak nechci vynalezat kolo - a me android dev google fu mi furt dava jen veci, co me nezajimaji...
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    FONTAN: Co treba google chrome s nejakou zapnutou ochranou? Nestahl si to nekdo pres nej ci neco podobneho?
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    Nevite, jakym zpusobem se muze stat, ze mi aplikaci, vyvijenou zcela pro interni pouziti a zcela mimo Google play, "stahnul" Google (66.249.80.19 https://developers.google.com/+/web/snippet/ )?

Asi by me uplne neprekvapilo, kdyby nejake informace o danem apk souboru "leakovalo" Android Studio, ale on to tuknul/stahnul z netove lokace, kde si delam prostredi na moznost (polo)automatickeho updatu te aplikace u nasich uzivatelu (interni zamestnanci s velmi omezenyma IT schopnostma ). Tahle lokace je sice verejne dostupna, ale na ne uplne trivialni adrese, takze se mi zda, jakoby informace o ni prisla ke google z meho telefonu, kde to (mimo jine) testuji.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    H_U_N_T_E_R: Kdyz udelas primo ten select, bez OrmLite, taky je to pomaly?
    H_U_N_T_E_R
    H_U_N_T_E_R --- ---
    REDTIME: nemám, ale do té malé dělám select all (přes OrmLite, takže ve skutečnosti dbContext.QueryAll). I kdyby tam ale byl nějaký where, tak přece full scan do tabulky o 50ti řádcích by neměl zabrat 8s
    REDTIME
    REDTIME --- ---
    H_U_N_T_E_R: je i není,... ale pro začátek indexy máš?
    H_U_N_T_E_R
    H_U_N_T_E_R --- ---
    Ahoj,
    řeším výkonnostní issue s SQLite (+ nad tím mám ormLite). Databáze má 2 tabulky. Jedna je větší (30k záznamů, 25MB), druhá tabulka má jen 50 záznamů o 10ti sloupcích, všechny max nvarchar(20).
    Select do té malé tabulky mi ale na relativně výkonném zařízení trvá 8s.
    To je normální? Existuje jiné řešení, než si to splitnout do dvou databází?
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    JOHNY_G: no prave bych se chtel vyhnout nutnosti urciteho poradi, kdyz tam udelam spozdene pripojeni pinu pro prepnuti do host rezimu tak na tom poradi zaviset nebude, ale asi to zkusim jeste s nejakym tim kabelem co jsi poslal
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    JVCNC: Co na tom chceš bastlit? Nejdřív připoj jen nabíječku, to ti bude kterýkoli z těch dvou kabelů normálně nabíjet ať už máš podporu nebo ne, a až pak do toho Áčka něco strč :-). Ten Axagon ti samozřejmě fungovat nebude, musí to být něco z toho ranku co jsem ti posílal já.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam