• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKAndroid development
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    ADAMH: No měl jsem na mysli interstitial. To má vlastní aktivitu a může to vyběhnout kdykoli, což si můžeš ošetřit. U bannerů je to samozřejmě nesmysl.
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    JOHNY_G: No admob jsem tam uz smazal, jak chteli :) je pravda ze se reklama vlozila az po naloadovani ale to ze by mela prekrejvat jinou aplikaci, to si prece ma osetrit OS

No a preloaded je podporovano pouze v jedne knihovne ktera je povolena jen par vyvovelym a neni urcena verejnosti. Protekce, no :)

Kazdopadne "screenshot included" je kec, nic included nebylo :)
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    ADAMH: V jedné diskuzi se to hodně řešilo, ale nevím, jestli dospěli k nějakému konkrétnímu závěru. Jako nejpravděpodobnější se jevil problém v tom, že dáš naloadovat reklamu, a na success ji obrazíš. Když mezi tím pošleš aplikaci do pozadí (což ten testovací robot rád dělá), tak vyběhne přes jinou appku, což berou jako nečistou hru. Navrhovaným řešením by bylo reklamy preloadovat a ve správný moment rovnou zobrazil. Co ten jejich "Screenshot included"? Nepomohl by? Nebo nemáš v konzoli pre-launch report s videem?
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    DATEL: Problem je ze o tom vsem rozhoduje nejakej pseuo AI a ze setrej na lidech a podpore.
    DATEL
    DATEL --- ---
    B3DA: taky dobry :-)
    Google ma zas takovou perlicku ted s temi zariznutymi opravnenimi pro odesilani SMS - pokud to chces pouzit, musis vyplnit ten jejich formular a vybrat typ aplikace (emergency, spravce SMS apod.) a oni ti to bud schvali nebo zase smazou. Kdyz jsme app upravili tal, aby to opravneni nebylo treba, nahrali jsme to tam, ale teda vubec jsme nevfeli, co s tim formularem. Bud jsi musel zvolit, ze to pouzivas a proc, nebo ze to chces dočasně nahrat i tak, a ze to opravis casem (nevim uz, jak presne to tam bylo). Pritom pri uploadu nove verze APK uz vi, te tam to opravneni neni, i to tam bylo myslim napsane, ale stejne ten formular chtel vyplnit. Jake bylo nase prekvapeni, kdyz nam to znova zarizli! Vubec nevime proc, kolega tam pak psal, ze to uz to opravneni neobsahuje, tak v cem je problém. Za chvili to zase povolili. Proste des.
    B3DA
    B3DA --- ---
    DATEL: tak xcode je super vec, se kterou se da uzit spousta srandy :)
    DATEL
    DATEL --- ---
    ADAMH: Pristup Google k vyvoji pro Android je v posledni dobe fakt tristni. Haze klacky pod nohy, zarezava API, na kterem jsou postavene uspesne aplikace, omezuje pristup k opravnenim, ktere leta byly "z duvodu bezpecnosti", takze opet spousta aplikaci jde do hake nebo se znacne zmeni uzivatelsky komfort... Proste vsechny ty vyhody, ktere Android prinasel oproti (re)striktivnimu Applu, uz jsou skoro pryc a z hlediska buzerace vyvojaru uz je vcrlku jedno, jestli vyvijis pro Android nebo Apple. Tot muj subjektivni pocit a jo, stve me to cim dal vic. Dost casto v posledni dobe zvazuju, ze s Androidem seknu, jenze me to zivi, vracet k backend webum se mi moc nechce, co bych chtel delat zas neumim natolik, aby me to uzivilo (Python apod.), tak jsem premyslel o prechodu na vyvoj pro Apple, ale to by bylo prast jal uhod.
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    ADAMH: Tak se zda , dle diskuzi, ze to mozna muze byt proto ze jsem si dovolil umistit upoutavku na svou jinou aplikaci a neoznacil to jako reklamu. Coz imho reklama neni.

Nicmene druhy scenar je ten ze se nekdo rozhodl appku schodit tim ze navedl par lidi aby vyplnili abuse report a google to jen strojove vyhodnotil a rekl si 52% sance, ano, vyradime.
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    Nějak mám čím dál horší zkušenosti s vývoje pro android, především z hlediska přístupu googlu.

Videl jste už někdo někdy takovýto email? Zprvu jsem si myslel, že to je nějakej scam ale je to i v google play consoli.

Screenshoty nepřišli žádné a jedinou reklamu co tam mám je jejich Admob.
    ------------------------------
    Hi Developers at -----
    After a recent review, ------- has been removed from Google Play.
    Publishing Status
    Publishing status: Removed
    Your app has been removed due to a policy violation. This app won’t be available to users until you submit a compliant update.
    Reasons of violation
    Issue: Violation of Deceptive Ads policy
    We don’t allow apps that contain deceptive or disruptive ads.

For example, we don’t allow:

Ads that aren’t clearly labeled (screenshot included)
    Ads that impersonate the user interface of the phone’s operating system (screenshot included)
    Ads that impersonate the user interface of another app (screenshot included)
    Ads that impersonate a notification or warning (screenshot included)

Next steps: Submit your app for another review
    1. Read through the Deceptive Ads policy and make appropriate changes to your app. Be sure to remove any ads that violate the Deceptive Ads policy.
    2. Make sure that your app is compliant with all other Developer Program Policies. Additional enforcement could occur if there are further policy violations.
    3. Sign in to your Play Console and submit the update to your app.
    If you’ve reviewed the policy and feel our decision may have been in error, please reach out to our policy support team. We'll get back to you within 2 business days.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    REDTIME: Za mě máš asi tři možnosti .. stará zařízení nebo čekat, jestli se v nějaké další verzi Androidu neoběví zpět možnost nahrávání a poslední je nějaký hotový nebo custom hardware který buď přes bluetooth nebo kabel bude hovory nahrávat
    REDTIME
    REDTIME --- ---
    DRIZDIK: jojo máš pravdu, potřebuji si před začátkem hovoru stáhnout nějaká data z CRM, a po skončení hovoru vzít záznam a ten nahrát pro další analýzu.

Bohužel všechny možnosti jsou neskutečně přes ruku. LineageOS, custom romky jsou sice řešení, ale pak člověk přijde o snadné bezpečnostní aktualizace a další výhody. Což může v budoucnu zadělat na problémy.

Jsem z toho takový rozmrzelý.
    DATEL
    DATEL --- ---
    Tak jsme si náhodou všimli, že je něco shnilého v království dánském, že se nám nějak divně zobrazuje zformátovaná velikost souborů. A ono jo. Vůbec jsem si toho dřív nevšiml, ale oni prostě jen tak (teda zmínili to v javadoc u té metody, ale koho by to napadlo se na to dívat, že) od API 26 změnili vnitřek metody Formatter.formatBytes() a místo původních 1024 počítají s 1000. OMG
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    REDTIME: Předpokládám že ty spíš řešíš, že to bude součástí nějakého business procesu řízeného tvojí appkou, co? Tam bych asi šel cestou zařéízení, na kterých jednoduše přepálíš Rom na nějakou, která ti to přes API stále dovolí
    RIMI
    RIMI --- ---
    Jestli potřebuješ jen nahrávat hovory zkus tuhle appku:
    Hlasový záznamník
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.splendapps.vox
    V nastavení se dá vybrat zdroj: Standardní, Hlavní mikrofon, kamera mikrofon, telefonní hovor
    s volbou Telefonní hovor mi to sice nefungovalo (ale mám Androida 8)
    Když ale necháš Standardní tak mi to hovor nahraje.
    REDTIME
    REDTIME --- ---
    Nezná někdo nějaký hack nebo nejlépe legitimní způsob, jak sfunkčnit nahrávání hovorů na nových androidech?

Může to být i poměrně vendor specific věc. Jelikož mám pod kontrolou i nákup zařízeních na kterých bude aplikace provozovaná.

Děkuji za každý hint.
    DACAN
    DACAN --- ---
    DRIZDIK: tusim, ze jsme to take tak delali. nechapu, ze tam neni nejaky handler.
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    DRIZDIK: Asi to tak nejak udelam.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    ADAMH: Nejsem si jist kdy se v tvém případě začne načítat, jestli si to SDK řídí samo a udělá to až při přidání do UI, tak bych ji zobrazoval někde skrytou na pozadí a pak ji jen změnil visibilitu
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    DRIZDIK: ma se objevit po skonceni cinnosti co ta app ma delat, tj testu pripojeni
    ROTTWEILER: taky to vidim asi jako jedine reseni, napojit na nacteni reklamy s nejakou pojistkou pro pripad nenacteni
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    ADAMH: Já tenhle problém řešil, že jsem tu reklamu dával do UI až potom, co byla úplně načtena.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam