• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKAndroid development
    Diskuse o vývoji aplikací pro platformu Android.
    -----------------
    Tipy, Triky, Postřehy, Začátečnický help, Nápady na nové aplikace.

Oficiální developerská stránka: http://developer.android.com
    Něco málo v češtině na WiKi android fora: http://wiki.androidforum.cz/index.php/Programov%C3%A1n%C3%AD
    Článek na Zrojáku: http://zdrojak.root.cz/clanky/vyvoj-pro-android-ii/

Docela zajímavé tutoriály přímo od vývojářů ze Sony Ericsson:

na tvorbu vlastního View adapteru
    http://blogs.sonyericsson.com/developerworld/2010/05/20/android-tutorial-making-your-own-3d-list-part-1/

zajímavý nápad na zoomování jedním prstem - aneb vytváření gest
    http://blogs.sonyericsson.com/developerworld/2010/05/18/android-one-finger-zoom-tutorial-part-1/
    rozbalit záhlaví
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    REFLEX: Já jako nativní vývojář podobné frameworky nesnáším. Cokoli jsem vyzkoušel, byl vždycky průser, tak jsem to přestal zkoušet :-). Ale jestli bych něčemu dal šanci, tak je to Flutter (mají i guide pro reactivce a webaře). Na ten mám naprosto fantastické ohlasy, a mohlo by ti to jako webaři být bližší než Kotlin. Navíc to pak rovnou vyplivneš třeba pro jabko :-).
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    REFLEX: zdarek, ja jsem nedavno s podobnou iniciativou skoncil u react native a expo.io ... a je to bozi! rozhodne vic nez resit nativni ios :-) teda pokud bys nechtel zustat jen u androidu
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    Ahoj, jsem web vyvojar a chtel bych si ve volnem case spichnout nejakou mobilni apku (vyzkouset si to a osahat :D). Umim vuejs a castecne react. V Jave jsem delal mobilni appku tak 8let zpatky? Takze uz si uprimne toho moc nepamatuju :]

Jestli to chapu tak Native aplikace jsou ve vsem lepsi (rychlost, responzibila, api. atd atd.), ma cenu zkouset React Native na vyvoj mobilni apky? Mozna dostaneme projekt, kde by vedle mobilni apky byla i webova a nejlepe kdyby vypadali stejne, takze mi dava docela smysl to udelat pomoci Reactu (nejspis se budu podilet minimalne, chci to nechat lidem co uz mobilni apku delali, ale zaroven nad tim chci mit prehled)
    DATEL
    DATEL --- ---
    Díky všem za info
    DACAN
    DACAN --- ---
    DATEL: to je subjektivni. me na macbooku 8G nestacilo
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    S příchodem dobré paralelizace v gradlu užiješ i 4 jádra na i7, ty myslím v i5 nebyly ..
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    DATEL: Já bych šel i na macku do min 16G RAM, pokud chceš mít více projektů.. A potom záleží na tom kolik emulátorů si udržuješ .. zabírají hrozně místa, takže 256SSD může být málo. Aktuálně jsem na MacBook Pro s touchbarem early 2017 myslím
    YAZZMAN
    YAZZMAN --- ---
    YAZZMAN: (macbook pro early 2015)
    YAZZMAN
    YAZZMAN --- ---
    DATEL: Presne tohle mam a je to v klidu. Neni to samozrejme kdovijake delo, ale pracovat se na tom da
    DATEL
    DATEL --- ---
    Ahoj, vyvíjíte někdo prp Android na nějakém MacBooku? Pokud ano, nebo pokud s tím máte zkušenost, stačí nějaký s i5, 8 GB RAM a 256 GB SSD? Na Win PC musím mít alespoň 16 GB, jinak se to nehýbe (někdy mám otevřené i 2-3 projekty naráz), 256 SSD na Win je taky nedostačující (pořád mažu image prp emulátor, když s ním potřebuju a pak už ne pracovat) a nejsem si jist i tou i5 - na Win jsem ji měl, pak jsem dostal i7 a byl to dost rozdíl. Díky za info :-)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Ahoj, jak prosim odchytim tuhle exception:
    I/X509Util: Failed to validate the certificate chain, error: java.security.cert.CertPathValidatorException: Trust anchor for certification path not found.
    z WebView a provedu svoje navazne akce?
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Záhada vyřešena, je potřeba zavolat `measureChildWithMargins(...)` což asi inflatne cell.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Zdravím! Řešíme v práci takovou věc. Potřebujeme komponentu která by kreslila tabulku!

Podmínky:
    - tabulka může mít X (asi max 15 ale to je jedno) sloupců
    - tabulka může mít tisíce řádků
    - tabulka roztáhne sloupce aby vyplnili šířku obrazovky
    - tabulka umožní horizontální scrolování pokud se sloupce na šířku nevejdou
    - tabulka má nahoře header s názvy sloupců

Oukej, omrkli jsme pár hotových komponent a přijde nám že nejsou dobrý match. Jednak protože jsou psané v Jave a my přešli na Kotlin. Druhak protože neplní všechny podmínky výše jmenované.

Hledáme tedy jednoduchý způsob jak si takovou věc napsat sami. Mě osobně napadlo si napsat vlastní LayoutManager pro RecyclerView.LayoutManager. To by mohlo fungovat, co myslíte?

Začal jsem to psát, a mám tu jakýsi dummy layouter který layoutuje celly, jenže ty celly jsou prázdné, průhledné - neobsaují view. Snažím se zjistit co jsem opominul. Není tu náhodou někdo, kdo si psal vlastní LayoutManager?
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Opáčko. [ RUDOLF @ Android development ]

Hledáme zkušeného Kotlin vývojaře (nebo Swift pro IOS). Od února je posun, že jsme domluvený na plným remote.

aktuální info: https://blog.angelcam.com/skilled-mobile-developers-wanted/

If you join us you will have our full trust. You can work anytime and from anywhere. From time to time you have to join for some meetings but you can do that remotely (we’re working in CET timezone). If you like we have a nice office in Prague, Czechia but otherwise your main buddies for collaboration are going to be Wrike, Slack, Zoom and GitHub. You can take as much vacation as you need, we’re focused on results.
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    JOPS: bez znalosti detailu se to fakt neda zjistit. Pokud je to aplikace pro interni ucely, coz tak vypada, tak to muze fotit sama od sebe bez intentu.
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    CUCHULAIN: Pokud si nespecifikuješ URI, tak AFAIK dostaneš jenom bitmapu, bez adresy. Možná by se daly odchytit změny v MediaStore, ale to je irelevantní, jelikož řeč je o webové aplikaci, a o těch mnoho nevím :-).
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    capturing images with MediaStore.ACTION_IMAGE_CAPTURE intent in android - Stack Overflow
    https://stackoverflow.com/...capturing-images-with-mediastore-action-image-capture-intent-in-android
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    JOPS, JOHNY_G: pro android jsem zatím nic nepsal, ale dá se v události vytáhnout URI té fotky a po odeslání ji smazat?
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    JOPS: Počítám, že to vnitřně provolá Intent ACTION_IMAGE_CAPTURE. Ten se skutečně nemusí ukládat do zařízení, pokud nespecifikuješ výstupní URI, a standardně to taky nedělá. Nicméně mechanismus k výslovnému zákazu neexistuje, takže pokud se konkrétní aplikace kamery rozhodne, že tu fotku nejprve uloží, a teprve potom pošle dál, tak jí to nerozmluvíš :-). Můžeš si nainstalovat jiný foťák, který se takhle nechová (a ten pak zvolit v prohlížeči při focení - volbu lze obvykle zapamatovat, ale uloží se to i pro další aplikace, které fotky získávají externě), ale z mé zkušenosti bývají výstupy horší než z vestavěného.
    JOPS
    JOPS --- ---
    hoj vsichni,

resim takovou blbost, co me trochu sere a nevim ceho se uplne chytit.

Materska spolecnost ma webovou aplikaci, kde mobilem nafotite par fotek a poslete to k nim na server.

A v com je ta sranda ?

mame dva typy mobilu.

Samsung (ve vetsine pripadu J5)
    udelaji se fotky, poslou se na materskou spolecnost a FOTKY NEJSOU V ZARIZENI (idealni stav)

Motoroly G5/G6
    udelaji fotky, poslou se na materskou spolecnost, ale fotky sakra zustavaji v zarizeni.

jde o to, ze po par mesicich clovek musi mazat treba 5-10 000 fotek, coz je docela opruz :)

projel jsem nastaveni, ale nevim presne co mam hledat...

Tusite co by to mohlo bejt ?
    DACAN
    DACAN --- ---
    BRAP242: genymotion
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    BRAP242: defaultni co je primo ve visual studiu nebo normalni telefon
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam