• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKAndroid development
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    MAKROUSEK: Můžeš dát odkaz na nějakou kde je nastavit vlastní proxy? Pokud vím, tak VPN appka tě prostě někam připojí, ale nemůžeš si tam nastavit svoji proxy ip adresu, jméno, heslo. Mám třeba Hotspot Shield, ale tam si prostě svoji proxy nenastavíš.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    OODOOW: Normalne jakakoli VPN aplikace?
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Mozna sem?
    Waydroid
    https://waydro.id/
    STROUZIN
    STROUZIN --- ---
    Zdravim Lidi.
    Dtal sem telefon Doogee S50 do Factory Reset a nedaří se mi připojit na Google ucet.
    Vždy mi vyskočí hláška : " Sorry,nastala chyba se servrem. Zkuste prosim později. " .
    Prosim o radu
    Diky
    T_RAVEN
    T_RAVEN --- ---
    DRIZDIK: dik moc!
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    T_RAVEN: Mají to v podmínkách "celkem" jasně napsané, že bys v podstatě cokoliv se týká užívání appky měl platit přes ně, jinak tě můžou kdykoli odstranit.
    Payments - Play Console Help
    https://support.google.com/googleplay/android-developer/answer/9858738?hl=en
    T_RAVEN
    T_RAVEN --- ---
    Nevite jak je to na adroidu s poplatkama? Pokud mam aplikaci (pwa) ve ktere mam poplatky za sluzby vyresene pres platebni branu, je to s google v pohode, nebo je potreba implementovat to pres google pay (analogicky jako u apple) kde si berou tech 30%? Nedari se mi to nejak nikde dohledat...
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Mohl bych poprosit o nejaky clanek ci program na debug BTE zarizeni?
    Rad bych zjistil co jedno BTE zarizeni posila a proc obcas blbne.
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    ADAMH: Tak tedy vyreseno po x tydnech nucene pauzy. Divny ze v xml k adapteru jsem musel pridat android:descendantFocusability="blocksDescendants" ale u toho funkcniho predtim to potreba neni.
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    Někdy mě ten Android vážně štve. Jeden custom adapter v listview naprosto v poradku funguje s onitemclick ale druhy, jeho verna kopie v druhem fragmentu nic nedela. Pritom to je totez. Zlaty PHP tam vse funguje ocekavatelne :)
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    PELDA: libovolna IP telefonie a nejakej signaling pres API ktera jsou k dispozici.. namatkou nejaky bezny reseni na zobrazovani lecceho leckde atp, s vyhodou bych klidne pouzival oldskool postup ala jedna linka na vice zarizenich.. tzn doporuceni v androidu tohle vubec neresit.. ale urcite lze nejak nekam z mobilu nahravat vypis hovoru (a treba ho dostavat i jako csv od operatora.. just sayin..) a v IS si s tim delat.. veci..
    PELDA
    PELDA --- ---
    Není to vyloženě android development, zkusím se zeptat tady ...

Potřebuju nějak integrovat telefon (android) s IS.
    Máme custom CRM a potřeboval bych to propojit s telefonem na recepci - představuju si to tak, že někdo zavolá, na mobilu v recepci běží jednoduchá appka, která provolá API v CRM. Zbytek už si pořeším.
    Ale jak dostat to tel číslo do API? Existuje něco hotového, co by se dalo použít? Nebo jak to dělat jinak?

Díky
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Válčím tu poslední dny se situací, že mám classy z jedné externí knihovny v multiDex aplikaci přístupné jen z javy - v apk v classes2.dex jsou, zavolat se nechají, ale JNI už je nenajde ač by mělo dle všech mi známých důvodů. Prošel jsem snad co bylo k nalezení u strýčka googla, ale žádný z návodů nezabral. Nesetkal ses tím někdo někdy?
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    DATEL: Já jsem měl nějakou svou sadu skriptu na dump sqllite db a stazeni na desktop k lepsimu prehledu. Mam pocit ze me to v Android 10+ či něčem takovém přestalo fungovat. Hádám, že to bude nová featura.
    DATEL
    DATEL --- ---
    DATEL: GIOMIKY: na fyzickém zařízení (Pixel 2 s Android 11) mě to do těch složek pustí, tak to asi bude problém toho emulovaného Androidu.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    DATEL:
    taky by me zajimalo, termux me odmita pustit do storage, i kdyz jsem spustil termux.storage-setup :(
    DATEL
    DATEL --- ---
    Prosím vás, povedlo se někomu rozchodit v Android Studiu v Device File Exploreru nějak přístup do /sdcard/Android/data složky aplikace pro emulátor s Androidem 11? Bude to souviset s tím novým scope uložištěm, ale nechápu, proč mě tam nepustí v debug buildu + emaulátoru, navíc když v interní paměti se do aplikační složky dostanu :(
    FAERTIS
    FAERTIS --- ---
    [selfpromo]
    SoundBoardio | Github driven SoundBoards
    https://soundboardio.com/
    Udělali jsme opět s naším vývojovým týmem něco nového (soundboardy), jedná se o aplikační platfromu, která teda teď neni čistě Androidí, ale lze ji nejen na Android nainstalovat jako normální appku (jo, je to PWA). Jsou to klasické soundboardy, ale je tam něco navíc pro tvorbu osobních soundboardů.
    [/selfpromo]

- Docela mě překvapilo PWA, Svelte+Sapper, musím říct, že vývoj byl mnohem příjemnější a rychlejší, než Kotlin + Android, osobně mě vývoj pro Android poslední dobou dost zklamává, hlavně přístupem Google, který je čim dál víc restriktivnější a proces review appky na store, je taky čim dál tim větší opruz.
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    DRIZDIK: No je i není. Nikdo nemůže očekávat, že bude appka fungovat stále. Dnes se kompiluje pro SDK 30. Těžko očekávat, že dá někdo min sdk nižší než 13. Já osobně už dávám min sdk 22. To zastoupení je takřka nulový a přidávat novou funckionalitu je někdy i nemožný, navíc to dost brzdí s novinkama.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam