MRAKY: moje spolužačka, která vystudovala lékařskou fakultou s průměrem 1,07, dostala po škole skvělý úvazek v nemocnice: 0,025 (1 hodina týdně a 1/40 nástupního platu, který je 17 tis. hrubého), který měla celý první rok .... ale byla tam v průměru 10 hodin denně .... po víkendech a po nocích dělala k tomu postgraduální práci, za kterou jí bylo vypláceno od fakulty asi 6 tis. a pak začala ještě sloužit (služby jí normálně propláceli, takže neumřela hlady) .... teď po 2,5 letech praxe už má úvazek o dost větší ale stále ne plný
já jsem začínala tak, že jsem prvních 7 měsíců pracovala jako "stážista", který je zároveň na úřadu práce a za stáž si ještě platí. Na ÚP pochopitelně jako absolvent nemá na podporu nárok :) teď už pracuju za tabulkový plat (v pohodě dosáhnu dávky sociální podpory, protože v mém oboru se neslouží), jenže v mém oboru je nutné mít od stát tzv. rezidenční místo, kde se zavazuju, že do roku 2016 udělám atestaci a 5 let po atestaci budu pracovat v ČR, jinak zaplatím milion korun, které do mne stát investoval, zpátky :)