• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZRADARecyklace
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    MASOO: tak to jsou pitomci,je to napsany snad na vsech kontajnerech.
    MASOO
    MASOO --- ---
    ZRADA: o tech hrnkach to lidi, ale casto nevi...

MAKII: vzkazy sou k nicemu, lidi sou prasata
    MAKII
    MAKII --- ---
    ZRADA: tohle není pokus o recyklaci, ale lenost chodit do sběrného dvora. Do našich kontejnerů někdo věčně hází směsný odpad. Napsala jsem slušný vzkaz, že to není košér, zalaminovala a pečlivě přilepila na kontejner.. nevydržel ani tejden.
    ZRADA
    ZRADA --- ---
    LINKOS: Tohle byla klasika, co nepatří do kontejneru na sklo. Jako bonus tam byl jeden bílý keramický hrnek...
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    ZRADA: nebyli sklene,taky se to delalo.
    ZRADA
    ZRADA --- ---
    Dneska jsem zažil u kontejneru na sklo recyklační šok: byl po okraj plný vymlácených dlaždiček. Nevím, jestli už ode dna, ale i tak... (Praha-východ.)
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    jj taky jsem se to dočetla, ale postla jsem to pro inspiraci i ostatním :) Btw lehce mě to zasmušilo, jelikož jsem z mnou obdrženého balíčku měla radost i díky "kompostovatelnemu" výplňku..
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    LEJIMADA: ta část o bioplastech byla velmi zajímavá. Takže popelnice...
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    jak to tak googlim, narazila jsem na celkem zajímavé stránky... třeba to někomu pomůže :)

Třídění Odpadu a recyklace.
    http://www.trideniodpadu.cz/
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    Ahoj, jak byste zrecyklovali výplň z balíku, která vypadá jako zelené polystyrenové bochánky (hehe), ale jsou vyrobené z kukuřičného škrobu? Nějak nevím, jestli to šoupnout do kompostu nebo ne. Nějak se mi nezdá to zelené zbarvení... A nebo do plastů? Poraďte prosím :)
    MASOO
    MASOO --- ---
    ale samozrejme mas pravdu, stejne jako deodorant "staci" kamenec
    MASOO
    MASOO --- ---
    LINKOS: ja to nepouzivam, resim jejich recyklaci
    MVEK
    MVEK --- ---
    LINKOS: Jako pokud tam není vysloveně zbytek, přijde mi to směšné, protože vlasy taky nestříhají do nebezpečného odpadu:-).
    U barev netuším, jak sprej uvnitř vypadá, já nikdy se sprejovou barvou nepracoval.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    MVEK: u barev to je vcelku jasny,u laku na vlasy bych musel podivat, ale myslim,ze to bude do nebezpecnyho.
    Osobne vim,ze nejlepsi lak na vlasy je obycejne mydlo, proto kokrhelnici to pouzivaji na svoje cira. Kam se na to hrabe nejaky lak na vlasy
    MASOO
    MASOO --- ---
    MVEK: ok, takze ty,kde uz neni tlak, se daji vyhodit normalne do plechovek a cany do nebezpecnyho?
    MVEK
    MVEK --- ---
    LINKOS: Na ty spreje od barev (ne na vlasy:-)) jo, ale jinak nevidím důvod, proč tam dávat ty deodoranty apod., pokud je to prázdné, takřka bez tlaku.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    MASOO: nebezpecny odpad
    MVEK
    MVEK --- ---
    MASOO: Není to nejlepší, ale na chalupě opravdu vyprázdněné řežu pilou na železo a pak vyhazuju do kovu nebo vršek s plasty do směsného.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam