• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZRADARecyklace
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    Pokud vymřou oceány, vymřeme i my. Adidas uvádí plavky z odpadků - iDNES.cz
    http://ona.idnes.cz/...-adidas-odpad-ocean-0he-/modni-trendy.aspx?c=A170203_110847_modni-trendy_kace
    MVEK
    MVEK --- ---
    Asi těžko existuje nějaké využití pro mohutnou tvrdou slupku dýně (netuším teď, co je to za typ, je hodně žebrovaná, připomíná ty americké na dlabání, a váží asi 9 kilo:-)). Jen je mi líto ji prostě vyhodit a kompost mám jen na chalupě, tam se teď nedostanu.
    WERKA
    WERKA --- ---
    ZRADA: No jo, dali :-(. Máš se ozvat před Silvestrem ;-). Během roku to zas zapomenu...
    ZRADA
    ZRADA --- ---
    Už je zase nový rok a vy jste určitě dali svoje staré nástěnné kalendáře s obrázky na výrobu obálek atd. do kontejneru na papír. Kdyby tu byli i tací, co to ještě nestihli, ozvěte se! A přeju hodně recyklace v roce 2017! : )
    MILIS
    MILIS --- ---
    SCHIFFI: jo, napadlo mne i to, bohuzel je to naopak ;)

Biodegradable Plastic Bag Is Edible This plastic bag is not only biodegradable — it's also edible
    https://www.youtube.com/watch?v=qaJ2xefFpVw
    MVEK
    MVEK --- ---
    MILIS: Tak když jsou ti lidi schopní jakýkoliv (ale navíc směsný) kontejner naplnit nesloženými objemnými krabicemi, tak se nedivím ničemu.
    MILIS
    MILIS --- ---
    MVEK: tahle idiocie je pro mne zcela nepochopitelna.. vidim bezne ve smesnych kontejnerech papir, plast i sklo.. zatimco kontejnery na trideny odpad jsou hned vedle...
    a vrchol ignorance vidim v kontejneru na bio odpad, kam ho nekteri hazou i s igelitkou...
    MVEK
    MVEK --- ---
    Tak plata od vajec jsou fuk, ať je tam klidně lidi házej, to se vytřídí a ničemu to neuškodí. Střepy keramiky třídění zkomplikuje, nebo možná znemožní, to posoudit neumím.
    Podobně jako jedna barevná lahev v bílém skle.

Horší je právě ten směsný odpad, kdyby ještě v plastu, ale občas i v papíru, tedy též znehodnocení (když je to mastné, mokré apod.).

Na druhou stranu u nás v domě nejsem schopen odchytit lidi, co naházejí navíc ještě nerozložené krabice od spotřebičů nebo nábytku, papír i polystyren, do směsných kontejnerů, přitom na druhé straně domu je kontejner na třídění.
    MASOO
    MASOO --- ---
    neverending story jako plata od vajec...
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    MASOO: tak to jsou pitomci,je to napsany snad na vsech kontajnerech.
    MASOO
    MASOO --- ---
    ZRADA: o tech hrnkach to lidi, ale casto nevi...

MAKII: vzkazy sou k nicemu, lidi sou prasata
    MAKII
    MAKII --- ---
    ZRADA: tohle není pokus o recyklaci, ale lenost chodit do sběrného dvora. Do našich kontejnerů někdo věčně hází směsný odpad. Napsala jsem slušný vzkaz, že to není košér, zalaminovala a pečlivě přilepila na kontejner.. nevydržel ani tejden.
    ZRADA
    ZRADA --- ---
    LINKOS: Tohle byla klasika, co nepatří do kontejneru na sklo. Jako bonus tam byl jeden bílý keramický hrnek...
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    ZRADA: nebyli sklene,taky se to delalo.
    ZRADA
    ZRADA --- ---
    Dneska jsem zažil u kontejneru na sklo recyklační šok: byl po okraj plný vymlácených dlaždiček. Nevím, jestli už ode dna, ale i tak... (Praha-východ.)
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    jj taky jsem se to dočetla, ale postla jsem to pro inspiraci i ostatním :) Btw lehce mě to zasmušilo, jelikož jsem z mnou obdrženého balíčku měla radost i díky "kompostovatelnemu" výplňku..
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    LEJIMADA: ta část o bioplastech byla velmi zajímavá. Takže popelnice...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam