• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VODRHAMIDIBOXy - Midikontroléry samo-domo z ucapps.de a nejen..
    VODRHA
    VODRHA --- ---
    ja jdu po potakach alps jsou prakticky ve vsech masinach od korgu pres rolandy, aspon, co jsem mel rozebrany... Tahovy taky nekdy se da domluvit treba v prodancu odkoupit jich par pro takovyhle ucely... Jinak farnell atp.
    BURAN
    BURAN --- ---
    jak tu sla zpocatku rec o tech potenciometrech, mate nekdo nejaky vyzkouseny potaky co stojej za to koupit?
    BURAN
    BURAN --- ---
    FIRSTEP: tady typka si neco podobnyho vyrobila, me se to mechanicky reseni moc nelibi, ale nejspis to delala doma na koleni tak proc ne. hlavni je, ze to funguje.

    Arduino: how to build an electronic MIDI xylophone - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=92VIEDtQKVI
    BURAN
    BURAN --- ---
    FIRSTEP: proc by to neslo, akorat kazda ta nota se musi osadit zvlast snimacem. jinak je to standardni prevodnik piezosnimac - midi nota, coz v dnesni dobe Arduin a pod. neni problem, to spis ta mechanicka konstrukce, aby to k necemu bylo ;)
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    Děcka, co tohle téma? Vintage computer music - http://www.nyx.cz/index.php?l=topicexec
    VODRHA
    VODRHA --- ---
    MUABI: na ovladani SW nepotrebujes mmc, tp je spis na HW veci. jedna vec, je vlastni nastaveni toho controlleru, kde se definuje funkce jednotlivych prvku - prepina se mezi PCh-Program Change CC - Control Change Note - u buttonu. Ve FL pak zapnes funkci na mapovani midi (nevim jak se to tam jmenuje, learn?) a pak kliknes na ovladaci prvek FL a hejbnes, nebo zmacknes controller, kde je libo a melo by se to namapovat, pokud mas v zarizenich preferencich spravny midi zarizeni. Poznas to tak, ze by se nekde ve FL, nahore v menu melo rozblikat nejaky svetylko, jako midi activity.
    MUABI
    MUABI --- ---
    Mam laicky dotaz: musi midi kontroler podporovat posilani MMC zprav ?
    pokud chci ovladat v FL studiu volby nastroju, pattternu, zmenu Grid,vkladani patternu,
    pres co se daji tyto funkce naprogramovat ?


    na Novationu xio25 jsem nasel jen CC,NRPN,RPN a Aftertouch.
    korg nano kontrol nejspis take posila jen CC,NRPN,RPN.
    Ale přesto Play,Stop,Rec,Loop mi treba funguje.

    koukal jsem ze Novation Lanchpad nebo BCR2000 muze ovladat pres nastaveni Mackie, volby ktere beznou metodou Link To Controller nenastavim.

    Ba dokonce jsem se dival na nejake DIY midi, ze si typek pres kontroler treba ovladal Winamp . Celkem by zajimalo jak na to!
    SIGY
    SIGY --- ---
    Prodám AKAI MPD 24
    Akai MPD 24 (1934086250) - Aukro - Aukce OnLine
    http://aukro.cz/akai-mpd-24-i1934086250.html
    KARAMARA
    KARAMARA --- ---
    dik
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    nemáte někdo tip na utilitu, která dokáže graficky zobrazovat průběh hlasitosti při hraní na MIDI piáno? potřebuju to na výuku hry pro nácvik rovnoměrné hlasitosti při hře.
    LX_VSS
    LX_VSS --- ---
    KARAMARA: pres comp s USB-MIDI interfacem a Midioxem
    KARAMARA
    KARAMARA --- ---
    Ahoj, nevíte někdo jak propojit přes midi korg nano kontrol s korgem electribe sx? jako ten sampler vim, to je jasný, ale ten kontroler nemá výstup, ba ani vstup midi, tak jestli přes kompa nebo jak... díky za odpovědi, mára
    LX_VSS
    LX_VSS --- ---
    UNDERMEDIA: az na ty ceny :)
    UNDERMEDIA
    UNDERMEDIA --- ---
    peky stavebnice jsou tady ... je tam toho vic ...

    Pocket Electronics Info
    http://www.doepfer.de/pe.htm
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    LX_VSS: T*O***J*E***V*O*N*O!
    moc ti díky, přesně tohleto jsem potřeboval. podle tohodle návodu jsme to zvládnul nejenom zprovoznit, ale zároveň už i chápu, o čem to celý je, což jsem předtím netušil ani trochu. a dokonce to funguje i přesto, že v jednom z těch dvou programů jsem vůbec neměl ponětí, co bych měl navolit. nějak mi pomohl vesmír a jede to. :)
    LX_VSS
    LX_VSS --- ---
    MICKEY_MOUSE: jojo to je presne vlastnost. jeden interface jeden ovladac neco jako DirectSound u zvuku. MidiYoke je virtualni kabel presneji 8 virtualnich kabelu tzn. 8 ovladacu(jakoby interface) In a 8 ovladacu Out. V tvem pripade si nainstaluj Midiox i midiyoke. Pustis si Midiox a v Options- MIDIdevices... si aktivujes ve chlivku IN jen tvuj inteface (klavesy) a ve chlivku OUT si aktivujes dva virtualni kabely - treba midiyoke1 a midizoke2. No a u jednoho programu si nastavis vstupni ovladac MIDI - midiyoke1 a v druhym - midiyoke2 :) Takhle jednoduchy to je :) kdyz budes chtit upravovat pravidla propojovani v Midioxu tak je to menu View-Port routing... Navic jeste v midioxu vidis co ti presne leze do IN a z OUT - View-Input monitor... Output monitor mas rovnou vzdy zaplej.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    DOKKTOR: jo, ty midiyoke a midiox aplikace mi už taky ěnkdo doporučil, zkusil jsme to i nainstalovat, ale tím, že nejsem v MIDI oblasti nijak erudovanej jsem s tím samozřejmě nehnul. :) ale prej tohle je ta správná cesta a kdo ví, co a jak to přes to rozchodí. Díky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam