• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VODRHAMIDIBOXy - Midikontroléry samo-domo z ucapps.de a nejen..

    www.ucapps.de

    Stavba domácích MIDI kontrolérů, jejich customizace a obecně MIDI řešení a jeho aplikace v praxi...



    Stavíte, nebo chcete si postavit vlastní MIDI kontrolér přesně na míru vašich požadavků, nebo jste už něco stvořili? Hoďte obrázek, zkušenosti, nápady... všechno sem! :)
    rozbalit záhlaví
    WRKB
    WRKB --- ---
    BURAN: Mpcstoragesolution znám - na ebayi by to vyšlo, včetně poštovného, skoro na bůra. Proto se ptám - jestli by to někdo nepostavil tady a levněji (jestli to třeba někdo umí). A4000t neznám, ale stejně jsou téměř vyprodaný - a s poštovnym to bude třeba tak trojka. Každopádně díky.
    BURAN
    BURAN --- ---
    WRKB:

    SCSI Card Readers : /\/\ech\/\/are!, Products for your retro machine!
    http://a4000t.com/store/index.php?main_page=index&cPath=65_79

    MPCStorageSolution - Home
    http://mpcstoragesolution.com/
    WRKB
    WRKB --- ---
    Ahoj, chci se zeptat, jestli by někdo uměl vyrobit externí samostatnou čtečku flash karet, která by měla vlastní napájení a SCSI výstup? Kolik by to třeba stálo? Potřeboval bych to k MPC 2000. Možná jsem v úplně špatnym auditku, tak mě kdyžtak přesměrujte...Díky za odpověď.
    BURAN
    BURAN --- ---
    VODRHA: vidim to podobne - jak s potenciometrama, tak s tlacitkama, jedine do tistaku :)
    VODRHA
    VODRHA --- ---
    POMOLOG: bankere? si nejak nepamatuju.... pripomen, vo co jde...

    Jinak teda ja uz nikdy nechci pajet levny potaky na plochy kabely :D uz si delam jen desky na ALPSy a to me bavi, jen se rozhoduju, jestli si priplatim za nepajivou masku - pro ten pocit... Osobne jsem zkousel vsechny varianty s midiboxem, nejdriv jsem delal nepajive pole, pak univerzalni tistak, pak jsem si nechal udelat tistak v1.0 a dneska si to predelavam podle potreby - eliminovanim kazdeho dratku a potencionalne nespolehliveho spoje a tim se i vyrazne zkracuje doba montaze a celkoveho zapojeni. Hotovej tistak rozhodne doporucuju, poradny potaky taky nejlip je zapajet aspon do toho univerzalniho spoje - spis nez pridelavat kazdej potak zvlast do panelu a zezadu pajet napajeni a vystup... a uplne nejhur je to s tlacitkama, ty shity z GM etc... prestanou po par klikach fungovat (jde o ty s matkou do panelu) mikrospinace ok, ale zase jenom na tistak a nejlip jeste potunit nejakym fesnym krytem s koupenejma buttonama. Mno, budu muset neco poladit at muzu nadhodit fotky :D
    BURAN
    BURAN --- ---
    POMOLOG: nejlevnejsi potaky z GME me zklamaly, mozna ze ty co se prodavaly pred sedmi lety na tom byly lepe.
    POMOLOG
    POMOLOG --- ---
    mno hodne zdaru, Vodrha pamatujes na tu LCD LED matrix mashinu vod bankere? Nechtej s tim njeco udelat, ? nekdo na programování?
    BURAN
    BURAN --- ---
    POMOLOG: uz mam nakoupeny ALPSy do tistaku :)
    POMOLOG
    POMOLOG --- ---
    http://www.nyx.cz/index.php?l=user;id=BURAN;f=%3Fl%3Dtopic%3Bl2%3D1%3Bid%3D18850: funguje i ten nejlevnejsi potak z GME, pokud ma stat 4O az 100 kc vod ALPSu budiz, ale midibox maam 7 let v ruznejch sklepech, a furt mi jede z tema za 12kc
    POMOLOG
    POMOLOG --- ---
    GULDUR: Nejlepsejsi vyjde stara verze MIDIBOX 16 plus, coz se v klidu postavy na bastldesce, protoze aby to fungovalo, je potreba zainvestovat do lepsiho sasi (krytka 19" rack 2 HU), maam to na preklizce, funguje to, ale kovovy je kovovy. 16 pots CC , 8 buttns (Note on) a 16 midi kanalu, to snad staci kazdymu
    VODRHA
    VODRHA --- ---
    ja jdu po potakach alps jsou prakticky ve vsech masinach od korgu pres rolandy, aspon, co jsem mel rozebrany... Tahovy taky nekdy se da domluvit treba v prodancu odkoupit jich par pro takovyhle ucely... Jinak farnell atp.
    BURAN
    BURAN --- ---
    jak tu sla zpocatku rec o tech potenciometrech, mate nekdo nejaky vyzkouseny potaky co stojej za to koupit?
    BURAN
    BURAN --- ---
    FIRSTEP: tady typka si neco podobnyho vyrobila, me se to mechanicky reseni moc nelibi, ale nejspis to delala doma na koleni tak proc ne. hlavni je, ze to funguje.

    Arduino: how to build an electronic MIDI xylophone - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=92VIEDtQKVI
    BURAN
    BURAN --- ---
    FIRSTEP: proc by to neslo, akorat kazda ta nota se musi osadit zvlast snimacem. jinak je to standardni prevodnik piezosnimac - midi nota, coz v dnesni dobe Arduin a pod. neni problem, to spis ta mechanicka konstrukce, aby to k necemu bylo ;)
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    Děcka, co tohle téma? Vintage computer music - http://www.nyx.cz/index.php?l=topicexec
    VODRHA
    VODRHA --- ---
    MUABI: na ovladani SW nepotrebujes mmc, tp je spis na HW veci. jedna vec, je vlastni nastaveni toho controlleru, kde se definuje funkce jednotlivych prvku - prepina se mezi PCh-Program Change CC - Control Change Note - u buttonu. Ve FL pak zapnes funkci na mapovani midi (nevim jak se to tam jmenuje, learn?) a pak kliknes na ovladaci prvek FL a hejbnes, nebo zmacknes controller, kde je libo a melo by se to namapovat, pokud mas v zarizenich preferencich spravny midi zarizeni. Poznas to tak, ze by se nekde ve FL, nahore v menu melo rozblikat nejaky svetylko, jako midi activity.
    MUABI
    MUABI --- ---
    Mam laicky dotaz: musi midi kontroler podporovat posilani MMC zprav ?
    pokud chci ovladat v FL studiu volby nastroju, pattternu, zmenu Grid,vkladani patternu,
    pres co se daji tyto funkce naprogramovat ?


    na Novationu xio25 jsem nasel jen CC,NRPN,RPN a Aftertouch.
    korg nano kontrol nejspis take posila jen CC,NRPN,RPN.
    Ale přesto Play,Stop,Rec,Loop mi treba funguje.

    koukal jsem ze Novation Lanchpad nebo BCR2000 muze ovladat pres nastaveni Mackie, volby ktere beznou metodou Link To Controller nenastavim.

    Ba dokonce jsem se dival na nejake DIY midi, ze si typek pres kontroler treba ovladal Winamp . Celkem by zajimalo jak na to!
    SIGY
    SIGY --- ---
    Prodám AKAI MPD 24
    Akai MPD 24 (1934086250) - Aukro - Aukce OnLine
    http://aukro.cz/akai-mpd-24-i1934086250.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam