• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEDIY Nabytek : navody, materialy, design [papirovy nabydek, recyklace, z minima maximum...]
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    NICKIE: No tak to já taky ne. Leda bys věci strkala do těch mezer co v paletách sou.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    SALVATOR: jeste jsem zapomnel rict, ze bych chtela pak dovyrobit i uloznej prostor..nejaky suplata pod postel... to si s paletama nedokazu moc predstavit...
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    NICKIE: Palety? Vydržej toho spoustu, je to levný a dát to dohromady je fakt brnkačka. :)
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    ahoj, chtela bych si vyrobit postel, ale nevim jak na to.. nemate nekdo nejaky navod ci doporuceni? potrebovala bych nejake odolne drevo, aby to prezilo velke psy a zaroven bych rada aby to vyslo co nejlevneji.. je lepsi zajit do Baumaxu nebo treba na pilu? nedari se mi vytvorit ani nactrt s presnou mirou prken.. melo by to byt na 180 x 200, tak jestli jste nekdo nahodou na neco podobnyho nenarazili..
    BYDK
    BYDK --- ---
    Tohle jsme potkali po ceste mezi zahradky v Koline. Myslim, ze dost origos kvetinacky. :D

    TOY_BOX
    TOY_BOX --- ---
    HORKY_KAFE: jj hned jak jsem je videla v kontaku, vedela jsem, ze se budou hodit .))
    HORKY_KAFE
    HORKY_KAFE --- ---
    btw, kdyby měl někdo zájem, mám doma rozebarnou skříň - teda jen dveře a bočnice
    celkem asi 6 desek cca 160x60 cm, dřevotříska s tmavou dýhou leskle lakovanou
    kdyby někdo měl zájem, tak třeba za dvě krabky cigaret je to vaše (Praha 7)
    HORKY_KAFE
    HORKY_KAFE --- ---
    TOY_BOX: mě štveš akorát těma nohama, přesně takový potřebuju:-)
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    TOY_BOX: j pořizovací cena lepidla/laku, to znám:D ale asi sem na svoje výtvory dycky moc hrdá, na to abych to jen tak nechala bejt (což neni narážka, že by se mi tvůj přístup nelíbil:D)
    nicméně mi to připomnělo tohle: http://praha.idnes.cz/charitativni-projekt-pomalovana-kresilka-v-praze-fvn-/praha-zpravy.aspx?c=A120710_1801986_praha-zpravy_ab
    až na to teda, že to tvoje křeslo se mi líbí mnohem víc:D
    TOY_BOX
    TOY_BOX --- ---
    IM_MORTAL: je dekuju, hele ja jsem dusi strytartista, delam spoustu veci na ulici, kde si je vezme vitr a dest nebo kolemjdouci, a to treba i veci, ktery me staly pomerne dost casu, a nekdy i penez. takze ja takhle asi moc nepremejslim. proste ted to funguje, az prestane, tak to opravim nebo vymenim. porizovaci cena byla ostatne cena tapetovyho lepidla, ktery tady navic nechala spolubylici, ktera ho nepotrebovala takze rovnejch nula korun. kazdopadne dekuju..
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    TOY_BOX: já takhle přelepovala už asi 5 různejch kusů nábytku (všechno ale pevnej materiál jako dřevo, plast) a tohle mě teda vůbec nenapadlo - je to super! osobně bych se bála, že ten lak časem pořádně vyschne a na těch měkejch částech při promáčnutí praskne, ale možná to ani nebude vidět, natož vadit:D
    Velkej palce nahoru!
    TOY_BOX
    TOY_BOX --- ---
    IM_MORTAL: bezbarvym lakem na drevo, ale myslim, ze by to nepraskalo ani kdybych to nechala jen tim tapetakem. oni jsou ty papiry na velky plakaty dost silny, takze jeste kdyz je namocis do lepidla, vznikne ti takova hutna hmota. ne, nepraska a sedi se v tom, hmm... docela dobre, samozrejme neni to plys .) spis neco jako lamino, tezko popsat. prijd posedet na kafe! :)
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    TOY_BOX: čim si to zalakovala? a jak se v tom sedí - nepraská to?:)
    TOY_BOX
    TOY_BOX --- ---
    tak ja dam dalsi navod, neni to teda primo cely DIY, ale spis "renovace", kazdopadne, kdyby to nekoho z vas inspirovalo...
    kreslo DESTROY EVERYTHING!
    btw trhat na maly kousky ruzny plakaty z ulice je vynikajici terapie pro vsechny graficke designery. doporucuji vybrat ty, ktery vam lezou na ulici nejvic a poradne je ztrestat .))




    tady je vysledek (a samozrejme par mejch psu navrch, vam musim ukazat, jak jim to slusi.)) Vsechno je recyklovany: kreslo, plakaty, sklenenej stolecek, komiksovej prehoz na pohovku i psi :) kdyby vas to nejak stvalo, ze toho pastuju moc, tak me smazte.


    TOY_BOX
    TOY_BOX --- ---
    ELODY_MELODY: no ja jsem si kolem ni nechala dost mista, aby se k ni dalo dostat.
    vazala jsem to tak, ze jsem si to povesila k zidli na ktery jsem sedela na stafle, mam takovy maly a definitivni tvar jsem tomu davala primo na miste, protoze jsem chtela, aby draty vypadaly jako trajektorie letu ,) ale nevim, byl to jen takovej pokus, bavilo me hledat ty motylky a cist si o nich :)


    IM_MORTAL: jasne no, vsechno se musi vyzkouset. ja obvykle trefim drat jakej potrebuju, ale taky jich mam doma asi pet a kazdej delam s necim jinym. proste kdyz mi to nejde, vezmu si jinej, ale ja se vyrabenim veci a designem zivim, delam neco rukama furt, takze to je jina situace.
    ELODY_MELODY
    ELODY_MELODY --- ---
    TOY_BOX: dekuju! brzo se do toho pustim, mam objimku, kabel, zarovku, jeste sezenu pauzak a vhodny drat :) Jen jsem premyslela nad dispozicemi sveho pracovniho mista a asi to udelam tak, ze si nekde sezenu klipsnu, kterou provlecu kabel s objimkou a zaklapnu si to na stul jako lampicku a ti motylci budou litat okolo...Jen me ted jeste napada, jak menite zarovku, treba kdyz prdne?
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    TOY_BOX: no já to z toho tenkýho nakonec udělala, ale dost sem se u toho vyvztekala...nevim z čeho je vázací drát, ideální by podle mě byl nějakej ocelovej. ale já to dělala trochu jinak, ptž máme poměrně nízký stropy, takže mi tam nemohlo už nic viset kolem, mám jenom konstrukci cca 6 oválů na vejšku, 6 na šířku. v závěru to je stejně jen provizorní, ptž tam bud potřeba nějaký světl os více žárovkama, takže to do roka stejně poletí, nicméně kdybych dělala další tak to chce učitě ocelovej drát:D

    TOY_BOX
    TOY_BOX --- ---
    IM_MORTAL: covece to ja si holka nepamatuju. myslim, ze jsem udelala "konstrukci" konstrukce ve tvaru takovejch dvou ovalu prekrizenejch pres sebe kolem zarovky z neceho silnejsiho a kolem toho je neco jako vazaci drat (samozrejme ne zelenej.) on i kdyz je dost slabej, tak se podporuje a nevadi to, kdyz je ho tam hodne zamotanyho .) ale to kazdej uz asi musi odhadnout a vyzkouset sam. ja bych zkusila "vazaci drat" a kdyby byl tenkej, tak bych si koupila silnejsi.
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    TOY_BOX: ještě bych dodala, jakej drát je na to dobrej - já sem si koupila obyč železnej 0.3 (myslim) a ten je na tohle nevhodnej (moc měkkej, nedrží tvar)...
    TOY_BOX
    TOY_BOX --- ---
    ahoj,
    vic lidi mi psalo o navod na svetylko z pauzaku.



    tak posilam tak, jak jsem sepsala pro elody_melody
    at se vam vase svetylka podari!

    obkreslila jsem si z knizky o motylech motyly :) mam takovou neco jako encyklopedii. nezvetsovala jsem je ani nezmensovala, snazila jsem se o realisticky meritko. pak jsem si vzala pauzaky (daj se koupit v papirnictvi v takovym bloku) a vzdycky jsem tuzkou prekreslila tvar, dala treba sedm pauzaku na sebe a vystrihovala, tim jsem ziskala tolik motylku. prelozila jsem je napul a lepila je aranzerskou pistoli na silikon na konstrukci (stoji asi stovku, velmi doporucuju) maji ji napriklad v obi.

    no a konstrukce je taky jednoducha. v ikea nebo v domacich potrebach jsem si koupila hotovou objimku a snuru na svetlo, kdyz reknes, ze si chces vyrobit stinitko, radi ti poradej. no a nahoru na objimku jsem zacala motat draty. a sporivou zarovku (to je dost dulezity, ponevac normalni zarovka by celou tu vec zapalila, a taky nema tak dobry chladny svetlo pro tuhle vec) z dratu jsem nejdriv udelala nahore kolecko, a pak jsem udelala jakoby tvar stinitka, ktery chci (tezko se to vysvetluje, snad to pochopis.) a pak jsem motala ty draty vsude kolem, ale aby porad jakoby vytvarely trajektorie motyliho letu kolem objimky a zarovky. no a kdyz se mi to zdalo uz dost huste a bezpecne zamotany, zacala jsem lepit motyly. lepila jsem je ruzne, za sebe, pres sebe nekdy, aby to delalo dojem organicky veci. no a to je vsechno. kdybys mela nejaky problemy, napis a ja ti poradim...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam