ahoj,
vic lidi mi psalo o navod na svetylko z pauzaku.
tak posilam tak, jak jsem sepsala pro elody_melody
at se vam vase svetylka podari!
obkreslila jsem si z knizky o motylech motyly :) mam takovou neco jako encyklopedii. nezvetsovala jsem je ani nezmensovala, snazila jsem se o realisticky meritko. pak jsem si vzala pauzaky (daj se koupit v papirnictvi v takovym bloku) a vzdycky jsem tuzkou prekreslila tvar, dala treba sedm pauzaku na sebe a vystrihovala, tim jsem ziskala tolik motylku. prelozila jsem je napul a lepila je aranzerskou pistoli na silikon na konstrukci (stoji asi stovku, velmi doporucuju) maji ji napriklad v obi.
no a konstrukce je taky jednoducha. v ikea nebo v domacich potrebach jsem si koupila hotovou objimku a snuru na svetlo, kdyz reknes, ze si chces vyrobit stinitko, radi ti poradej. no a nahoru na objimku jsem zacala motat draty. a sporivou zarovku (to je dost dulezity, ponevac normalni zarovka by celou tu vec zapalila, a taky nema tak dobry chladny svetlo pro tuhle vec) z dratu jsem nejdriv udelala nahore kolecko, a pak jsem udelala jakoby tvar stinitka, ktery chci (tezko se to vysvetluje, snad to pochopis.) a pak jsem motala ty draty vsude kolem, ale aby porad jakoby vytvarely trajektorie motyliho letu kolem objimky a zarovky. no a kdyz se mi to zdalo uz dost huste a bezpecne zamotany, zacala jsem lepit motyly. lepila jsem je ruzne, za sebe, pres sebe nekdy, aby to delalo dojem organicky veci. no a to je vsechno. kdybys mela nejaky problemy, napis a ja ti poradim...