• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEDIY Nabytek : navody, materialy, design [papirovy nabydek, recyklace, z minima maximum...]
    BONIE
    BONIE --- ---
    jsou to myslím tak 50. léta.. (na bazarech je toho mraky a většinou za odvoz)
    chápu, že mě možná máte za nějakou bydlenku, co doma řádí s balakrylem, ale prostě tahle lesklá dýha se mi nelíbí.. jinak jsou tyhle skříně skvělé hlavně jak jsou velké a praktické.. takže přemýšlím, jak je trochu zrecyklovat..
    NATHAELEN
    NATHAELEN --- ---
    BONIE: Nejsem odborník, ale tohle vypadá jako poměrně zachovalá sestava skříní z 1. poloviny 20. století. Dokonce možná cenná.
    GECKO
    GECKO --- ---
    BONIE: zeptej se na mimibazaru.... ale podle tamnich ucastnic, balakrylem muze bydlenka natrit cokoliv, pokud je bily....

    jinak, necim pretrit asi pujdou, ale proc? jsou dyhovany, asi budou lakovany, ale cim lakovany nikdo nevi...
    BONIE
    BONIE --- ---
    prosím vás nevíte, jestli lze tento typ skříní nějak natírat.. třeba balakrylem nebo tak?

    STEFAN
    STEFAN --- ---
    KUURA: dost záleží na tom, jak je ta deska tlustá.. každý kámen časem praskne, když se používá na gril, proto se doporučuje dát ho do rámu ze železa, je ho pak možné používat i když praskne. Stačí na to L profil.
    NELUSHE
    NELUSHE --- ---
    KUURA: hele v klidu, na chalupě na mramorové desce grilujem...maso,zeleninu,sýry a uplně v pohodě. Topíme přímo pod ní dřevem a v klidu. No pizzu a koláče bych na tom asi nezkoušela, tam je lepší abys to měla krytý i z vrchu. Pokud máš někoho šikovnýho, kdo by udělal nějakou konstrukci na gril, tak abys to ze shora mohla přiklopit, tak by to mohlo být ok.
    KUURA
    KUURA --- ---
    Lidi poraďte mi prosím:) mám pěknou mramorovou desku a nevím, co s ní...koukala jsem na použití jako grilu...šlo by ji zakomponovat do pece a dělat na ní pizzu a koláče? Nepraskne to? Jak vysokou teplotu to snese?

    Díky!
    GECKO
    GECKO --- ---
    ELODY_MELODY: Trouby jsou +- ormalizovany, nakres treba Baumaticu tady http://files.baumatic.com/techdrawings/b600mc%20b610mc%20b620mc%20b630mc%20technical%20drawing.pdf Trouba svoji vahou lezi na dne, spodek ma rovny, na stranach byvaj normalne 4diry na vruty, kteryma se to prisroubuje do hrany svislych desek. V zasade na tom nic neni.

    Drevena ta skrinka byt muze, masivni drevo bude IMHO teplu odolavat lepe nez lamino, ale zadny rpoblem.

    Skrinku na troubu budou mit urcite treba v IKEA a podobne...

    Co se tyce desek, uchyceni byva ruzne, ja videl spis takovy nasazovaci pacisky a prisroubuje se to zespodu... dira v desce linky je obvykle mensi nez vlastni varna deska. Je potreba si dat pozor na zastavbovou hloubku, nektery varny desky potrebuji relativne hodne a ejste treba mezeru na vetrani, tak se pak nevleze trouba se suplikem pod ni...

    Pokud bude vrhni deska z tlusteho lamina, nechal bych si diru spis nekde vyriznout
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    ELODY_MELODY: návod by měl být u trouby, pokud neni pravěká, tak snad i na stránkách výrobce. nebo si to změřit a udělat podle reálu (nahoře samozřejmě nechat místo na plotnu.). my máme tuto troubu http://www.kasa.cz/trouba-vest-mora-vt-323-fbr-hneda/ a když peče tak je zvenku studená. linku sem dělal z překližky a neni s tím nejmenší problém. akorát nevim, jak moc hřeje dovnitř ten plynový sporák, my máme desku. klidně zkusit venku a podle toho rozmyslet materiál.
    ELODY_MELODY
    ELODY_MELODY --- ---
    BLAMI: Diky. Navody jsem hledala, ale nic nenasla. Jeste to zkusim. Tu skrinku bychom chteli ze dreva. Myslis, ze je to v pohode, nebo lepsi ty bocni steny z laminatu? Mohl bys mi prosim poslat obrazek tech cvocku co to drzi na miste? Dekuju moc!
    BLAMI
    BLAMI --- ---
    ELODY_MELODY: co se tyce skrine na troubu - ponejlip najit nejaky navod na internetu kde jsou ty rozmery (je to +- normalizovany, ale ruzni vyrobci maji sve pasti). Pokud se ptas na to co material musi zmaknout, tak dnesni trouby jsou (i ty levnejsi) docela dobre tepelne izolovany, takze neni treba mit obavu o vestavbu napr. do lamina, do palet bych to ale neriskoval.

    Jinak plynova varna deska je taky bez problemu - krom zapojeni jsem to delal sam, proste vyriznes diru sukaci pilkou (zas idealne podle navodu), prechod se mazne nejakym nelepicim silikonem. Desky maji vetsinou presah od toho co se zapousti, takze mensi nerovnosti nejsou videt. Po zapojeni hadice a privodu elektriny pro zapalovac se spodni cast opatri takovymi pruznymi cvocky co drzi desku na miste a proste se do diry polozi (pritlaci aby cvocky zapadly.)
    ELODY_MELODY
    ELODY_MELODY --- ---
    Dostali jsme krasnou troubu od znamych, kteri renovuji kuchyn a chteji jinou. Ta trouba je vestavena. Rikali jsme si s pritelem, ze vyhodime stojici sporak a udelame si jednoduchou skrin, kam by se ta trouba vestavela. Problem c.1 - jsou nejake technicke parametry na to jak tu troubu do tech skrinek vlozit? Problem c.2 - tim ze vyhodime sporak, tak musime sehnat varnou desku. Priklanime se k vestavenemu plynove varne desce. Jak slozite je tu desku ukotvit do linky? Diky za rady!
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NIKOPOL: zkus to, imho by zájem byl. Jiná firma, která dělá takhle velké samozavlažováky snad na trhu ani není, aspon když máti sháněla něco na ty svý stromy, tak rozhodně nebyla, největší samozavlažovák od plastia je proti těmhle prcek a navíc je mnohem méně praktický.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    BIOH:
    CAMELLA: wow ... asi začnu vyrábět květináče :-)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    BIOH: myslím,že lidi dávají absudní peníze za mnohem absurdnější věci :). Každopádně to funguje dobře a levnější alternativa moc není.
    (a ano, je to tady OT)
    BIOH
    BIOH --- ---
    CAMELLA: cha cha to snad ani neni možný že za tohle někdo dá takové peníze
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MRNOUS: pokud neřešíš cenu, tak určitě lechuza.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    máti má na svoje megakeře ohromné květináče zn. Lechuza, ale radši se ani nedívej, kolik stojí. Na druhou stranu jsou bezchybné na manipulaci a krásné :)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ARZA: tak si ho vybetonuj, pokud potřebuješ takhle velkej objem...
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    no pak je tu ještě ten nápad zbušit truhlík z dřeva z palety :)

    myslim už to tu někde bylo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam