• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEDIY Nabytek : navody, materialy, design [papirovy nabydek, recyklace, z minima maximum...]
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    DATELON: Tohle je výborná věc, tchýně to má na zahradě u ohniště (bez té úpravy do čtverce dole) - vydrží venku bez péče pár let, nevadí ani když se kolem motaj děcka (je to vysoké a výjimečně stabilní)- a naprosto zadara.... A skvělá pracovní výška (na přípravu věcí na opékání a pod)
    DATELON
    DATELON --- ---
    nově- DIY posezení před Utopií (Pelhřimov)
    BIOH
    BIOH --- ---
    paletová lavička, ještě ji asi doplním prkýnkama dokola a natřu, aby to nebylo tak hnusný na pohled
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    DOBROZEMAK: jj, tyhle hmoždinky už sme použili na jiný police, tak cajk. police je z masivu a pěkně tlustá, takže už sama o sobě je hodně těžká. ty ikeácký me taky napadly, jen si teď nejsem jistá jestli 116 dýlka bude stačit, ještě to změřim, ptž já osobně bych tu desku akorát zkurvila - vrták neni moje oblíbeý nářadí:D - a už slyšim ty kecy kolik to je práce s takovou posranou poličkou:D
    ale dík moc. rozhodně bych byla víc pro tuhle variantu než zespoda cpát L profily:/
    DOBROZEMAK
    DOBROZEMAK --- ---
    Ještě k polici.. předpokládám že to budete dělat doma na koleni.. obkreslit si na hranu police která bude ke zdi kování-na střed tloušťky police. Dlátkem odstranit požadovanou hloubku materiálu. Pak opět na střed vyznačit místa kde bude konzole samotná zasahovat do police, Předvrtat pokud možno co nejrovněji malým vrtákem, třeba trojkou, pak větším a pak zas větším až do požadovaného průměru. ( tím že budeš vrtat postupně zabráníš aby ti vrták uhnul) Samozřejmě pozor na úhel a hloubku vrtání..
    DOBROZEMAK
    DOBROZEMAK --- ---
    No, teď nevím čím začít..:) Sádroš neva, tak by se to předimenzovalo, dalo by se jich víc než dvě na jednu polici. Hmoždinky bych použil tyhle http://eshop2.ivl.cz/plastove-20466/4464-Hmo%C5%BEdinka-GKW-10x50 , určitě lepší než ty červíci. Záleží z čeho police je, na tom obrázku v odkazu níže je vidět že konzole je i s úchytem na zdi schovaná v vyfrézované části police (samozřejmě že kování je užší než police samotná..). Ale pokud jste malinko zručný, tak to zvládnete i doma s vrtačkou a dlátkem:) A nebo koupit ty ikeácký konzoloví ( http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/10011017/#/60103632 ) police a jen je seříznout do úhlu.. Vim že ikea nic moc:) To jen kdyby ste se stim nechtěli dělat.
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    DOBROZEMAK: něco podobnýho už sem viděla, máš s tim zkušenosti? máme to na sádrokartonovou stěnu bohužel, takže nějakejch 9kg nosnost asi nebude úplně stejná jako v normální zdi...navíc, jak moc blbě/dobře se to instaluje do tý police samotný?
    DOBROZEMAK
    DOBROZEMAK --- ---
    IM_MORTAL: Mám dojem že budou jen na konzolích v rovné stěně za stolem, strany budou akorát zařízlé do úhlu...
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    někdo nápady, jak jsou ty police ukotvený v tý šikmině? potřebuju pořešit jak něco takovýho udělat doma
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    PAPRIKANA: asi to nebude svítit tolik, ale vedle nasvěcovacích hvězdiček jsou i nasvěcovací gely, to pak vydrží déle.
    PAPRIKANA
    PAPRIKANA --- ---
    DLOUHA_POTVORA: To se mi moc libí, jen je škoda, že to je víceméně jednodenní záležitost. Nebo, nedělají se nějaké záležitosti na podobné bázi, které vydrží déle?
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    Diky vsem zaodpovedi! Zkusebne sem kousek natrel voskem v tom benzinu, pockal sem co se vpije a pak zbytek stahl sterkou, v dalsi fazi to dam tou horkovzdusnou pistoli,tak uvidim. Jeste mam stul, takze na ten pujde asi olej, at to vyzkousim.
    BONIE
    BONIE --- ---
    TATEREZA: dííky!
    DOBROZEMAK
    DOBROZEMAK --- ---
    DOKKTOR: Osmem sem dělal bar, a už rok v plnym provozu ok..
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    ZELENY_CAJ:
    DOBROZEMAK: sem to ted dělal top olejem od osmo - je to olej s voskem, přímo k tomuto účelu. ale ta cena :D půl litru za 600 - vystačí asi na 12m2
    MTJ
    MTJ --- ---
    GECKO: Nikoliv, technickej benzín je nejlepší volba, nejrychleji vyprchá a nezůstane po něm jakejkoliv smrad (mě teda terpentýn docela voní ale spoustě lidí ne).
    Navíc, benzín jde sehnat i odaromatizovanej a prostej benzenu.

    ZELENY_CAJ: Ve výsledku ale stejně doporučuju něco hotovýho koupit, samotnej včelí vosk se vymyje vodou velice rychle. Když už něco, tak nějakej vysýchavej olej. Nebo prostě to PNZ, Osmo, whatever. Nevím proč s tou cenou všichni tak nadělají, jde přece o tu nejdůležitější část na tom kterým předmětu.
    GECKO
    GECKO --- ---
    ZELENY_CAJ: Vosk se rozpousti v terpentynu, ne v benzinu (ale bacha, jednak terpentyn dost smrdi a druhak hadry a podobny veci, nasakly terpentynem maji tendenci se samozvnecovat)

    S tou horkovzdusnou pistoli to jde taky...

    Ve vysledku ale zjistis ze:

    - veli vosk se ve vetsim mnozstvi zase tak dobre neshani, pokud nema stat kotel
    - je s tim desny srani
    - a tim padem ty prodavany voskoolejovy natery zase tak spatne nevychazej
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam