• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEDIY Nabytek : navody, materialy, design [papirovy nabydek, recyklace, z minima maximum...]
    Chci si postavit vlastni nabytek z papiru, tak vymyslim jak na to. Hledam napady a navody.
    Papir neni jediny material z nehoz se da podomacku vyrobit nabytek.
    Net kupodivu neni moc stedry na podobne DIY navody, nebo neumim hledat. Takze pokud nekdo ma stejny zajem, sem s navody, designy a vubec vsim, co pomuze vyrobit zarizeni domacnosti s minimem prostredku...

    Living - Furnishing - How to Make Instructables : $ http://ana-white.com

    Veci z palet: http://www.woodcoregang.cz/ [ID Tloudev]

    [ Malá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺ ]
    rozbalit záhlaví
    SCHWA
    SCHWA --- ---
    SCHWA: z jinyho uhlu


    SCHWA
    SCHWA --- ---
    tak nakonec nejak takhle... pouzil sem vceli vosk s terpentynem a na ten bilej nadech zasypali/zapatlali zinkovou belobou. myslim, ze by s tim slo jeste vic experimentovat a odstin doladit a dolestit. akorat me z toho uz hrozne boli ruka ,))



    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    LASAN: sorry, ale to je fakt šílený, když pominu celek, tak proč máš proboha na "dřevě" i dřevěnou pracovní desku,navíc v úplně jiným odstínu...?
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    SCHWA: Oleje už se tu zmiňovaly obecně, moje zkušenost je pro čistě lněný olej - na dřevo klasika. Akorát dřevo chytne trochu odstín do medova.
    GECKO
    GECKO --- ---
    LASAN: tvl, to sad hod do interierovyho pekla..... jinak fotka ma tak mizernou kvalitu, ze o pouzitem vosku nevypovi vubec nic....
    LASAN
    LASAN --- ---
    tady je ta fotka té kuchyne

    SCHWA
    SCHWA --- ---
    BOBRIK: to jde asi taky... kazdopadne ja uz mam vydrasano :) ted resim tu barvu/usetreni dreva.
    BOBRIK
    BOBRIK --- ---
    SCHWA: co zkusit louh? meka cast dreva se rozpusti a hadrem to setres??
    SCHWA
    SCHWA --- ---
    ZELENY_CAJ: nejlepsi je plastovej. je takovej prerusovanej. vypada jak vrtule. kazdopadne to tim hrozne trva. to jedes centimetr po centimetru. nejlepe se mi osvedcila metoda, kdy se nejdriv pouzije ocelovej kartac. Tim se to udela nahrubo, ale musi se davat pozor, aby se drevo moc neposkodilo. Ocelovej kartac to drevo dost rasuje. No a pak se to dolesti tim umelohmotnym... to uz jde celkem rychle.
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    SCHWA: to vypada dobre, prosimte prozradil bys mi jaky kartac si pouzil? zkousel si i ocelovy?
    GECKO
    GECKO --- ---
    SCHWA: Diky prachu a nemoznosti udrzby to chytne patinu samo od sebe mnohem rychleji, nez si myslis :) Jinak asi nejaky vosk nebo olej, muzes pouzit i PNZ, koneckoncu i IKEA neco nabizi. Ale vzhledem ke kartacovanemu povrchu se to bude aplikovat docela blbe...
    SCHWA
    SCHWA --- ---
    LASAN: diky ;) nemas foto?
    LASAN
    LASAN --- ---
    naprosto super jsou transparentní vosky od OSMO dělal jsem tim celou kuchyň
    IRUX25
    IRUX25 --- ---
    SCHWA: vzal bych to nejakym matnym transparentem. nebo zkus tekute sklo - vytvori ochranu a naomak to bude porad jako surove drevo.
    SCHWA
    SCHWA --- ---
    ahoj, pustil jsem se do vyroby police/otevreny skrine na desky a gramo. neco ve stylu IKEA Expedit, kteryho se chci co nejdriv zbavit. Drevo mam hotovy a vydrasany pomoci umelohmotnyho kartace na vrtacce (dalo to pekne zabrat). leta a suky na dreve celkem hezky vystoupli. ted resim, jak to drevo dale osetrit.
    premyslel jsem nad patinou. prodavaj se na to ruzny hotovy barvy. premyslel jsem nad bilou nebo sedou, ale rad bych se vyhnul neprirozenemu 'vintage' povrchu, ala IKEA. proste aby to nevypadalo vynucene 'retro' a neprirozene. nemate nekdo lepsi napad co udelat s vydrasanym drevem? nechci ale nic tmaveho, opaleneho a nebo docervena.
    dale bych se chtel zeptat, jestli je lepsi ten kus nabytku nejdriv smontovat a nebo ne.

    dik



    LADY_LEIA
    LADY_LEIA --- ---
    GECKO: urcite bych si na takovy disk nedala zadna dulezita data. Ale kdyz se ztrati nejake filmy ci serialy, tak to zadna katastrofa neni. Je to na kazdym, jestli to chce riskovat, nebo ne. Osobne dulezita data zalohuju na ruzna mista mimo svuj pocitac v nekolika kopiich. Ale jak rikam, filmu a serialu se to netyka, ty pro me dulezite nejsou.

    AUDIAC: no jasne, zakon schvalnosti, ten dobre znam :D
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    LADY_LEIA: tak ale to je jasný. pokud máš na disku nedůležitý data, tak neselže nikdy, i kdyby ti spadnul do akvárka po odpálení baseballovou pálkou. ale měj na něm něco důležitýho a rozsype se ti i při křivym pohledu... :)
    GECKO
    GECKO --- ---
    KRMITK0:
    LADY_LEIA: Soucasny pevny disky svoji akutecno geometrii skryvaji a premapovavaji. Krom toho maji vsechny rezervni oblast, kam automaticky premapuji sektory detekovane jako vadne a navenek se tvari, jako bezchybne. Pokud zacnou i navenek vykazovat vadne sektory, znamena to, zerezervni oblast dosla a neni kam premapovat... a to je IMHO dostatecny duvod k tomu prohlasit disk za nedostatecne spolehlivy. Ale jak chcete, jsou to vase data... ja uz odeslejch disku, flashek a jinych medii, nad kterymi mi uzivatel brecel, ze z nich neco nutne potrebuje videl docela dost....
    LADY_LEIA
    LADY_LEIA --- ---
    GECKO: tohle jsem zazila u nekolika disku. jakmile na nich byl system, mely tento problem, jakmile jsem je preformatovala a zacala je pouzivat jen jako skladiste nedulezitych dat, nikdy se mi z nich nic neztratilo a problem s vadnymi sektory se uz neobjevil. samozrejme nerikam, ze to musi byt pravidlem, ale ja mam zkusenost se tremi disky, co se takhle chovaly. vsechny teda byly shodou okolnosti western digital.
    KRMITK0
    KRMITK0 --- ---
    Já myslel spíš jenom na filmy a podobný nedůležitý věci :)
    GECKO
    GECKO --- ---
    KRMITK0: jestli priznava vadny sektory, znamena to ze uz nema kam remapovavat a vadny pribejvaj.... vyhod to, jestli ti jsou data mila....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam