• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEDIY Nabytek : navody, materialy, design [papirovy nabydek, recyklace, z minima maximum...]
    Chci si postavit vlastni nabytek z papiru, tak vymyslim jak na to. Hledam napady a navody.
    Papir neni jediny material z nehoz se da podomacku vyrobit nabytek.
    Net kupodivu neni moc stedry na podobne DIY navody, nebo neumim hledat. Takze pokud nekdo ma stejny zajem, sem s navody, designy a vubec vsim, co pomuze vyrobit zarizeni domacnosti s minimem prostredku...

    Living - Furnishing - How to Make Instructables : $ http://ana-white.com

    Veci z palet: http://www.woodcoregang.cz/ [ID Tloudev]

    [ Malá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺ ]
    rozbalit záhlaví
    JUDAS_PRIEST
    JUDAS_PRIEST --- ---
    GECKO: byls o vteřinu rychlejší:)
    GECKO
    GECKO --- ---
    IM_MORTAL: ezky veci usis kotvit do profilu... to je potiz sadrosovych pricek, musi se s tim pocitat predem.
    GECKO
    GECKO --- ---
    IM_MORTAL: ezky veci usis kotvit do profilu... to je potiz sadrosovych pricek, musi se s tim pocitat predem.
    JUDAS_PRIEST
    JUDAS_PRIEST --- ---
    IM_MORTAL: dělaj se hmoždinky do sádroše, takový plastový vrtule s křížkem, je na to specialní plochej nástavec na aku šroubovák, pak do toho přijde jen šroub. Používáme v práci. Ne sice na kuchynske skrinky, ale jinak udrzely vzdycky vše. Normal hmoždinka do sádroše je blbost.
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    mám doslova konstruktivní problém - potřebuju připevnit horní kuchyňskou skříňku širokou 60cm na sádrokartonovou stěnu. problém je v tom že v ní budou skleničky a hrnky, takže bude dost těžká. jsou tam dvě díry na hmožděnku+šroub, ale to ani ty obí do sádroše imo neudržej. z jedný strany je úzká skříňk, která je z boku připevněná k lednici, z druhý je komínová digestoř, ke který se nedá nic přichytit. zkoušeli sme na stěnu navrtat plechový pásky, do kterejch by se ta skříň přivrtala, ale ani to se neukázalo jako stoprocentní.... nějakej nápad nebo zkušenosti?
    SWT
    SWT --- ---
    DOKKTOR: OK, dodělám dvířka a dám fotku koupelny v procesu (samodomo dřevo) a později selfmade dubovou dvoupostel, ta je v procesu ;)
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    bože, vy ste pičové! kdybyste rači dělali nábytek
    SWT
    SWT --- ---
    GHOSTDOGG: a uzavřu to tím, že by jsi se měl najít v hrdinech tohoto skeče, vzhledem k tomu jak zacházíš s pojmy (tedy, kromě toho experta, v těch ostatních)
    EXPERT VE FIRMĚ
    https://www.youtube.com/watch?v=G77yQdPkm-4
    SWT
    SWT --- ---
    GHOSTDOGG: jinak k věci -
    - "něco ideálního existuje, jen v ideálním prostředím" - kravina, kde jsi to vzal? Ideál je jasně vztažen vždy k definovanému setu kritérií
    - "něco ideálnějšího než ideální vznikne ve chvíli, kdy za toto něco začne být považováno" - změní se kritéria - ideál je něco jinýho, to původní ovšem pouze už "není ideální" - opět, nelze říct více či méně ideální, mohl bys tak maximálně použít pojem "dříve ideální", tzn podle původních kritérií
    - "kdy existuje více ideálních (např. protože každé je ideální z jiné perspektivy a objektivní měřítka nejsou - běžná praxe)" - zase mimo mísu, nikde není řečené, že měřítka musí být objektivní, to co ty popisuješ jsou různé ideály podle různých kritérií
    - "jazyk si jde svou cestou" - ano, jazyk a pojmy se mění, pokud ovšem je pojem "ideální" definován stále stejně, tak je to pořád jen špatná řeč, neznalost jazyka, chybné použití pojmu ... i kdyby jsi se stavěl na hlavu a odstrkoval ušima.

    Máš v hlavě marmeládu.
    SWT
    SWT --- ---
    GHOSTDOGG: Skvělé. Sice to nemá nic společnýho s tím, že z podstaty ideálnost nejde stupňovat, ale pobavil jsem se. Na faktu, že "ideálnější" a "nejideálnější" je kravina, nesmysl a blbost fakticky a gramaticky to nic nemění, ale pobavil jsem se.
    Jazyk jde sice svou cestou, ale význam pojmu "ideální" je jasně daný, špatně použít pojem a vymyslet neplatný bezobsažný jiný pojem umí nicméně každý kokůtek.
    HELLAISER
    HELLAISER --- ---
    Ještě jednou zaspamujeme se Zdrojovnou - dneska jsme odstartovali sbírku na Hithit - budeme rádi za finanční podporu i sdílení:) A v neděli workshop v Radlické 125, kdybyste nevěděli, co s nedělní neurózou.

    Hithit - Zdrojovna
    https://www.hithit.com/cs/project/500/zdrojovna
    SWT
    SWT --- ---
    DJINN: Ani z faktického, nic ideálnějšího než ideální nemůže z definice existovat :))

    GHOSTDOGG: skutečně nemůže, viz výše ;)

    MARU_P: Jasný, jen jsem se neudržel, slýchám tento gramatický nesmysl příliš často, proto jsem to taky dal do závorky na znamení toho, že je to nepodstatný ot ;) tajně jsem doufal že to bude bez reakce, čímž bych tuto kauzu uzavřel ;) :))
    MARU_P
    MARU_P --- ---
    SWT:
    tak tohodle jsem se bála hned, jak jsem tu zprávu odeslala, že se někdo ozve ohledně slova "nejideálnější" ... je to velice důležitá věc, nicméně budeme dělat, že to říkal ten truhlář, takže si meju ruce...
    DJINN
    DJINN --- ---
    GHOSTDOGG: (z čistě gramatického hlediska v češtině rozhodně nikoliv :) )
    SWT
    SWT --- ---
    MARU_P: (nic takového jako nejideálnější neexistuje)
    JIKOO
    JIKOO --- ---
    MARU_P: tenhle recept se mi fakt libi . Jednou ho experimentalne zkusim :)
    MARU_P
    MARU_P --- ---
    JIKOO: hele nám truhlář co nám dělal krovy říkal, že na červotoče je nejideálnější průvan a pak hlasitě tikající budík položenej na tom dřěvě...
    Zní to trochu jako bys pak měl o úplňku komodu nahý třikrát oběhnout s kočičí tlapičkou v ruce, u nás ale budík s průvanem zafungoval. červotoč se nerozmohl a ubývá...
    DIMZI
    DIMZI --- ---
    JIKOO: Pořádnej sajrajt, kterým ale tchýně natírá veškeré starožitnosti co postupně tahá ze stodoly na chalupě, je červostop. vypadá účinně.
    JIKOO
    JIKOO --- ---
    MTJ: Diky, zkusim.

    A at tu jenom nespamuju....palety to nejsou, ale DuItJorself to splnuje na 100% :)


    MTJ
    MTJ --- ---
    JIKOO: Lignofix, pro tohle domácí použití rozpuštěnej ideálně v lihu. Důsledně respektuj návod!
    JIKOO
    JIKOO --- ---
    JAZZZ: To zni dost smradlave , navic se obavam ze by mi zabralo dost casu abych u nas sehnal vsechny ingredienci na takovy lektvar :) nejakou tu chemii by nekdo ozkousenou nemel ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam