• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEDIY Nabytek : navody, materialy, design [papirovy nabydek, recyklace, z minima maximum...]
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    ...ve 2 lidech vole.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    SWT: jasne. 100ks lavicek pyco. 14 dni tezky driny, cca ze 70ti palet 100 lavicek.. co bys chtel vic?
    SWT
    SWT --- ---
    TLOUDEV: hehe Josefov, "nábytek" na Brutal Assault :)))
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    Woodcore Gang | Future Furniture – Palettes building
    http://www.woodcoregang.cz/
    HOUMER
    HOUMER --- ---
    VDFLAT: jj, to uz me taky napadlo, nicmene klient si zada pouze sklo. Kontaktoval jsem firmu co poradil EDA, tak jsem zvedavy kolik to bude stat.
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    HOUMER: Kdyby to stačilo z polykarbonátu, tak nám řezali na výstavu před pár lety průhledný lidský siluety tady: http://www.tiskjednoduse.cz/ (asi to zadali někam dál, ale co...).
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Nezkousel nekdo delat samo domo dreveny lehatko pro inspiraci?

    Diky!
    EDA
    EDA --- ---
    HOUMER: V nějaké zrcadlárně, mě delali před lety zrcadlo na zakázku cca metr dvacet krát metr a stálo to 2500... Ale to je už patnáct let :-)
    amirro.cz

    pro koncové zákazníky:
    Zakázková výroba
    http://www.zrcadla.cz/index.php/zrcadla-na-miru
    (a už mají koukám i CNC)
    HOUMER
    HOUMER --- ---
    Ahoj, potreboval bych poradit kde mi vyrobi (vyrezou) libovolny tvar tabule skla. jde mi o to, ze potrebuju patvar, podlouhlou nepravidelnou kanku, cca 150x30cm. Idealne tvrzene sklo. Na koho se obratit a kolik si mam zhruba pripravit. Dik
    ADDAH
    ADDAH --- ---
    QUIP: Aha! Dík moc! pardon, že se tak blbě ptám :)
    QUIP
    QUIP --- ---
    ADDAH: i obycejny hrnicek (pokud neni plastovy, ale z hrncirske hliny) se vypaluje pri teplote pres 1000 °C (konkretni teplota zalezi na glazure) takze nejake domaci vypalovani barvy v troube a podobne veci by mel prezit bez problemu. Akorat glazure nedelaji dobre prudke zmeny teplot, takze nechavat pomalu vychladnout v troube, kde se barva vypaluje - nevyndavat za tepla.
    ADDAH
    ADDAH --- ---
    IM_MORTAL: díky :) vydrží takovej obyčejnej hrníček tu teplotu?
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    ADDAH: hele já už ani nevim kde sem je vzala, ale imo v nějakým velkým tescu/hyperalbertu/makru budou mít bílý nebo prostě jednobarevný hrnky. Tu fixu koupíš normálně, jak říkáš, ve výtvarnejch potřebách - od HobbyLine Porzellanmaler, ale určitě jich bude víc druhů:)
    ADDAH
    ADDAH --- ---
    IM_MORTAL: To je moc krásný! Můžeš poradit, kde sehnat takový hrnky, na který se dá kreslit? :) a ta tužka je sehnatelná ve výtvarných potřebách? Já teda bohužel nejsem tak zručná, ale i tak bych to chtěla zkusit.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    BENAC: jo já sem při té úvaze nejak uplně zazdil, že to je z 18 překližky, tam asi jedině to železo. kdybys to chtěl drátem, tak tam bych spíš volil nejaký zadlabaný zámek a mezi to ocelové lanko se šponovákem. vrut by to neudržel asi. zanedbatelně malý trámek to určitě neudrží
    BENAC
    BENAC --- ---
    DOKKTOR: Cela supliku ne. Jedna se spise o dvirka vetsich formatu. Reseni s vruty a draty mi prijde ponekud drasticke a nejsem si jisty, jestli by to ty 18 mm dvirka utahlo a nevyrval se spise vrut. Kazdopadne dik za tipy. Mozna to zkusim na nejakych zbytcich.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    BENAC: i čela šuplíků se ti kroutí? na ty dvířka ten vinkl, cos postoval asi ok. ale spíš bych z něho svařil kříž, kdyžuž. asi i dřevěná laťka do diagonály by asi stačila, tak jak se dřív vázaly laťkové dveře. já sem měl taky podobný problém, zkroutily se mně dvířka asi 80x60 a prostě do protilehlých rohů zevnitřku sem našrouboval dva vruty a mezi ně našponoval drát a tak dlouho sem šponoval, až se dveře narovnaly. kdyby to časem povolilo, přidám otočku na drátu a je to zas ok. ty moje dvířka sou enom slepené z profilů s drážkou, ve které sou zasazené palubky.
    GECKO
    GECKO --- ---
    CAMELLA: Ja to asi nechapu.... co znanema hodne spatny stav, ses si jista, ze opravdu nejsou nijak nalakovany ani nic jineho a co si slibujes od naolejovani navic nejakym beznym olejem? Jako ted mas rozlezly spinavy hrbaty parkety a kdyz je naolejujes budes mit rozlezly spinavy hrbaty mastny parkety?
    BENAC
    BENAC --- ---
    DEIKSAC: No mam za to, ze tomu prispela i zmena vlhkosti u me doma.
    Nicmene, preklizku jsme byli vybirat se stolarem a byla bohuzel skladovana venku pod pristreskem.
    Nemohli jsme cekat na dalsi moznosti, tlacil nas cas a tak sli desky temer rovnou do vyroby.
    Stolar ma dilnu (mistnost cca 5 x 8 m), castecne otevrena.
    Desky jsou bor. preklizka - 18 mm, plosne brousene na cca 16 - 17 mm
    Nejvetsi problem je s velkymi dvirky - rozmer cca 60 * 100
    Vrstev je tusim 7.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    Mám dotaz - sice trochu nenabytkový, ale nevím, kam s tím lépe (kdyžtak prosím odeslat do vhodnějšího místa :).
    Máme v bytě v jednom pokoji parkety. V hodně špatném stavu, kdybych na to měla peníze, tak by bylo jasné, že je potřeba to nechat zbrousit a pak naolejovat/natřít - nicméně peníze nemám a navíc ani nevím, jak dlouho tu ještě budu bydlet a tak se mi nechce moc investovat (majitel - firma, co tu skupuje baráky v celém okolí a dělá v nich luxusní byty, do něj taky určitě nebude investovat, dokud tu bydlím), takže řeším něco na pul cesty - ideálně asi olej (parkety jsou nelakovany). Jaký byste doporučili? Zvládnu to jen tak sama doma? Kdysi jsem někde na nyxu dokonce četla o natření parket takovým tím nejlevnějším olejem z olivových pokrutin - prý to bylo dobry - docela mě to láká vyzkoušet...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam