• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEDIY Nabytek : navody, materialy, design [papirovy nabydek, recyklace, z minima maximum...]
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    kdyz budes mit hladkou formu a nejak to zkusis vibracne utemovat, tak bude vysledek ok
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    DEIKSAC: jo jo, to už sem všechno načetl. to já spíš tak nahlas uvažuju. přemítám o tom už přes rok a furt se k tomu nejak nedokážu dokopat :) epoxid má jednu dost špatnou estetickou vlastnost , a sice, že je lesklý. jasně, dá se to zdrsnit ... se prostě jednou naseru, zašaluju to, vyleju a bude.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    DOKKTOR: na chraneni proti vode existujou vselijaky impregnace, od hydrofobizacniho prostredku primo do nbbetonu (pouziva se to pri stavbe bazenu napr) pres impregance hotvoyho povrchu (ruzny fasadni pripravky) anebo zaliti epoxidem (kterej ma drobnou vyhodu potrvainarsky nezavadanosti po vytvrzeni)
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    OMNIHASH: asi jo ;) asi by stačil takový ten sranda koberec z kamení a epoxidu, co je ted strašně in, coby podklad (ale to je imho dost hnus). šlo mě o to, že zachovat výzor betonu a zároveň to chránit proti vodě (chcu to enom kolem dřezu). ale jak o tom tak uvažuju, tak to asi nechám byt (asi by to nevypadalo uplně hezky) a zůstanu asi u betonu - nejaký tip na pigment do betonu? ;)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    DOKKTOR: a není potom zbytečný srát se s betonem?
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    DEIKSAC: Postel se moc povedla gratuluju a preju at dobre slouzi :-) Mne se nedavno strasne libilo tohle vpodstate unplugged vyroba stolu
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    to já zas přemýšlím, že nechám na vrchu čouhat kamínky (popř tam propašuju nejaké hezčí, barevné) a zaliju to epoxidem
    DOBROZEMAK
    DOBROZEMAK --- ---
    TLOUDEV: ono když je hrubší a pak vrch zbrousej a rozleštěj tak to vypadá super...
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    TLOUDEV: to je taky beton, jedinej rozdil je frakce kameniva
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    PAYA_HORRORCORE: nekonecne, maj tri centaky na vejsku, jeste tam prijde stredova vyztuha
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    77WHITE: ale proc beton? to je hlavni otazka. nestacilo by cement:pisek 1:4?? tedy 'beton', ale bez hrubeho kameniva (sterku)? tedy vlastne cementova malta? IMHO si lip sedne a ma 'jemnejsi' strukturu (cti 'nekoukaj z ni sutry')
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    ale pryc od betonu, udelal jsem si novou postel




    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    77WHITE: to je asi v zasade jedno, i beznej c25 je pro ucel kuchynsky desky dostatecnej. Chces li oteruvzdornou vrchni vrstvu, tak muzes aplikovat cementovy mliko s penetraci (aka polymerbeton) nebo pripadne ty penetrace do betonovy msesi ne nepodstatny mnozstvi pridat
    MAD_MAN
    MAD_MAN --- ---
    Na tu směs bych se zeptal nějakýho technologa na betonárce, třeba by poradil přibližnou recepturu a nějakou přísadu. TBG organizuje univerzitu na beton. Ti by mohli vědět.
    GECKO
    GECKO --- ---
    77WHITE: Netusim... kolik semestru se na stavarne vyucuje predmet Beton? Zkus procist tohle http://forum.living.cz/viewtopic.php?f=35&t=2314093&start=0&st=0&sk=t&sd=a treba tam nekdo utrousil neco uzitecneho.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    GECKO: Vsak vim:) jen mi rekni co se teda pouziva za cement na tohle pouziti, jde se do nejaky vysokopevnostni smesi s jemnym plnivem nebo se na to kasle a spolehaji na brusky/ dalsi finish?
    GECKO
    GECKO --- ---
    77WHITE: No, on se teda vlhci zejmena kvuli prilis rychlemu vysychani. Voda je nutna k tem hydratacnim procesum, kdy to cele ztuhne do homogenniho tuheho celku. Proto se skrapi nejen pri osviceni sluncem ale treba i pokud je vystaven vetru a podobne. Cerstvy tekuty beton se nezaplavuje, protoze by mohl vyplavit cement od plniva a vysledke by nebyl homogenni, ale zatuhly beton ( po cca pul dni) je v zasade mozne i zaplavit, ztuhne i pod vodou. Obecne je vyrazne lepsi, pokud tuhne vic mokry, nez vic suchy. Pokud by se z nej voda odparila za extremne kratkou dobu, zustane sypka smes.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    DEIKSAC: Odpovidal jsem na otazku dodatecnyho vlhceni, ne slozeni. Beton se po vyliti vlhci jen kvuli nerovnomernemu vysychani (a tudiz nebezpeci naruseni povrchove casti prasklinami, nasledne odhaleni vyztuze apod) a to jen v pripadech velkyho tepla. Nic se vodou nezaplavuje, naopak cerstve vylitej beton chranis pred dalsi vodou abys smes neredil. Slozeni u betonovy linky je samozrejme potreba resit s velkou peclivosti, jak plnivo tak pojivo, abys mel vodeodolnej kus s minimalnimi pory a jemnym povrchem. Co jsem slysel tak nekdo obcas stejne finalni lestenej povrch zatahuje nejakou chemii, nekdo to pry leje bez dalsich kroku. Prave proto to maji v cizine hobby vylejvaci o dost jednodussi, vezmou smesi namichany primo na linky a nemusi nic resit.
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    Zdravím, pouštíme se s dětma do výroby nějakého nabytku z lepenky - nemáte nekdo tip, kde koupit (buď v Praze, nebo na net s dopravou) větší desky vlnité PĚTIVRSTVÉ vlnité lepenky? (tedy struktura karton - vlna - karton - vlna - karton). Našel jsem jen proložky cca 80*120 cm. Větší desky někde nabízejí, ale jen při velkých odberech, já jich potřebuju pár desítek. Díky.
    HIAGILLAY
    HIAGILLAY --- ---
    Zdravím! Snad nebudu příliš OT (kdyžtak doporučte klub s větší šancí na úspěch se sháněním ;) ...ale kdybyste doma kdokoliv měl...
    Sháním na zapůjčení pro fotografování závěsné křeslo. Ratanové, polyratanové, ne látkové. Kdybyste doma kdokoliv měl a nevadilo vám jej zapůjčit od 20. do 23. dubna na fotografování, odměna vás nemine. Klidně i finanční - to bychom se určitě domluvili. Praha7 - Bubenská 1. Více do zpráv, děkuju!

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam