• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEDIY Nabytek : navody, materialy, design [papirovy nabydek, recyklace, z minima maximum...]
    MAD_MAN
    MAD_MAN --- ---
    Na tu směs bych se zeptal nějakýho technologa na betonárce, třeba by poradil přibližnou recepturu a nějakou přísadu. TBG organizuje univerzitu na beton. Ti by mohli vědět.
    GECKO
    GECKO --- ---
    77WHITE: Netusim... kolik semestru se na stavarne vyucuje predmet Beton? Zkus procist tohle http://forum.living.cz/viewtopic.php?f=35&t=2314093&start=0&st=0&sk=t&sd=a treba tam nekdo utrousil neco uzitecneho.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    GECKO: Vsak vim:) jen mi rekni co se teda pouziva za cement na tohle pouziti, jde se do nejaky vysokopevnostni smesi s jemnym plnivem nebo se na to kasle a spolehaji na brusky/ dalsi finish?
    GECKO
    GECKO --- ---
    77WHITE: No, on se teda vlhci zejmena kvuli prilis rychlemu vysychani. Voda je nutna k tem hydratacnim procesum, kdy to cele ztuhne do homogenniho tuheho celku. Proto se skrapi nejen pri osviceni sluncem ale treba i pokud je vystaven vetru a podobne. Cerstvy tekuty beton se nezaplavuje, protoze by mohl vyplavit cement od plniva a vysledke by nebyl homogenni, ale zatuhly beton ( po cca pul dni) je v zasade mozne i zaplavit, ztuhne i pod vodou. Obecne je vyrazne lepsi, pokud tuhne vic mokry, nez vic suchy. Pokud by se z nej voda odparila za extremne kratkou dobu, zustane sypka smes.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    DEIKSAC: Odpovidal jsem na otazku dodatecnyho vlhceni, ne slozeni. Beton se po vyliti vlhci jen kvuli nerovnomernemu vysychani (a tudiz nebezpeci naruseni povrchove casti prasklinami, nasledne odhaleni vyztuze apod) a to jen v pripadech velkyho tepla. Nic se vodou nezaplavuje, naopak cerstve vylitej beton chranis pred dalsi vodou abys smes neredil. Slozeni u betonovy linky je samozrejme potreba resit s velkou peclivosti, jak plnivo tak pojivo, abys mel vodeodolnej kus s minimalnimi pory a jemnym povrchem. Co jsem slysel tak nekdo obcas stejne finalni lestenej povrch zatahuje nejakou chemii, nekdo to pry leje bez dalsich kroku. Prave proto to maji v cizine hobby vylejvaci o dost jednodussi, vezmou smesi namichany primo na linky a nemusi nic resit.
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    Zdravím, pouštíme se s dětma do výroby nějakého nabytku z lepenky - nemáte nekdo tip, kde koupit (buď v Praze, nebo na net s dopravou) větší desky vlnité PĚTIVRSTVÉ vlnité lepenky? (tedy struktura karton - vlna - karton - vlna - karton). Našel jsem jen proložky cca 80*120 cm. Větší desky někde nabízejí, ale jen při velkých odberech, já jich potřebuju pár desítek. Díky.
    HIAGILLAY
    HIAGILLAY --- ---
    Zdravím! Snad nebudu příliš OT (kdyžtak doporučte klub s větší šancí na úspěch se sháněním ;) ...ale kdybyste doma kdokoliv měl...
    Sháním na zapůjčení pro fotografování závěsné křeslo. Ratanové, polyratanové, ne látkové. Kdybyste doma kdokoliv měl a nevadilo vám jej zapůjčit od 20. do 23. dubna na fotografování, odměna vás nemine. Klidně i finanční - to bychom se určitě domluvili. Praha7 - Bubenská 1. Více do zpráv, děkuju!

    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    plus bych se nebal pridavku hydrofobizacniho prostredku
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    beton potrebuje vodu k dosazeni pevnosti, koneckoncu proto se treba zakladove desky domu musi po vyliti chranit pred sluncem a vetrem (nepr tak, ze se vodou zaplavi), pokud se tak necini, pak je (nejen) vrchni vrstv nekompaktni a nepevna. o nejaky spesl smesi to neni, ale urcite je na miste jemnozrnnej material, dobra forma a dobra michacka, aby se to vylilo v jednom kroku
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    UZEL: Ale houby, beton se vlhci aby schnul rovnomerne, nebo ti jinak popraska. U neceho tenkyho a relativne malyho jako je linka se to dle myho odhadu snad ani delat nemusi, amici maji kupu navodu. U nas bude nejspis problem namichat idealni smes, v us prodavaji primo beton idealne namichany na linky, slozeni musite pokoumat sami.
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    KUURA: nedávno dávali v telce tohle...
    Creating A Concrete Worktop - James May's Man Lab
    https://www.youtube.com/watch?v=tkFZLLzyNoE

    The Concrete Worktop Is Complete - James May's Man Lab
    https://www.youtube.com/watch?v=tOPxZuzqxm4
    RUMEK
    RUMEK --- ---
    JOSEF_K: Fer, ja to pochopil, ze chce vyrobit dynko. Odpustte!
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    RUMEK: Ty krájíš přímo na pracovní desce linky?
    RUMEK
    RUMEK --- ---
    Mno a co potom ostri nozu na betonove desce?
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Desku jsem nedělal, ale před lety jsem stavěl barák z takových polystyrenových bloků, co se betonem vylévají. Moc do toho nemůže vzduch a voda se těžko dostává ven. Po asi dvou letech od skončení stavby se dodělávaly díry na vývody digestoří. Ten beton byl furt trochu vlhkej a byl to jeden z nejtvrdších materiálů, co jsem kdy viděl, bylo to jak vrtat do žuly nebo něčeho podobnýho, vůbec to nepraskalo, nedrolilo se atd. A to nebyl žádnej speciální beton, akorát v míchačce bajvoko cement, voda, písek. Ta vlhkost, málo vzduchu a dlouhý zrání s tím mají určitě hodně co do činění.
    UZEL
    UZEL --- ---
    cim vic se bude beton namacet a vlhcit, tim lepsi bude mit konecny vlastnosti
    MAD_MAN
    MAD_MAN --- ---
    TLOUDEV: beton (obecně) se vlhčit (ošetřovat) musí, tuhnutí 24 hodin, tvrdnutí 28 dní. Nicméně s pracovní deskou z betonu zkušenost nemám.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    KUURA: beton se vlhcit nemusi. je mu to sumak. prvni 2 dny tuhne, pak mesic tvrdne.
    KUURA
    KUURA --- ---
    zdravím! Máte někdo zkušenosti s výrobou kuchynske desky z betonu?? na netu sem našla nějaký návody, ale všude je to jen šup, armovat, vylit, zaschnout a hotovo. ale tak to úplne není, ten beton nesmí takhle vyschnout, melo by se to asi nějak vlhčIT a tak ne?? budu vdecna za každou zkušenost
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam