• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MICHALANGELOExorcismus a spiritismus
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    NIKOPOL: Spiritismus - nebo to, co se pod tímto pojmem dává veřejnosti, je obyčejný byznys. Na přelomu 19. & 20. století se spiritisté snažili celkem pošetile, aby byli uznáni oficielní vědou a aby vypovědi nejlepších médií měly hodnoty pravdivé výpovědi, resp. "faktu". Ze strany vědy a médií přišel krutý výsměch a doložené případy podvodů ve spiritismu a tahle bouře se nemile podepsala na reputaci magie a západní esoteriky obecně...
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    MICHALANGELO: Tak my to známe v magii jako regulérní techniku, jen se tomu neříká channeling a neexistuje to bez kontextu Velikého díla a činností s tím související a na Velikém díle se spolupodílející.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    jestli jde pořád o spiritismus, pod tím pojmem si představuji techniky neomaleného a často naléhavého volání zemřelých ze zásvětí, a jako takový ho považuju za krajně nešťastný a nezodpovědný způsob lidského počínání

    ony ty techniky mají všechny (podle mě) stejné jádro ... dobře se to chápe přes popis šamanské kosmologie ... a to sice, že existuje vyšší, střední a spodní svět
    (keltský způsob popisu je podobný, severská kosmologie mě doslova fascinuje :-))
    každopádně cestovat tam nebo onam z vlastního rozhodnutí a s náležitou přípravou mi přijde jako zodpovědnější řešení, potažmo lepší způsob dobývání toho zmíněného ovoce

    mě osobně připadá parádní nebo fascinující to, že významní vědci (a nejen vědci) byli také mystiky a někteří se dokonce ke komunikaci s jinými světy otevřeně hlásili
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    KALIPH: Ta ryzí bodoba musí být přece někde zachovalá. To co šamani prožívají v tranzu v kontaktu s duchy je přece něco tomu hodně blízkého.
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    MICHALANGELO: Channeling je new age forma techniky, která ve své ryzí podobě, jak byla pěstěná tisíce let, fungovala tak, jak říkáš. Dnes je to metoda kontaktů UFO a neznám nikoho, kdo by jí dokázal povznést nad balast pseudoesoteriky do sfér čisté magie.)
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    Nikopol: To je taky ovoce které někoho může nasytit, ale já jsem měl na mysli prožitky a informace které člověka posouvají v jeho vývoji, inspirují ho, popřípadě mu ukazují směr a nebo ho např. varují. V tomhle se to podle mě vymaňuje z oboru věcí které jsou ztrátou času. Je spusta jiných činností které člověk dokáže lépe kontrolovat a při tom zažít vzrušení, zábavu nebo uspokojení zvědavosti třeba potápění.
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    KALIPH: Nebo H.P.Blavatská :) Někdo dokáže zvýšit pozoruhodným způsobem svojí znalost universálních zákonů a schopnost svého vědomí pohlížet na různé problémy se správným řešením aniž by studoval mnoho let úzkou specializaci příslušného oboru např. astrofyziky. Už nějakou dobu mě fascinuje jak nacházím další a další případy kdy v různých částech světa lidé přacovali ve stejném čase na podobných věcech a dokončili svojí práci v něčem inovativní aniž by o sobě vzájemně věděli nebo spolu komunikovali. Řekl bys že v tomhle channeling může člověku pomoct získat potřebné můzy pro jeho práci?
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    MICHALANGELO: Mezi všemi případy zmiňme osobu Edgara Caseyho, který, ač laik se základním vzděláním, četl klientům z akáši lékařské předpisy na léčbu různých nemocí, a kolikrát doporučil lék, který se teprve vyvíjel někde na druhé straně USA a o němž Casey nemohl nic vědět..

    Lidské tělo je obdařeno určitými schopnostmi ve svém "přirozeném" stavu. Je to naopak naše "běžná" nevědomost, která je známkou degenerace a obecného lidského úpadku, jemuž se však může konkrétní jedinec vzepřít a nastavit si vlastní limity.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    MICHALANGELO: a to ovoce se nějak vymaňuje z oboru věcí jako 'vzrušení', 'zábava' nebo uspokojení zvědavosti ?
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    Kaliph : metody které tyto dva zajímavé obory(spir. a chan.) užívají podle mě vedou k několika základním nedostatkům. Jedním z nich je u některých technik zkreslení informací skrze medium. Podle mě není možné, aby se vědomí či podvědomí media neprojevilo na obsahu, informaci, obrazu. Taky se mi zdá rizikové používat těchto metod s důvěrou v kontaktované entity. Na co se napojujeme není při těchto praktikách nikdy jisté. I když se může zdát výsledek správný. Může to být klam. Soukromé spiritistické seance bez zkušeného operatéra jsou možná v rukou amatérů jen dětskou hrou přinášející vzrušení a zábavu. Pakliže je ale vůle usilovná a jejich nasazení velké, za příznivých okolností to může být jedna z nejnebezpečnějších věcí jakou člověk může pokoušet svůj rozum, zdraví a štěsí. Když se tomu věnuje člověk zodpovědně může to přinést své ovoce. Vždy a všude ale platí že nic není zadarmo.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    KOLOUSEK: každopádně :-) "odvaha mlčet" byla jen parafráze, ke všemu poukazující naprosto jinam než ke čtyřem pilířům :-)
    apropo: kde se člověk může něco dozvědět o těch čtyřech pilířích ?
    MICHALANGELO: no tak vidíš, že je to o moci :-)
    KOLOUSEK
    KOLOUSEK --- ---
    NIKOPOL: to bylo "chtit, vedet, odvazit se a mlcet", ctyri pilire. o odvaze mlcet tam nebyla ani zminka a spiritismus je preci jen neco jineho nez hermetismus, nemyslis?
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    MICHALANGELO: Spiritismus je metoda komunikace s duchy mrtvých prostřednictvím média. Channeling je metoda komunikace s rozmanitými bytostmi prostřednictvím média. Jako taková je to metoda pochybná, protože komunikovat můžeme i se schizofrenními představami, larvami, stíny a egregory.. a to je ztráta času.
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    KALIPH: Není channeling jen jiný název pro spiritismus? Aneb spiritistická seance je jen jednou z metod channelingu. :-)
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    Spiritismus byl u nás populární na přelomu 19. a 20. století a na začátku 20. Přišlo to k nám z Německa a kolébkou bylo Podkrkonoší. Postupně se to stalo moderní zábavou na večírcích smetánky. Bylo uděláno i několik "seriosních" výzkumů na téma fyzikálně měřitelných jevů, které se děly při spiritistické senanci. Jako levitace předmětů atd. V dnešní době jsou ano ne tabulky stále dostupné. Podle toho co jsem viděl na youtube tak se tím zabývá hodně lidí. Věříte že lze tímhle způsobem kontaktovat mrtvé jak to nabízí některá media na internetu?
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    NIKOPOL : "Do své svatyně nenecháme nikoho nahlédnout. O své cestě, o svém úspěchu, o svém vzestupu zachováváme naprosté mlčení. V mlčení vězí největší moc a čím více tohoto přikázání budeme dbát, tím přístupnější a dosažitelnější se nám stanou všechny vyšší síly." František Bardon
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    MICHALANGELO: hehe, jak že to bylo stim odvážit se mlčet ?
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    MICHALANGELO: asi neee :) kromě jednoho podivného vyvolávání duchů asi nic :D
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    Máte někdo osobní zkušenost se spiritismem? Něco o čem by jste se chtěli podělit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam