• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MICHALANGELOExorcismus a spiritismus
    V dnešní době kdy se materiální - vědecká společnost obrací k těmto věcem zády je velmi důležité sdílet informace a poznání o věcech, které nás mohou ovlivňovat. Mnoho lidí končí na psychiatrických klinikách s diagnozou schizofrenie nebo jinou psychopatologií a jsou léčeni klasickou medicínou která u nás není komplexní. Přál bych si, aby tato diskuse sloužila Nám všem abychom se přestali bát, abychom přestali být slepí a abychom našli pravdu. Exorcismus (z řeckého ἐξορκισμός exorkismós vyhánění) je náboženský úkon, jímž se z lidí, zvířat či věcí, označených za posedlé, vyhání ďábel nebo jiné zlé síly. Tato idea je velice stará a je i v současnosti součástí obřadů mnoha náboženství. Spiritismus je víra v posmrtný život a komunikaci s dušemi zemřelých
    rozbalit záhlaví
    KOLOUSEK
    KOLOUSEK --- ---
    NIKOPOL: to bylo "chtit, vedet, odvazit se a mlcet", ctyri pilire. o odvaze mlcet tam nebyla ani zminka a spiritismus je preci jen neco jineho nez hermetismus, nemyslis?
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    MICHALANGELO: hehe, jak že to bylo stim odvážit se mlčet ?
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    MICHALANGELO: asi neee :) kromě jednoho podivného vyvolávání duchů asi nic :D
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    Máte někdo osobní zkušenost se spiritismem? Něco o čem by jste se chtěli podělit.
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    Pan Hopkins jako vždy nezklamal. Naučil se dokonale všechno včetně hypnotickych technik, které se mi na filmu obvzlášť líbily. Jeho italština byla dokonalá. Napadlo vás, že ta reálná osoba kterou byl film opravdu jen lehce inspirován je možná Gabriele Amorth? :-)
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    SICKBOY4000: no to je sice pravda, ale herecký výkon jako prostě mazec, já z toho měla přinejmenším husí kuži
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    RAEVA: Jop, tohle je hezké. Ŕite je totální s*ačka - začátek vypadá zajímavě, ale naprosto zvorali psychologii hlavního hrdiny - je tak plochej a nezajímavej až to bolí (zlatý Exorcist, kterému je to tak trochu podobné - ten naopak na dobře udělané psychologii hlavního hrdiny stojí). Jinak tam předvedli snad nejprofláklejší popsané projevy posednutí, nic zajímavého.
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    UZOVKA: jj tenhle film je taky dost dobrej :)
    UZOVKA
    UZOVKA --- ---
    RAEVA: Souhlas, V moci ďábla byl moc pěkně udělané!!! A taky samozřejmě klasika Omen... http://www.csfd.cz/film/2444-prichazi-satan/
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    MICHALANGELO: já asi jo a nic moc...jestli je to ono, pokud bys rád/a něco podobného tak mohu doporučit http://www.csfd.cz/film/194885-v-moci-dabla/ moc hezké :)
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    viděli jste to někdo? Co si o tom myslíte?
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    12.3.2011: 9. lunární den ve znamení netopýra. . :-)
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    MICHALANGELO: On ten ďáběl nebude mít na čele napsáno: Satan, pohroma a zkáza. Naopak, jako anděl s křídly bělostnými a hlasem medovým vás bude balamutiti:)
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    Milovaní bratři, buďte střízliví a bděte, neboť nepřítel váš ďábel, jako lev řvoucí obchází, hledaje koho by pohltil.
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    HANY33 : Mě přijde důležité, když se diagnostikuje problém z medicínského hlediska a určí se jeho řešení, s ním řešit téma strachu. Z toho co píšeš v tom hraje strach důležitou úlohu: Nemůže spát sám, je vyděšený, nemá odvahu se tomu postavit protože si přijde že na to nemá, je tím zezadu záludně napadán a zraňován, nedokáže se bránit. To jsou opravdu vážné indície které vedou k tématu vlastního sebevědomí a sebehodnocení podle mě je dobré zjistit jak se k tomu staví v bdělém životě jestli s těmi věcmi nemá problém a zapracovat na tom aby si víc věřil. K tomu můžou být užitečné i duchovní techniky o kterých mluvil NIKOPOL a jestli věří na věci mezi nebem a zemí tak i třeba nějaký rytuál nebo podpora od čarodějky, kněze který vysvětí sůl která se nasype kolem pokoje nebo celou místnost a skrátka cokoli co mu dodá jistotu a sílu ve svojí ochranu a integritu, kterou jen tak něco nenapadne a neprostřělí. :-)
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    Souhlasím s tím že je dobré řešit obsah halucinací kromě jejich vlastního vymícení. Dá se k tomu přistupovat jako k výkladu snů a jejich použití při terapeutické práci je opravdu užitečné. Naše nevědomí k nám skrze sny a halucinace promlouvá. Je to brána k informacím, ke kterým se dostává jinak těžko a zdlouhavě. Dá se skrz to najít původ našich traumat a cestu k řešení psychických disharmonií.
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    ECLECTICA : Zeptám se tedy přímo, jinak se mi asi odpovědi nedostane. Jak pomohli Tobě ve spánkové laboratoři? Dali ti na to léky, nebo to řešili jinak? Do jaké míry se potom vyřešily tvoje obtíže?
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    HANY33 :Jestli nechce k psychiatrovy ať skusí psychologa nebo psychoterapeuta ti dokážou částečně diagnostikovat problém a poté nabídnout řešní skrze terapeutickou práci nebo ho odkáží za psychiatrem nebo neurologem pro medikaci.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KOLOUSEK: tipuju, že ho nejdříve opravdu pošle na tu neurologii. Taky stojí za to vysledovat, kdy se mu to stává. U někoho je spouštěč alkohol, u někoho horečka, u jiného třeba spánek přes den.
    Doporučuje se taky nespat na zádech, v takové poloze je tomu člověk víc náchylný.

    NIKOPOL: myslím, že člověk se snáze srovná s tím, že má při probouzení zpřeházené pořadí aktivace mozkových center, než s posedlostí duchem. Případná autosugesce mu totiž rozhodně na zdraví nepřidá.
    KOLOUSEK
    KOLOUSEK --- ---
    NIKOPOL: a nebo mu hrabne z toho. neni dobry vyplaseny lidi plasit jeste vic, pac si pak muzou uhnat neco opravdu vaznyho a jak uz jsem psala, psychika je svine. clovek muze sam sebe dohnat az ke smrti jen kvuli tomu, ze si mysli, ze ho nekdo urknul nebo ho neco posedlo...
    KOLOUSEK
    KOLOUSEK --- ---
    KOLOUSEK: kdyz ho neurolog posle na psychiatrii, tak si muze vybrat ze tri moznosti - zmenit neurologa, vykaslat se na to nebo jit prece jen na tu psychiatrii.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam