• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WYMANovinky v legislativě
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    A není to myšleno tak, že prostě houbaři provádí samosběr a vlastník (Lesy ČR) nám to poté jakoby prodá a proto to DPH?
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    GHOSTSTALKER: Aha... Tohle dává smysl... :)
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    Takže fake? Nahodil jsem to sem proto, že jsem si všiml, že lidé, sem přispívající, mají přehled a vědí kde hledat informace tohoto typu... Osobně netuším kde bych podobnou info hledal... Takže pokud je někdo schopen doložit, že to je blbost, ať tak prosím udělá... Díky! :)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    WYMA: No tak už jak je ten článek psaný... přestal jsem číst u první zmínky o dani z příjmu, vzhledem k tomu, že to, že seberu houbu, samozřejmě není žádný příjem (dle zDP). Dokud ji neprodám. A představa, že by se třeba někdo dělal s tabulkou oceňování hub...
    WYMA
    WYMA --- ---
    GHOSTSTALKER: jako upřímně já bych se takovýmu zákonu nedivil, koneckonců v západní evropě je sběr běžně zakázanej...
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    WYMA: Ztráta času :)
    WYMA
    WYMA --- ---
    SCHEJBITCH:
    GHOSTSTALKER:
    se snad normálně podívám na web psp :)))
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    SCHEJBITCH: že ne vše na internetu se má brát vážně.
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    Co si o tom myslíte?

Konec bezplatného houbaření v České republice se blíží. Blog - Ondra Kňava (blog.iDNES.cz)
    http://knava.blog.idnes.cz/c/200189/Konec-bezplatneho-houbareni-v-Ceske-republice-se-blizi.html
    JURA
    JURA --- ---
    Bolívie přizná přírodě stejná práva, jako mají lidé - Deník Referendum
    http://www.denikreferendum.cz/clanek/10048-bolivie-prizna-prirode-stejna-prava-jako-maji-lide
    WYMA
    WYMA --- ---
    G_RELAX: obec toho bude moct využít pro účely výpovědi z nájmu z důvodu § 711/2 b).

jenže nepřizpůsobiví se obvykle nezatěžujou placením nájemnýho takže to imho nic reálně nezmění.
    G_RELAX
    G_RELAX --- ---
    WYMA: Docela mě zajímá, jak budou toto právo realizovat obce u svých bytů v sociálně vyloučených lokalitách: "§ 689 1. Pronajímatel má právo požadovat, aby v bytě žil jen takový počet osob, který je přiměřený velikosti bytu a nebrání tomu, aby všechny osoby mohly řádně užívat byt a žít v hygienicky vyhovujících podmínkách..."
    WYMA
    WYMA --- ---
    Úprava nájmu, zatím v PSP:

PČR, PS od 2010, schválený text tisku 188
    http://www.psp.cz/sqw/text/tiskt.sqw?o=6&ct=188&ct1=0&v=PZ&pn=3&pt=1
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    A koukam, ze jeste zapominam na novy ZMPS, ktery taky trochu nabobtnal na to, ze ten soucasny uz je v podstate nepouzitelny kvuli mezinarodnim smlouvam a evropskemu pravu :)

http://obcanskyzakonik.justice.cz/tinymce-storage/files/2011/Vladni_navrh_zakona_o_mezinarodnim_pravu_soukromem_2011.pdf
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    SHIVA42: Pristi rok imho nehrozi, vypada to na 2013, a doufam, ze az druha polovina :)

Ale tyhle zaruky atd., jsou afaik nastesti stejne upravene i v NOZ, vzhledem k tomu, ze to je z Evropy. Ovsem zbyvajicich 3000 paragrafu (nepocitaje v to zakon o korporacich) bude lahudka :)
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    GHOSTSTALKER: je to prdel, ale pristi rok si "zgustnem" na zcela novem obcanovi... ja teda urcite objevim spoustu novinek v legislative behem uceni na advokatky, chjo :,[ btw taky mi to uslo, tak pred mesicem jsem s tim paragrafem pracovala ale v UZtku a nenapadlo me podivat do ASPI ze by se zrovna tohle mohlo menit...nastesti neslo o zviratka :]
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    EXKLUZIVNĚ: Našli jsme chybu v zákoně. Na prodej zvířat platí dvouletá záruka - Podnikatel.cz
    http://www.podnikatel.cz/clanky/na-prodej-zvirat-plati-dvouleta-zaruka/

Wtf? Tak tahle novela OZ mi úplně unikla - odstranění diferenciace zboží pro potřeby záruky dle § 620, sjednocení záruční doba na 24 měsíců u všeho.
    LAKSYMO
    LAKSYMO --- ---
    VERONIKA22: já ti nevim, nás předčasem koupily poláci a díky jim sme například ted bez kolektivní mlouvy. a tohle by se jim náramě hodilo do krámu, protože momentálně se u nás dělá takovejch +- 200 hodin přesčasů měsíčně což je kurva balík peněz.. hlavně vnitřní přepis nemusí ani řešit s odborama. prostě si to tam dá a ty jako zaměstnanec jsi v hajzlu.. (omlouvám se za sprostá slova, ale trochu mě to vytáčí)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    PAULMUADDIB: mě rovnou napadlo, že určitě nepůjde o odborné zaměstnance, kterých si zaměstnavatel váží pro jejich vysoké vzdělání či praxi. kde se zaměstnavatel snaží daného pracovníka udržet za každou cenu a finančně ci bonusově ho motivuje jak to jen jde. ale opět půjde třeba o ty obchodní řetězce. kde lidi dělaj víc jak 12hod směny a sotva si vyžebraj minimální mzdu.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    GHOSTSTALKER: To je samozřejmě pravda, já jen že mám 8 hodin přesčasů týdně a nikdo mi je neplatí (ale v rámci mé mzdy k tomu jistě přihlédli :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam