• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRTVY_KENNYColours of Ostrava
    BENAC
    BENAC --- ---
    A to uz vubec nemluvim o faktu, ze pronajem arealu DV nebyl zpoplatnen a ani tomu do budoucna tak nema byt. Jo hold mecenastvi lokalnich kulturnich aktivit ma p. Svetlik dobre propracovane.
    BENAC
    BENAC --- ---
    ad sponzoring: Je verejnym tajemstvim, ze minuly rok tesne pred zacatkem COO prisel Krajsky urad s tim, ze prispeje dalsich cca 200 tis Kc a nejmenovana prezidentka nebo reditelka festivalu, nebo jak se honosi, sdelila milemu KU, ze si muze svych 200 tis strcit tim hrubsim koncem, protoze pro organizatory by to byla prilis velka byrokraticka zatez. Z toho vyvozuji, ze velci sponzori si cisti sve Ostravske plice skrzeva festival, a k tomu nam dopomahej Zlata. Amen
    CMAN
    CMAN --- ---
    Meli by delat kazdej sudej rok Colours bez sponzoru jak by to vypadalo :)
    TARMAQ
    TARMAQ --- ---
    CICO: podle me to neni tak jednoduche, velka jmena pritahuji lidi a ikdyz to mame oba postavene dost podobne, neprislo by na noname interprety tolik lidi, nebylo by tolik penez od sponzoru a horkotezko by se festak financoval.. mne prijde ze colours jsou zatim festivalem, kde je par znamych jmen, ale stavi to prave na tu rozmanitost a rozhled lidi kteri vybiraji umelce..
    FLU
    FLU --- ---
    CICO: trefa
    CICO
    CICO --- ---
    ad Bjork: Když celému světu sdělím, že mám zánět hlasivek, tak mi to tak nějak implikuje, že nemůžu zpívat a tedy ani vystupovat v době kterou stanoví např. ošetřující lékař...myslím, že si uvědomila, že jí bude "stačit" vystoupit pouze na některých festivalech a odtud byl už jen krůček k tomu, aby odřekla účast mj. i v té podivné černé díře, které se z nějakého důvodu vyhýbají všichni rozumní lidé...a jsme u role megastars na festivalu jako je COO...souhlasím s názorem, že COO taková vystoupení nepotřebuje vůbec, resp. v minimální možné míře a dosavadních cca sedm ročníků, kterých jsem se účastnil mi dávají za pravdu...ti, co spotřebují/spotřebovali podstatnou část rozpočtu jsou/byli velmi často zklamáním, v 90% případů šlo o interprety, kteří ještě žijí ze své nedávné slávy a stojí spoustu peněz, na druhou stranu dost často nepředvedou nic nového a jsou jen vlastním stínem...ano, s Bjork by tam letos bylo možná 35.000, možná i 40.000 návštěvníků, dotyčná by na hlavním pódiu nejspíše předvedla stěží poslouchatelnou Biophilii, ale určitě by už nešlo o festival, který přiváží progresivitu i kvalitu a zároveň si uchovává nějaké to lidské měřítko...no, a světe div se, na ty, co tady kdosi jmenoval a jejichž vystoupení bych taky zařadil mezi ta nejlepší, COO vůbec nepotřebuje sponzorství z.urveného Mittalu ani OKD...jenže ono je člověku tak nějak bližší, objíždět ty evropské world music festivaly v nových audinách, než tam přiletět turistickou třídou a zajímat se především o to, co je fakt dobré a zároveň neprovařené, žeano...)
    BOPA
    BOPA --- ---
    Jen faktická: Jak by asi vypadal celý COO bez sponzorů, jen z peněz ze vstupného??? Je to začarovaný kruh a Business... Tak to prostě je třeba brát... Chci za 4 dny vidět spoustu kapel?? Chci něco nového objevit? Chci se podívat i na nějakou hvězdu, na kterou bych si asi lístek samostatně nekoupil?? Pak COO... A aby to mohlo být dle gusta spousty lidí, je třeba více peněz.. Asi by se nikomu nelíbilo, kdyby měl dát za lupen třeba 10 tis, je tak??? Takže proto sponzoři.. A ti chtějí být vidět v co největším měřítku. A mám pocit, že František Vocásek z Horní Dolní jim se svou tisícikorunou, kterou je schopen uškudlit a nezrujnuje to jeho živnost, to asi nevytrhne...
    Takže můžeme lidsky nesouhlasit se sponzoringem firem, které se nám nelíbí, ale pokud má být COO tak velký fesťák jaký je, nezbyde nám nic jiného, než to akceptovat, nebo bojkotovat. A já to bojkotovat nechci a třeba 10 nebo 20 tis za lístek taky dávat nechci :-)
    PTT
    PTT --- ---
    PUEBLO: Bjork rusila 1/3 nebo 2/3 vystoupeni od cervna az do srpna vcetne Primaver sound (vetsi a prestiznejsi nez CoO), Balaton Soundu (taky vetsi) + dalsi festivaly v rusku atd...ale o tom se uz mluvilo v cervnu tak nevim proc to zas nekteri vytahuji - stacilo se podivat na jeji FB profil co a kdy vypousti...a ted myslim remcalky na diskuzi na strankach CoO
    NTR23
    NTR23 --- ---
    A jak jsem si opět ověřil. Headlineři nejsou těmi, kteří mi dodávají dobrý pocit z návštěvy CoO. Potvrdilo se mi to opět. Jméno táhne a výkon je o ničem.

    Za mě dostávají hvězdičky Tamikrest, Euzen, ZAZ, Midi Lidi, Parov Stelar a Staff Bilili. Vozíčkáři určitě i dvě hvězdy.

    Spousta objevů pro mě a ne poslouchat již naposlouchané
    NTR23
    NTR23 --- ---
    MRTVY_KENNY: Jen jsem dal odkaz. Festival nabírá na velikosti a firmy typu Ostravanka ho prostě neufinancují. Lidi chtějí hvězdy a ty chtějí prachy.
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    PUEBLO: Pravdepodobne jsi nebyl sam, cetl jsem spoustu rozhorcenych reakci. Na druhou stranu to nemusela slibovat a proste to hnedle vypustit. Neni to prislis profi pristup.
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    TALAGE: ja se na ni tesil :) skoda no...eeto byyznys
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    PUEBLO: Pokud si pamatuju, tak Zlata nekde psala, ze jen Bjork sezere snad tretinu (!) rozpoctu CoO . . .
    No ... ja se asi bez Bjork obejdu :)
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    TALAGE: malo evro no :) Heineken dal vic :)
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    PUEBLO: Proste se na to vysrala.
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    jo a uz se nekdo vyjadril k Bjork??

    4.7. vystoupila v Gdyni a docela ji to zpiva :)

    Bjork Heineken Open'er Festival 04.07.2012 Poland live Opener Gdynia - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=AfuJaroiUWw&feature=related


    tak jak to teda bylo?? Alanis asi vysla levneji co? :)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    NTR23: to je trosku zbytecne. jednak lidi tady serou ve velkem na prostesty, jsou dlouhodobe uceni, ze za nitky se taha jinudy a ta skepse je tu mozna kapku silnejsi nez jinde. z toho ale vyplyva, je je jim vesmes jedno, jestli je nad stagi napsany ten nebo onen a jestli neco rika pred koncertem, nebo nerika.

    a rezat si pod sebou vetev tim, ze nepujdu na nejvetsi takovou udalost roku, tzn prizpivat k tomu, ze tu nebude ani tohle, a postupne se opravdu pretavime ve vylozene mesto duchodcu, kde ma temer kazdy do triceti jasno, ze tady nezustane, to fakt odmitam. ten mittal tu byl a je, je na nas, abychom dotlacili ridici organy k tomu, aby hlidali a adekvatne resili excesy.

    ze to mam ja resit nejakym sebemrskacstvim z pozice navstevnika festivalu, mi prijde absurdni. nevim, proc tu petici/protest teda neudelal on pred branama? akorat kecy v kleci. ze chcu videt finka, neznamena, ze souhlasim s pristupem mittalu (spis ale vidim chybu v pristupu mesta)

    jina vec je, ze holt zijem ve meste, kde nejvetsi firmy jedou z principu na ukor zdravi lidi (pracujicich nebo v okoli), to se velmi pomalu meni, ale s tim clovek nic nenadela.

    co se tyce CS, tak fakt nevim. a pro me osobne je uplne jedno, jestli ma nekde stan ceska, nebo by tam byla komercka, csob, raifka.. jako klidne si vyber. takhle bychom mohli pokracovat od mittala, pres "koureni muze zabijet" camel az po stanek s langosema, do jake miry je vse koser a humanni.


    XENOEKIE: koukam tohle zacina byt trendy. bjork mozna vysila message, ale taky fakturuje jako stredni fabrika, tak at mi tu pan nepovida o sponzorech.
    XENOEKIE
    XENOEKIE --- ---
    Melanchofobie: Colours si svítily do noci bankomaty
    http://klusak.blogspot.cz/2012/07/colours-si-svitily-do-noci-bankomaty.html
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    tak pripominky a kritika sem :))

    Vyplňte anketu a vyhrajte - Colours of Ostrava
    http://www.colours.cz/aktualita/367-vyplnte-anketu-a-vyhrajte
    CICO
    CICO --- ---
    XENOEKIE: ...tak já bych si asi s panem Motýlem neměl u piva moc co říct, nicméně v rámci toho, co jej živí, tzn. obvykle sepsat článek do tištěného Týdne s určitou vazbou na MSK, s ním někdy musím zcela souhlasit, no...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam