• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRTVY_KENNYColours of Ostrava
    TARMAQ
    TARMAQ --- ---
    jinak meli jsme obyc ctyrdenni listek a ve ctvrtek zlata nebo ten "vtipny" moderator uvadeli 22k
    TARMAQ
    TARMAQ --- ---
    MRTVY_KENNY: tak niceho takoveho jsem si za ctyri dny ani nevsimnul.. ve ctvrtek tam byla u hlavniho vchodu velka fronta, z ktere nas nastesti vcas nejaka staff slecna nasmerovala dopredu, pokud mame jiz listek - tam nam jen utrhli listek, prohledali batoh a nasadili pasky.. dalsi dny uz jsme chodili tim severnim vchodem od nadrazi ostrava-stred a tam zadne turnikety nebyly..
    BENAC
    BENAC --- ---
    Jim tam delaji problemy ty VIP listky .D
    Ale podle drive(ne)fungujiciho systemu pri predprodeji vstupenek a zmatky s potvrzenim, se ani nedivim .. jinak udajne behem vikendu jiz v CT odhadovali pocet na nejakych +30 tis
    MONIA
    MONIA --- ---
    MRTVY_KENNY: já jsem se nikde nepípala,ale dostala rovnou pásku na základě OP. Nicméně to nemůže být nic těžkého zjistit kolik takových bylo,když na to měli speciální databázu, která jim, po dobu mého čekání ve frontě, samozřejmě přestala fungovat.....stane se no.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    nebo v ramci jineho typu listku to vypadalo jinak?
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    TARMAQ: tady jsem si odpichnul vstup pres ctecku carkoveho kodu, nacez me opaskovali. pocitam jsem stale jeden kus navstevnika i kdyz se chodim vyspat domu, tak mi to neprijde slozite spocist..


    MONIA
    MONIA --- ---
    v podstatě soushlasím s BENAC: akorát teda nevím co všichni máte s těma Toikama...já jsem holka a za celý fesťák jsem nejdéle čekala v Gongu, jinak jsem převážně tedy chodila na pánské,neb ženy nesmyslně tvořily frontu před prázdnýma.
    Vělké mínus bylo pivo, to byl prostě děs a letní krýgl bych snad zakázala prodávat, to bylo opravdu strašné.
    Co se mi hodně líbilo byla vinárna a pro příště bych určitě ocenila víc korýtek s vodou,jako jo byy tam,ale, málo zvláště v tom vedru, třeba u stánků s jídlem.

    sečteno podtržno jsem se bavila dobře a příští rok se doufám budu bavit zase.)
    TARMAQ
    TARMAQ --- ---
    ja si teda zadne pipani nevybavuju, netrhali jen ty listky? spis pocet pouzitejch pasku na ruku by mel byt presnejsi, ale ty se blbe pocitaj..
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    MRTVY_KENNY: jestlito maji vymakane jak eshop tak bych se nedivil kdyby to pipalo jen tak :))
    GHOSTDOG32
    GHOSTDOG32 --- ---
    CMAN: jo ten bubeník tomahawku opravdu vypadal, že má dostat každou chvíli infarkt :D a jinak se vším souhlasím. hlavně s těma the knife.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    btw jak nemuzou vedet pocet navstevniku, kdyz kazdy listek se musel pipnout u vstupu? to snad nekde je videt hned, ne?
    CMAN
    CMAN --- ---
    za me:

    Irie Revoltas promakany a energicky, pekne pracovali s davem... jen pak porad odchazeli a zase prichazeli uz to vypadalo jako konec a dali dalsi a dalsi a dalsi a dalsi a na tu uz sem to nevydrzel skakat a rukama mavat a sel pryc a sel sem pryc... ale respekt jak jim to jede... :)

    The Knife zajimavej nastup kdy jim predskakoval nakej urvanej dement parodujici hajpovace na tanecnich mejdanech, evidentne to melo dav trochu preddrazdit pred samotnym vystoupenim The Knife, coz o to myslenka dobra, ale co pak jeli me spis vyhnalo...

    Jamie Cullumn kdyz to byl jazzovejsi tak ok ale kdyz to byl pop tak sem to nejak nevstrebaval jak to bylo sladoulinky...

    Rokia Traore super, jak se na konci jeste roztancila, dovedu si predstavit ze nekde jinde ve svete s jinym publikem sou to vetsi shows... Tony Allen na Pohode jeste o stupinek vys ale udelala mi tahle zpevacka radost... i tim taneckem spontannim na konci :)

    Tomahawk - clenove kapely na tech LEDkach vypadali ze melou z posledniho... hudba takova naka no nevim...


    z Pohody pak nejvic Tony Allen, Andrej Šeban, Kubo Ursini a Provisorium, Bonobo a Nick Cave...


    No sem zvedavej s cim se na Colours vytasej na pristi rok... :)
    BENAC
    BENAC --- ---
    FLU: Jeste se jaks taks dala ta Plzen, co cepovali :)
    FLU
    FLU --- ---
    BENAC: ano, pivo bylo letos opravdu strasne. jedine, co slo jakz takz pit byla 12ka (ale pij to v tom horku), 10ka strasne mocopudna a letni krygl uplny propadak (koupil jsem jednou, omylem a okamzite vylil).
    PETERSIS
    PETERSIS --- ---
    Já myslím, že ty pluska více méně odpovídají tomu, na co jsem se těšil :-)

    Takže za mě určitě velké plus Tomahawk - ač přijeli na festival, kde není jejich typické publikum, tak mě dokázali strhnout (stál jsem asi ve třetí řadě a nevěřil jsem svým uším - Mike Patton má vážně dobrej hlas a je to správně trhlý rockový showman).

    Show od Jamieho mi taky rozhodně nepřišla plytká - je to sice mainstream, ale velmi dobře podaný a tak nějak jsem si při jeho show vzpomněl na ZAZ minulý rok (Británie x Francie = 1 x 1) - užil jsem si to maximálně. Na obou koncertech jsem byl v prvních řadách a ať chcete nebo ne, tam prostě nejde jen tak stát - tam vás ostatní lidi prostě strhnou :-)

    Hned první den mě učarovali Sigur Ros. U Tata Bojs jsem skvělý výkon čekal (ostatně aby ne, je to moje nejoblíbenější česká kapela), ale takovou bouřlivou a pozitivní reakci publika ani v nejmenším. Zamrzeli mě ale The Bots - ten zvuk byl natolik příšerný, že jsem prostě musel odejít. Naprosto skvělí byli Fanfara Tirana a Underground - to nemělo chybu. Irie Revoltes mě až tak nechytli - není to zrovna můj šálek kávy.

    Pátek - začátek Dub FX - skvělý, ale mohl hrát klidně i později, takhle jsem ještě nebyl moc naladěný na poskakování :-) Ale naprosto mě rozsekl Woodkid - ani trochu jsem netušil jak skvěle zní ta deska naživo (ve sluchátkách to prostě nemá tu sílu), velká poklona. Bonobo jsem poslouchal za čoudu vodní dýmky a líbilo se - ač jsem předtím naposloucháno neměl - takže to určitě napravím :-)

    Sobota - The Tap Tap mě překvapili - hráli vážně dobře - zkrátka regulérní dobrá kapela. Mrzelo mě, že Submotion orchestra nehrála před větším publikem, ale i přesto jsem si koncert užil (+ za strašně moc sympatickou zpěvačku :)). No a nakonec The XX, kteří mohli klidně hrát na větším podiu - protože vepředu jsme se neuvěřitelně mačkali.

    A málem bych zapomněl - Zrní a Květy - skvělé koncerty. Každé trochu jinačí. Květy hrály hned po obědě a dokázali z té radegast stage udělat takový příjemný, klubový prostor. Super!

    Takže shrnuto a podtrženo - nehledě co bude hrát příští rok, lístek kupuju na 100%! :) Příští rok ale budu určitě chodit po menších stage, protože dost často se stalo, že jsem byl na hlavní stage a pořádně ani moc tu hudbu nevnímal, protože šla mimo mě.

    Jo a nějaké mínusy bych nedával - neřekl bych, že nějaká kapela hrála vyloženě špatně. Občas to zvukově nebylo ono (což kapela moc neovlivní). Já bych třeba mohl dát minus The Knife, ale vzhledem k tomu, že jsem tam byl na pár písniček a to je ještě moc nevnímal, tak to nechci hodnotit. To samé další kapely (Asaf Avidan, Rokia Traore). To je zkrátka nevýhoda těchto čtyř denních festivalů - kdyby člověk měl celou dobu soustředěně poslouchat, tak mu pukne hlava :-)
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    Já teda vůbec nevěděl co Knife jsou, ale pak jsem si je parádně užil, a fakt mě to hodně bavilo včetně těch světel a choreografie, to byl mazec. Ale i mezi známýma měli smíšený přijetí, ale většinou buď odmítnutí nebo nadšení.
    Jinak kromě divadla (Balada pro banditu, Pérák) se mi líbili (pochopitelně bylo jich víc, ale tyhle si vybavím hned) Damien Rice, The Tap Tap, DubFX, Balkan beat box, Umakart, Radůza (až toho strašnýho zvukaře) Tomahawk (ikdyž to jak se s pomocí country Patton zbavil těch lidí co nevěděli která bije bylo docela hrubý :)), a pak Cullum. Vůbec mi nevadí že to je popař, ten člověk je prostě neuvěřitelně nadanej a pokud mladejm holkám rozšiřuje hudební obzory, tak jenom dobře.

    Velikej respekt dramaturgii festivalu, a vůbec celý jeho organizaci. Colours jsou pro mě nejlepší hudební akce roku v unikátním prostředí, a příští rok zase kupuju lístky hned jak budou.
    Mouchy by se pochopitelně našli, třeba stánkaři (čest světlým výjimkám..) by se mohli naučit točit pivo po skle místo roztáčení pěny.
    GHOSTDOG32
    GHOSTDOG32 --- ---
    MRTVY_KENNY: tak jasně... btw lednice byly ve stanovým městečku k dispozici stejně jako praní
    BENAC: kapely, které si omínuskoval mě přišli zase nejlepší nebo z lepších :D je vidět že jde jen o to, kdo má jaký vkus. the xx byli skvělí
    EGGH
    EGGH --- ---
    BENAC
    BENAC --- ---
    PUEBLO: tak to jsem zvedav ..

    jinak za me
    + prostor vyjimecny a pokud se bude jeste pridavat viz STC apod, bude to jen k dobru.
    + organizace az na nekolik drobnych chybicek v poradku (napr. pouze dva bankomaty z poloviny fungujici - jeste nikdy jsem necekal na prachy hodinu, hajzliky spise mimo dosah atd)
    - velmi jednotvarny catering :)
    - opravdu VELKE minus bylo PIVO - takova blitka, co cepovali na COO, to jsem uz dlouho nemel

    hudba

    čt
    + Fanfara Tirana m. Transglobal Undg.
    + Irie Revoltes
    - Sigur Ros
    nestihl jsem
    Kumbia Q.
    Girls against Boys

    pa
    + Russkaja
    + Amparo Sanchez
    - Bonobo
    - Woodkid

    so
    + Acoustic Afrika
    + Tyken Jah Fakoly
    + Jasna Paka
    + Balkan Beat Box
    slusne Jasna Paka
    prekvapilo me velice Duke Special - byt jsme s drahou pulkou tancili na venkovni scene pred Gongem a slyseli vse jen zprostredkovane
    - looser festaku The xx

    ne
    hlidal jsem synka, takze bez ucasti :)

    secteno podtrzeno: za me velke plus a pristi rok, pokud se nestane neco neocekavaneho budu opet cekat na listky pres Camel :))
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    EARL: ja to po lonsku, kde jsem mel podobne dilema u animal collective neriskoval, pac jsem u nich 15-20 minut cekal, ze to se mnou neco udela a neudelalo to vubec nic, jen jsem ztratil cas.

    GHOSTDOG32: myslim, ze vetsina diskutujicich je mistni a nema lednici ani stan u arealu. + to tak nejak k tomu festaku i patri, ze si das neco ze stanku, zejo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam