Já myslím, že ty pluska více méně odpovídají tomu, na co jsem se těšil :-)
Takže za mě určitě velké plus Tomahawk - ač přijeli na festival, kde není jejich typické publikum, tak mě dokázali strhnout (stál jsem asi ve třetí řadě a nevěřil jsem svým uším - Mike Patton má vážně dobrej hlas a je to správně trhlý rockový showman).
Show od Jamieho mi taky rozhodně nepřišla plytká - je to sice mainstream, ale velmi dobře podaný a tak nějak jsem si při jeho show vzpomněl na ZAZ minulý rok (Británie x Francie = 1 x 1) - užil jsem si to maximálně. Na obou koncertech jsem byl v prvních řadách a ať chcete nebo ne, tam prostě nejde jen tak stát - tam vás ostatní lidi prostě strhnou :-)
Hned první den mě učarovali Sigur Ros. U Tata Bojs jsem skvělý výkon čekal (ostatně aby ne, je to moje nejoblíbenější česká kapela), ale takovou bouřlivou a pozitivní reakci publika ani v nejmenším. Zamrzeli mě ale The Bots - ten zvuk byl natolik příšerný, že jsem prostě musel odejít. Naprosto skvělí byli Fanfara Tirana a Underground - to nemělo chybu. Irie Revoltes mě až tak nechytli - není to zrovna můj šálek kávy.
Pátek - začátek Dub FX - skvělý, ale mohl hrát klidně i později, takhle jsem ještě nebyl moc naladěný na poskakování :-) Ale naprosto mě rozsekl Woodkid - ani trochu jsem netušil jak skvěle zní ta deska naživo (ve sluchátkách to prostě nemá tu sílu), velká poklona. Bonobo jsem poslouchal za čoudu vodní dýmky a líbilo se - ač jsem předtím naposloucháno neměl - takže to určitě napravím :-)
Sobota - The Tap Tap mě překvapili - hráli vážně dobře - zkrátka regulérní dobrá kapela. Mrzelo mě, že Submotion orchestra nehrála před větším publikem, ale i přesto jsem si koncert užil (+ za strašně moc sympatickou zpěvačku :)). No a nakonec The XX, kteří mohli klidně hrát na větším podiu - protože vepředu jsme se neuvěřitelně mačkali.
A málem bych zapomněl - Zrní a Květy - skvělé koncerty. Každé trochu jinačí. Květy hrály hned po obědě a dokázali z té radegast stage udělat takový příjemný, klubový prostor. Super!
Takže shrnuto a podtrženo - nehledě co bude hrát příští rok, lístek kupuju na 100%! :) Příští rok ale budu určitě chodit po menších stage, protože dost často se stalo, že jsem byl na hlavní stage a pořádně ani moc tu hudbu nevnímal, protože šla mimo mě.
Jo a nějaké mínusy bych nedával - neřekl bych, že nějaká kapela hrála vyloženě špatně. Občas to zvukově nebylo ono (což kapela moc neovlivní). Já bych třeba mohl dát minus The Knife, ale vzhledem k tomu, že jsem tam byl na pár písniček a to je ještě moc nevnímal, tak to nechci hodnotit. To samé další kapely (Asaf Avidan, Rokia Traore). To je zkrátka nevýhoda těchto čtyř denních festivalů - kdyby člověk měl celou dobu soustředěně poslouchat, tak mu pukne hlava :-)