• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SNIPERCZEZabbix, nagios a další monitorovací nástroje
    TBC
    TBC --- ---
    Pouzivate nekdo nastraoj na nejake dohledovani webovych aplikaci? Idealne alespon neco na urvoni aby se to bylo schopno prihlasit pres webform, a pripadne nacist obsah z nejake stranky a zjistit zda je tam dany obsah, pripadne cas zpracovani atd?
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    Ohledne logovani jsem vcera narazil na OK Log, tvari se to jako zajimava alternativa, tak si to tu jen odlozim, treba to zaujme jeste nekoho dalsiho.
    GEGE
    GEGE --- ---
    DRON: lol, chtel jsem tu najit prispevky ohledne Splunku, ale tvuj je prvni :)
    SNIPERCZE
    SNIPERCZE --- ---
    TBC: Elasticsearch, logstash a kibana je super kombinace, rveme toho jak logy aplikace tak syslog. Koukni na moji prednasku o logovani na letosnim OpenAltu (video a slidy na webu)
    DRON
    DRON --- ---
    TBC: splunk :-)
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    TBC: Elasticsearch + Logstash + Kibana, zatim se to tvari celkem rozumne, pouzivam to jen na syslog, ale Logstash toho umi zpracovavat vic.
    TBC
    TBC --- ---
    Jakej nastroj pouzivate na nejaky centralni log management? Co se Vam osvedcilo?
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    KRISHNA: posledni den/mesic jo... ale mas tam ty starsi? Protoze kdyz neprovedes ten resize, tak se to po uplynuti retencni doby maze... a chovani, ktery popisujes, vypada, jako bys na tohle narazil... zkus si zobrazit den pred vic nez mesicem - abys tam mel jen jeden typ hodnot, ale starsich, nez mesic.
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    AQUARIUS: jo mam, když dam zobrazit poslední den/měsíc, tak to normálně funguje :) Budu si s tim hrát a dam echo, až na to přijdu
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    KRISHNA: jeste me napada, mas tam ty data vubec? Pokud jsi menil retention policy po vytvoreni tech souboru, tak se to automaticky neaplikuje a bud je musis smazat, nebo na ne pustit whisper-resize.
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    KRISHNA: nepouzivam takhle siroky pohledy zrovna casto, ale zda se, ze to funguje:

    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    AQUARIUS: OK, když si dáš zobrazení grafu za poslední 2 měsíce, tak ti korektně vykreslí celý dva měsíce? Když to takhle udělám já, tak mi poslední měsíc chybí a ten přednim tam je :))
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    KRISHNA:
    retentions = 60:30d,300s:180d,600s:720d

    Grafana s tim nema problem.
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    KRISHNA: Jak máš vyřešenou retenci mezi záznamy? Máš tam jednoduše např po minutách za poslední rok, nebo tam máš víc retencí na jednu metriku, jako po minutách za poslední týden a pak po hodinách za posledních x let (třeba). Jde mi o to, že grafana je neumí správně kreslit, když tam mám víc retencí na jednu metriku.
    Metrik plánujeme mít desetitisíce a při retenci každou minutu za poslední 2 roky jeden wsp soubor zabírá 15 MB
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    KRISHNA: pouzivam, leju do toho data z icingy.
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    Používáte někdo grafanu s whisper?
    TBC
    TBC --- ---
    Jinak neresil jste nekdo dopsani vlastniho agregacniho grafu do Check_M K? konkretne 1.2.6? Nasel jsem k tomu jen tohle, nejakej special template jsem si upravil, ale v hlavnim dashboardu se mi nic neobjevi, ani jsem nikde nezjistil jak ho nalinkovat atd..

    [Check_mk (english)] Building custom graphs from multiple sources - check_mk/pnp4nagios
    http://lists.mathias-kettner.de/pipermail/checkmk-en/2012-June/006271.html
    TBC
    TBC --- ---
    DRON: no ja myslim obsahove stejne, ale nejlip primo v dohl. systemu
    DRON
    DRON --- ---
    SAMGARR: jako cekovani, kdy byl nekdo prihlasen jde udelat jednoduse. me slo spis o predavani informaci mezi spravci. Pouzivali sme to tak, ze pri odhlaseni se otevrel editor a clovek tam par slovy napsal co resil. pri kazdem prihlaseni se tento log zobrazoval, tak mel clovek rychly prehled co kdo a kdy a proc resil. Kdyby ste nekdo vedel o nejakem takovem zijicim projektu, dejte vedet :-)
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    DRON: A neslo by to vyresit sledovanim auth logu? Prihlaseni uzivatele by spustilo trigger a ten si muzes dat do grafu. A zmenu konfigurace hlidam monitorovanim Puppet agenta.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam