• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HAWLISmatte painting // advanced fantasy // 3D // etc ->> GALERIE pocitacem vytvořených či přetvořených obrázků / HiQ ONLY!!
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    ONDREJCERVINKA: Můžeš ještě zkusit www.sxc.hu - v podstatě free fotobanka (různé fotky ale můžou mít různá pravidla použití).
    ONDREJCERVINKA
    ONDREJCERVINKA --- ---
    dotaz, kam chodíte pro referenční fotky..? Já chodim na cgtextures, ale přijde mi, že tam nic extra neni a strašně kvůli tomu pohořívám, že prostě nemám zdroje, se kterejma můžu pracovat.
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    GIF_242:me to prave taky moc neohromilo :) A ten dědýs co utíká přímo proti kameře mě tam nějak strašně vadí. Nevim jestli pózou, nebo, že mi připadá vyfocenej krátkym ohniskem...

    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    PLUMM: neostýchej se a nahoď svojí vyňuňanou libovku ;)

    IMHO to dobrý je.
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    HAWLIS: GIF_242: Se to šíří internetem jak nákaza tenhle Boeing. Přitom to technicky neni vůbec žádnej zázrak. Je sice fajn, že to udělal za 4 hodiny, ale apoň mě by teda ohromil spíš skvělej výsledek za mnohem delší dobu než špatnej za extrémně krátkou.
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    GIF_242: libovka!
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    EMBRYO: překreslit ručně, ale kde nic není ani painter nebere, tím chci říci, že pokud máš zdrojové fotky, kde nejsou informace (přepalypodexpozice), tak to jednoduše nepůjde. A jednodušší bude najít jinou fotku.

    Jinak bych se na křivky +/- vyprdnul, max. bych je použil na nějaké finální doladění a řešil bych to barvama a následně prolnutí.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    doporučuji:

    AlexanderKoshelkov - YouTube
    http://www.youtube.com/user/AlexanderKoshelkov?feature=watch
    EMBRYO
    EMBRYO --- ---
    ONDREJCERVINKA: nic co je dotazeny nejde jednoduse ;]
    ONDREJCERVINKA
    ONDREJCERVINKA --- ---
    EMBRYO: díky, takže to v podstatě nijak jednoduše nejde :)

    musim si udělat soubor zdrojů v rozptýlenym světle, tohle bylo focený zrovna při celkem ostrym světle(ty zdroje myslim)
    EMBRYO
    EMBRYO --- ---
    ONDREJCERVINKA: prekreslovani stinu je vseobecne dost narocny
    kazdopadne se vyplaci vychazet z fotek ktery jsou foceny v rozptylenym svetle, protoze ty se dostinujou snaz .. pokud uz tam mas stin jinak tak ho nejdriv budes muset na uroven rozptylenyho svetla dostat, coz teda dobrou chut ;]

    obecne se tyhle fotkovity veci delaj treba tak ze si tu vrstvu rozdelis trema kopiema na zaklad, svetlo a stin (ktery si krivkama upravis jak potrebujes).. a pak u nich prokreslujes masky

    a nebo to proste prepaintujes, tady mas zrovna to slunce tak nizko, ze se ti vetsina tech hor zatahne v hmote do stinu a svitit budou jen okraje

    kazdopadne je to vsechno o mori rucni prace, na tohle rychly tipy a triky neexistujou
    ONDREJCERVINKA
    ONDREJCERVINKA --- ---
    tak sem něco splácal, je to takovej můj první "větší" mattepaintingovej projekt a chtěl bych se zeptat na pár rad a věcí o kterejch vim, že nevim jak je udělat.. :D

    mám problém s tim, abych sladil světlo na věcech, který přidávám, konkrétně třeba ty hory na pravý strany, láme se mi tam světlo uplně jinak a vnitřní strany bych potřeboval zatemnit, zkoušel sem to přes křivky, ale vždycky to udělá něco uplně jinýho.. jak by jste tohle řešili..? Aby byl stín tam, kde má bejt..? Se dokreslovánim světla nemám zas takovej problém jako s tímhle

    díky

    motofullnx.jpg (2275249 B)
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    jak říkam, je to všechno o šikovnosti člověka
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    ONDREJCERVINKA: Co se tyce kresleni tak tu budou mnohem zdatnejsi lidi nez ja, ale me zatim na bezny veci stacily stetce, co ma PS defaultne. Pokud se zorientujes co lze s jejich nastavenim delat, ulehcis si napriklad tvorbu pisku, prachu, a dalsich :) osobne nejradeji pouzivam takovej natocenej obdelnik co je na vyber v basic brushes :)
    pochytil jsem to z jednoho videa a uvedomil jsem si ze celkem postaci.
    ONDREJCERVINKA
    ONDREJCERVINKA --- ---
    DAVVID: díky za tip, podivám se na to :)

    k těm štetcum, já si jen přizpůsobuju ten kulatej podle toho, jak se mi to nejvíc hodí, tzn. nejčastějš ho ztenčuju, protože s tim kulatym se mi špatně maskujou věci.. ale třeba štětce z deviantartu moc nepoužívám, protože mi přijdou strašně chaotický :))
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    GIF_242: jasně, jsou lidi, který můžou všechno nakreslit pomocí jednoho štětce, stejně jako jsou magoři, co kreslí skvělý věci v MS Paint :) Jde jen znalosti a čas kterej na to máš.

    Používat různý štětce neni známka patlalství, naopak to dokáže dost urychlit práci.
    Stejně tak používat fotky neni známka amaterství...

    Co se týče těch mraků, tak v 90% jsem viděl, že vycházeli z fotek. Ale jinak i štětcema se dají nakreslit dobrý mraky... (ale nemyslim štětec ala jedna fotka celyho mraku :)

    ONDREJCERVINKA: Zkus gnomon tutorialy.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    ONDREJCERVINKA: podle me ty stetce hodne zalezej na tom jak je clovek linej a jak umi kreslit. Protoze si myslim, ze pokud nekdo umi kreslit, tak si vystaci +/- s kruhovým. Pokud je to patlal jako ja, tak se to snažím ochcavat kde se da, a sady stetcu jsou jednou z moznosti jak si podstatne ulehcit praci. Na druhou stranu pokdu clovek pouziva specialni stetce ala mraky tak je tam voser, ze vetsina z jeho "maleb" bude mit stejne nebo velmi podobnej rukopis jako dalsich xy painteru po svete, ktery si to taky ulehcujou.
    ONDREJCERVINKA
    ONDREJCERVINKA --- ---
    Mohli by nste doporucit nejaky mluveny tutorialy..? Vetsinou jsem nasel jen neco ve stylu speed paintingu a to mi moc nerekne, taky by me zajimalo, jestli mate nejaky slecialni nastaveni stetcu, nebo pouzivate klasickej kruhovej a korigujete u nej jen hrubost. Diky moc :)
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    MERLKIR: Aha, dík, s timhle významem jsem se nesetkal. Tak to by trochu dávalo smysl a v kombinaci s http://en.wikipedia.org/wiki/Matte_(filmmaking) mi to stačí.
    Doteď jsem myslel, že matte byla zkratka pro matte painting, eh... už můžu zas v klidu usnout :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam