• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Mě pobavilo, jak naznačili, co je skutečně důležitá část příběhu, když se Sam ohradil, že Gilly čte báchorky, když četla o Rhaegerovi.
    MALARKI
    MALARKI --- ---
    TOOMIX: skoda, ze se tak predvadela. mohla delat slabou bezbranou holcicku a malicek by si na ni nedaval takovej pozor.
    NJAL
    NJAL --- ---
    Jo, premyslim, jestli Davosova veta "myslel jsem, ze jeste porad nekde veslujes" nebyla tak trosku zalozena na jistych internetovych memes... :-)
    FLOE
    FLOE --- ---
    ARAON: Predpokladam, ze musej neco jist, nekde spat a Gendry musi vyrobit z neceho ty zbrane, takze bych to tipla hlavne na Dragonglass :]
    NJAL
    NJAL --- ---
    CLAVEN: Lenze s drakmi na nebi by vyhrali Dothraci aj keby mali bojovu moralku a uspechy Talianov v roku 1943, takze s drakmi to nema zmysel vobec rozoberat. :-)

CYBERKOTLIK: No dobre, Napoleon byl prvni, co me napadlo, ale ctverce se pouzivaly i drive, treba za Tricitky, s pikenyry, a ty by byly proti Dothrakum jeste ucinnejsi. Takze si myslim, ze Lannisteri ve zbrojich, s tycovkama ve ctvercich by meli proti samotnym Dothrakum imho sanci. A kdyz uz jsme u tech krizaku, ti arabske sipy snaseli pomerne dobre (=nefatalne), az si arabsti kronikari stezovali, ze rytiri vypadaji jako jezci, ale bojuji dal.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    ALDARION: nebim no, zalezi na scenari.)) Ale vseobecne lehka jizda lucistniku, ktera te ostreluje jak chce, vybira si misto k boji kdy a kde chce, a jinak ti ujede se livkiduje blbe. Uz jen vybrt misto an bitvu tak, aby te neobjeli ze vsech stran a zaroven aby prijali bitvu je nadlidskej ukol. Ale tak treba budou blby a nechajs e nekam vlakat, nicmene na nejaky decimovani to moc neni nastaveny.

NJAL: no jenze ty ctverce mely muskety:)) Ale v zasade treba krizaci kdyz chteli rpezit bitvu s arabskou lehkou jizdou, tak museli delat ot samy - postavit se v krouzkovkach a se stitama do ctverce a trpelive bez hnuti snaset nekolik hodin ostrelovani sipama. Akorat ze se tomu nerika vyhra, nybrz preziti:)
    ARAON
    ARAON --- ---
    Hele, na konci, jak nase Star Trekovska vyprava vyrazi na pruzkum nezname planety, tak jsou za nima v teleportu jeste nejaci otrhanci co neco tahnou, ale na zaberu z vysky uz nejsou. Netusite nekdo, co to kdo to proc to?

CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    NJAL: práve, má to jednu zásadnú chybičku - usporiadané testudo formácie sú dosť napiču proti leteckej podpore
    NJAL
    NJAL --- ---
    (samozrejme, neuvazuji o dragon jabos na obloze)
    NJAL
    NJAL --- ---
    ALDARION: Zejo, ja bych doporucil klasickou napoleonskou taktiku - pechota se proti jizde brani ve ctvercich :-) Cekal bych transformaci dothraki -> don'thraki.
    NJAL
    NJAL --- ---
    MUZA: Rikal jsem si, ze Bronn je mozna jeste lepsi plavec nez sermir...

TOREIP: U tohoto (myslim jak ted vychazeli na severni Sever) jsem si pripadal jako ve Startreku - maj tam plno chlapu, ale na misi poslou vsechny klicove osobnosti ve veleni. Jen ti redshirts chybeli. :-)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    CYBERKOTLIK: Dothraki nemají žádné těžké jádro, nejsou výjimečně disciplinovaná armáda s dobrým velením a skvěle vyřešenou signalizací v bitvě (o spojení a průzkumu Danniných vojsk nemluvě, to už jsme viděli) a Daenerys - narozdíl od Bátúchána - nedostala jednoho z nejzkušenějších dědečkových generálů, když se vydala dobývat západní země. :D Jsou to spíš loupežníci, než vojsko, i když jich je hodně... Nemyslím si, že se někomu podaří je zavřít a zdecimovat, ale bitvu, v níž budou odraženi, utrpí slušné ztráty a ničeho nedosáhnou, si dokážu představit. Nepřítel zná terén a není hloupý, aby ho nevyužil ve svůj prospěch...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MALARKI: imho si to holky vysvětlej. A Littlefingera by mohla zapíchnout Brienne
    MALARKI
    MALARKI --- ---
    TOOMIX: takze ted ma v planu postvat aryu proti sanse.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    GIINGGER: Ono mu to docvakne..

Já jsem se zasmála hned několikrát, především Davos, Hound a Bronn krásně perlili a bavila jsem se. A taky byla radost zase vidět Tormundovy ksichty.
    Dickon imho chtěl, aby na něj byl tatík pyšný (a ten si nejspíš říkal (jako vždycky), že je to pitomec). Dany si to touhle popravou podle mě dost podělala.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    Co bylo v tom dopise, co nasla Arya?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Super byl Hound, jak ho zase utřel, ať drží hubu
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Haha

Davos: I'm here to take you away from this place and off to more adventures!
    Gendry: Great! How will we get there?
    Davos: [shows rowboat]
    Gendry: ....

MANZONER
    MANZONER --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam