• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!

Klub věnovaný dílu spisovatele G. R. R. Martina a všem produktům souvisejícím se světem Písně ledu a ohně.

Oficiální stránky G. R. R. Martina
    Making Game of Thrones
    Winter is coming: News and Rumors about HBO's Game of Thrones
    Oficiální stránky na FB
    Twitter: Game of Thrones
    Westeros
    Icefire.cz

SPOILERY POVOLENY!
    Cist jen na vlastni nebezpeci :)

Co Euron přinese Cersei jako důkaz věrnosti?

129 hlasy od 117 respondentů

rozbalit záhlaví
      MAWERICK
      MAWERICK --- ---
      HERMAN85: AMANT: porad se to mohlo teprve "probudit" tim zmrtvychvstanim kdyby to "bylo potreba" pro pribeh...
      HERMAN85
      HERMAN85 --- ---
      I kdyz lampa v prvni knize ho spalila...
      MAWERICK
      MAWERICK --- ---
      HERMAN85: no jo vlastne... :) on bude ohnivzdornej... interesting... :)
      HERMAN85
      HERMAN85 --- ---
      Podstoupi test ohnem, neasi. Ale Daenerys imo ze ztraty sveho naroku zprvu moc nadsena nebude...
      MAWERICK
      MAWERICK --- ---
      AMANT: no vzledem k tomu pohledu o tom souboji trochu pochybuju :) spis myslim ze by ho drak propekl a slupnul :)
      AMANT
      AMANT --- ---
      MAWERICK: no tipnul bych si, vzhledem k jejimu smyslu pro spravedlnost, a vzhledem k tomu, jak urputne prosazovala svuj narok, dokud se domnivala, ze trun ma byt jeji, ze se stejnou intenzitou podpori nyni objeveny vetsi narok sveho synovce(? nebo co si vlastne jsou) Jona:-) nebo nepodpori, daj si souboj na dracich koncici zde proslavenou mexickou plichtou a bude prostor pro dalsi aspon 4 nesmirne poutave knihy plne bilych panu a cernych otroku.
      MAWERICK
      MAWERICK --- ---
      AMANT: jasne no..
      A co na to Danny? :D
      AMANT
      AMANT --- ---
      MAWERICK: je k tomu hodne neprimych dukazu, ale zaroven jeste existuje jeden clovek, ktery to primo muze dosvedcit. teda ne to, ze Rhaegar spal s Lyanou, ale ze Jon neni Neduv syn a ze ho privezli z Tower of Joy. Howland Reed.
      MAWERICK
      MAWERICK --- ---
      NIKDAS: to jestli ho ma u sebe si nepamatuju... Ale to imho tak dulezity neni. Dulezity je ze ta informace existuje...
      A taky si uplne nemyslim ze by to Jon nejak hrotil... aspon za tim na to nevypada...
      NIKDAS
      NIKDAS --- ---
      MAWERICK: To jsem si taky říkal, společně s tím, kdy by tak mohla být ta chvíle to odhalit. Jinak nemá ten septonův deník u sebe? Nebo pro něj jen pošle.
      MAWERICK
      MAWERICK --- ---
      RUDIE: spis "s" nez "na" ne? :)

a me by teda zajimalo jak to Sam chce jako dokazat...
      RUDIE
      RUDIE --- ---
      jj chtěl jsem místní odbornou diskusi pokazit spoilerem, ale pak mi došlo, že krom komediálního výstupu Jona na drakovi neni co prozrazovat((
      JANDOS
      JANDOS --- ---
      Tak v tom serialu se nic nestalo :) Jenom jsem si zase uvedomil, jak me strasne sere Dany
      HITOMI
      HITOMI --- ---
      A dost! Cekala jsem, ze ten obrovsky narust prispevku jsou komentare k nove serii a tady je to zase zaplivano OT. Dekuji Clavenovi za jeho vzdelavaci prispevky o diskuzi a doufam, ze se i s ostatnimi ucastniky uz zvladne uklidnit, nebo tu nasazim ROcka.
      ZAREK
      ZAREK --- ---
      TROX23: pletes si pojmy, toto by neby rasizmus, ale nacionalismus
      FRIZER
      FRIZER --- ---
      Já jako částečně rozumím o co mu jde...ale to podání je dost zmatečné a dost mi to připomíná Zelenou knihu kde je scena - cerny muzikant přijde na slavnostní večeři kam byl pozvan a jako hlavni chod servírují fried chicken, a to si třeba myslím ze 90 procent evropanů se nad tím ani nepozastavi...já koukal s otevřenou drzkou
      AVATAR: p.s. na zacatku tohodle silenstvi byl adamsuv stoparuv pruvodce po galaxii, kde z forda udelali cernocha. Fandove knizek na to zirali s otevrenou pusou a pro me osobne se ztratila polovina z toho suchyho anglickyho humoru. Absolutne to nemelo smysl a duvod, proc obsadili forda cernym hercem byl prave kvuli te tve uzasne diverzite.

Prislo mi to, jako by v monty pythonech hraly zensky zenske.

Takze co mi na tom vadi? Ze dneska by se koreny uz nenatocily, protoze vykresluji cernosske etnikum jako otroky. Ze treba ty monty pythoni uz by nebylo x bilych anglicanu, ale mix vsech ras a pohlavi. Bylo by to lepsi? Pochybuju.

A kdyz uz jsme u te diversity. Videl jsi serial black lightning? Tam belocha nevidis. Kdyz jo, tak je to zlocinec. Je to serial tocenej s afroamericany pro afroamericany. Ja na to schopnej koukat nejsem, ale presto nepisu clickbait clanky o tom, jak nevyrovnany to je a neosocuju autory z rasismu.

CLAVEN: ad guardian) precetl jsem a jasnej clickbait. Ze si dal praci s obsahem na tom nic nemeni. To, ze nadpis triggeruje tolik lidi budiz dukazem.

U knih se to doted tolik neresilo, ale u serialove tvorby (i u her) se to objevuje v posledni dobe velmi casto. Koneckoncu i cesky Chuchel byl prebarven. Serialy klidne nakou postavu kruchnou a daj tam misto ni neco exotictejsiho.

Me nebavi, ze at pustim jakej serial chci, je tam stejna skvadra charakteru, ktery se chovaji stereotypne vuci svym archetypum. Cest vyjimkam, ktere jdou konfliktnejsi cestou. Jenze dle tveho nazoru je konfliktnejsi cesta spatna, protoze... proc? Porad neznam odpoved.

Nejsi rasista, protoze chces vetsi diverzitu (na to mas pravo). Jsi rasista, protoze rasy, jejich pomer atd. resis. Me by bylo uplne jedno, kdyby byla cersei treba blondata asiatka. Ty resis, ze je bila.
      TROX23
      TROX23 --- ---
      a kdyz jsme u tech rasistu, nechcete si zalozit auditko GRRMbodkaSK? ;)
      LAKALYNY
      LAKALYNY --- ---
      CLAVEN: Nezhadzujem, akurát sú tie rasovo odlišné postavy stavané do dosť jednoznačných rolí. O tom sa bavíme od začiatku.

Hypoteticky - mám napsanej román na základě Alexandra Velikého s prvky magie. Budeš se potom divit, že cikáni, černoši, asiaté dostanou na prdel?
      LAKALYNY
      LAKALYNY --- ---
      To jsou strašný sračky toť. Raději někdo, kdo jste to už viděl nahoďte spoiler. Dle Mirky S. prej někoho upálili.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam