• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!

Klub věnovaný dílu spisovatele G. R. R. Martina a všem produktům souvisejícím se světem Písně ledu a ohně.

Oficiální stránky G. R. R. Martina
    Making Game of Thrones
    Winter is coming: News and Rumors about HBO's Game of Thrones
    Oficiální stránky na FB
    Twitter: Game of Thrones
    Westeros
    Icefire.cz

SPOILERY POVOLENY!
    Cist jen na vlastni nebezpeci :)

Co Euron přinese Cersei jako důkaz věrnosti?

129 hlasy od 117 respondentů

rozbalit záhlaví
      KOUDY
      KOUDY --- ---
      MAWERICK: me by jon na trunu s daenerys po boku prisel jako moc velkej happyend na GOT...ale uvidime no :)
      MAWERICK
      MAWERICK --- ---
      KOUDY: svatba by vyjit mohla... ale o trunu pochybuju... Jak jsme jiz parkrat videli situace dotlaci Jona k necemu co nechce :) a trun nechce :) takze bych se nedivili kdyby mu ho "okolnosti" vnutili :D
      KOUDY
      KOUDY --- ---
      po dnesnim dile bych klidne rekl ze na zeleznej trun usedne gendry jako baratheonuv bastard a vezme si aryu...cimz spoji oba rody..jak rekl robert nedovi v prvnim dile prvni rady...daenerys umre..cersei umre...sansa skonci jako vladkyne zimohradu a jon pujde nekam za zed.
      AMANT
      AMANT --- ---
      co je to mimésis, to jakoze sem blbec jo?:))
      MAWERICK
      MAWERICK --- ---
      no... pekny to bylo... Atmoska vyborna. Par rozhodnuti je prinejmensim divnejch... (kavalerie, "oblehaci" stroje a tak) ale o tom uz se tu mluvilo dost asi... :)

Arya byla cool :)

A musim rict ze mimo to co se tu asi probiralo cely den (necetl jsem vsechno) se mi libila interakce mezi Sansou a Tyrionem v kobkach...
      CADDY
      CADDY --- ---
      RUDIE: pokud sekne dracim sklem nebo valyrijskou oceli, tak jedno machnuti staci, ne? Driv je tam pizlali proto, ze vetsina mela obycejne mece... jinak souhlas...
      RUDIE
      RUDIE --- ---
      RUDOLF: já nemám problém s mimésis lol, ale s tím kdyz nedodržujes pravidla vlastního fantasy světa, kterej sis vymyslel.
      Jako samostatnej film by to bylo ideální)
      vyborny to bylo. blbosti spousta, ale atmosfera se dala krajet :)
      AMANT
      AMANT --- ---
      RUDIE: jj, dost v tom serialu lzou!:))
      RUDOLF
      RUDOLF --- ---
      ale stejně něchápu lidi, co si pletou mimésis s realitou.. filmem se předává příběh, né vojenské umění.. Zhasínající jízda byl skvělý záběr a pretex pro strach vojáků a dany se kvůli tomu vrhla na draka, tím zase Melissendra mohla zapálit trenches. Použít takhle blbě jízdu se jistě povedlo v historii nesčetněkrát. Tvůrci většinou dají přednost efektivnímu narativu, nad realitou - i když vědomě ví, že je to nepravděpodobné. A jak říkal už Hitchcoch, realita je mnohem nepravděpodobnější a absurdnější, než je běžné očekávání diváků u filmu. Chápu že pálení zombíků před ohnivým valem a když šplhali na hrad by dávalo vojensky smysl. Ale bylo by to 2-5 min stopáže navíc, defakto zopakování stejné situace, jako v úvodu bitvu a stejně by to vyústilo v překročení hradeb. Pokud by to nepřineslo nic zásadního do narativu, prodražilo by to film, tak chápu, že se to kldině vystřihne.

Za mě to bylo skvěle celý postavený. Ta temná tonalita na začátku, oheň, draci v bouři, klid na mraky .. tiché blížení se chodbama, útěk.. jak se tam střídali naděje se zoufalstvím a z toho se vyklubalo vítěztví.. tohle bylo fakt zmáklí a dotažený.. Jasný, vždycky je co napravovat, ale tenhle díl jsem si fakt užil.

RUDIE: On ale probudil, ty pobyté zombíkama:-) Tj. všechny ty zabité obránce.
      KOUDY
      KOUDY --- ---
      vsak normalni zombici jdou cimkoliv a dragon glasem nebo valyrijskou oceli jdou jen generalove ne?
      RUDIE
      RUDIE --- ---
      No to je fakt. Ale každopádně je to stejně podvod, páč v knížce obsidián na zombíky nefungoval a museli se spálit)
      AMANT
      AMANT --- ---
      RUDIE: ja sem teda myslel, ze pozvedava "novou armadu" z tech lidskejch padlejch..nenapadlo me, ze (i) recykluje..
      RUDIE
      RUDIE --- ---
      RUDOLF: Kdyby je DG zlikvidoval tak pak nechápu, že se NightKingovi podařilo všechny porubaný mrtvoly zase vzkřísit.
      RUDOLF
      RUDOLF --- ---
      RUDIE: Všichni byli vyzbrojený dragon glass, takže mohli zombíky likvidovat snadno.
      DRAGON
      DRAGON --- ---
      FRIZER: no kdyby aspon ty falangy formovali, tak nereknu. Pres ne se dostat problem nebyl. Spis mi ale slo o bitvu na hrade. Tam byl najednou kazdej nesmrtelnej. Strasnej nepomer...
      FRIZER
      FRIZER --- ---
      DRAGON: Z myho pohledu by se ani nenavrstvily, vzhledem k tomu ze by zhebli díky dragonglass hned jak by se napichly, stačilo by krokem ustupovat obcas

KOUDY
      KOUDY --- ---
      uz ve treti serii ji rekla melisandra ze zavre i modry oci :)..docela hezky je v tom clanku v gifech vysvetlena jeji "cesta"...v osmi rade se u stromu nepozorovane priplizila i k Jonovi kterej byl u stromu :)

The Latest "Game Of Thrones" Twist Was Mind-Blowing, But It Worked
      https://www.buzzfeed.com/...eed&fbclid=IwAR2WEzBW2w9SUq9oeuxnvyqAXsUZU0Vcqhs2jQsAfN9sKrMu6qw5N0oO6oA

BURKHAR
      BURKHAR --- ---
      LSDMASACRE: Tož ona skočila z toho stromu, tož se tam nějak prostě proplížila. Představ si to jako pen-and-paper RPG, hodíš prostě tolik úspěchů, že tě ani sebevíc škodolibej GM nemůže nějak zastavit. ;)
      FRIZER
      FRIZER --- ---
      A to je právě to, já na to pres den ještě radši koukal, ze mi přišli nějak od sebe, ale kdyby hodily několikavrstvou falangu, tak i ten napor musej chvíli držet a do toho z boku nebo objetim dothraki. Tohle je fakt fail větší než ze když mel John v battle od bastards prsten miss +10
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam