• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!

Klub věnovaný dílu spisovatele G. R. R. Martina a všem produktům souvisejícím se světem Písně ledu a ohně.

Oficiální stránky G. R. R. Martina
    Making Game of Thrones
    Winter is coming: News and Rumors about HBO's Game of Thrones
    Oficiální stránky na FB
    Twitter: Game of Thrones
    Westeros
    Icefire.cz

SPOILERY POVOLENY!
    Cist jen na vlastni nebezpeci :)

Co Euron přinese Cersei jako důkaz věrnosti?

129 hlasy od 117 respondentů

rozbalit záhlaví
      DRAGON
      DRAGON --- ---
      GIINGGER: CYBERKOTLIK: aha, tak to je skoda, ze je to tak debilni scenar :)

HAREMHEB: Dothraki podle mne vyhecovalo to, ze meli za to, ze tim najednou magickym zapalenym mecem ziskali nejakou vyssi moc, tak vyrazili. Jak tu uz padlo. Docela to sedi.
      CYBERKOTLIK
      CYBERKOTLIK --- ---
      DRAGON: The Night King was created by the Children of the Forest as a weapon in their war against the First Men, the original race of humans that came to Westeros (later followed by the Andals and the Rhoynar).
      This took place roughly 6,000 to 8,000 years before the Targaryen conquest of Westeros after the downfall of Valyria.
      GIINGGER
      GIINGGER --- ---
      DRAGON: NK je tisice let starej, to jeste zadni Targove nebyli) Nejspis to bude nejaka magie jeho stvoritelu (Children), protoze dava docela smysl, ze kdyz udelas neco z ledu, tak si tak nejak chces pojistit ohnivzdornost, kdyz podpal bude asi to prvni, co kazdyho napadne :)

ADELHAIDA: Taky doufam v tenhle twist. Plus Golden Company prece vznikla jako soucast Blackfyre povstani, jestli se nepletu, takze by davalo smysl ze podpori Targa.
      JAKE_UP
      JAKE_UP --- ---
      ARAON: Já koukal na HBO GO a tam by to mělo být v HD, ne?
      DRAGON
      DRAGON --- ---
      Mimochodem, to je vlastne docela husty, ze Targaryanka Daenerys zjisti v boji, ze je Night King nekdo z jejich Targaryanskych predku tim, ze ho chce zabit ohnem. Co se ji tak muselo v tu chvili honit hlavou...
      CYBERKOTLIK
      CYBERKOTLIK --- ---
      ADELHAIDA: ono i kings landing ma ve zrade obrancu uz tak nejak tradici:)
      ARAON
      ARAON --- ---
      TAPINA: Mám dvě verze. Jedna má něco přes 600 MB a je to děsný. A pak druhou co má cca 3GB a je v pohodě. :-)
      TAPINA
      TAPINA --- ---
      Já si celou dobu myslím, že se mi blbě zobrazuje video a ono to fakt tak černý a blbě viditelný bylo? :D
      ADELHAIDA
      ADELHAIDA --- ---
      CADDY: Mně se líbí ta teorie, že Cersei prohloupila, když splatila Železné bance kompletní dluh. Banka se obrátí na Targeryeny, nabídne půjčku, a ve finální bitvě, až proti sobě bude stát ubohý vojsko z toho, co zbylo po bitvě s NK a Zlatá armáda, tak se Zlatá armáda prostě otočí a pěkně pobije těch pár vojáčku, co bude mít Cersei z Kings Landing.
      ARAON
      ARAON --- ---
      SAMGARR: Nepřišlo mi, že by byli až takoví amatéři...
      SAMGARR
      SAMGARR --- ---
      ARAON: Jo nezbyva doufat, ze to takhle nepodelali i na masteru. Bending byl videt i na me 10 let stare televizi.
      SAMGARR
      SAMGARR --- ---
      Me prijde trochu zbytecny tepat obrannou strategii, kdyz ocividne nebyl plan co nejdele drzet Winterfell ale co nejrychleji dostat NK ke Branovi a zabit ho.
      ARAON
      ARAON --- ---
      JAKE_UP: “Letokruhy” má na svědomí dynamický rozsah, nebo komprese. Speciálně tmavé scény jsou na kompresní artefakty náchylné. Na Blu Rayi to bude vypadat OK. :-P
      CYBERKOTLIK
      CYBERKOTLIK --- ---
      N4RC0T1C: ono je hlavne zbytecny slozite budovat obranu na rovine, kdyz mohli vklidu ustoupit do Orliho hnizda, ktery by pred zombikama v pohode ubranili a mohli by se venovat jen souboji na dracich:)
      JCD
      JCD --- ---
      JAKE_UP: at by s Kingem bojoval kdokoli, vždy by to muselo skončit timhle bodnutím do hrudníku.
      JAKE_UP
      JAKE_UP --- ---
      KOUDY:
      GEKONZPRAHY: K čemu je dál potřeba Noční hlídka, když všechno, co mělo ruce a nohy mašírovalo na Zimohrada a tam zařvalo?
      JAKE_UP
      JAKE_UP --- ---
      Tak jsem to viděl. Já jsem úchyl a přečtu si vždycky spoilery a pak se těším, jak na ně dojde. I u knihy vždy čtu nejdřív poslední větu. Nicméně, z prvních deseti minut jsem viděl prakticky hovno, pak se to zlepšilo, ale pořád to bylo dost nepřijemný na koukání. Mám už starší telku, je možný že nezvládá vykreslení černý a kontrastů, ale četl jsem stížnosti borce, co má tv za 100k a taky prej viděl prd. Nejen, že to bylo tmavý, ale ještě ta černá byla jakoby renderovaná, rozpadlá v takových čmoucháh nebo jakoby "letokruzích."

Jinak většinu nelogičností vytýkaných na různých fórech lze imho docela dobře vysvětlit, a to buď nepozorností diváka nebo nepochopením filmové řeči (čas v různých scénách plyne různě rychle, co se stane za hodinu v jedné scéně neznamená, že uběhla hodiny v scéně, kterou nevidíme apod.)

Ve výsledku za mě dobrý, byl jsem docela zabranej do děje, po technický stránce ok, ale srovnání s Helmovým žlebem docela mimo, ten byl technicky i dramaturgií někde úplně jinde. Tímhle velkohubým prohlášením si na sebe autoři upletli zbytečnej bič a spousta diváků prostě svoje očekávání nedokázala ukočírovat a je teď zákonitě zklamaná.

Zůstává ve mně ale určitá pachuť z toho, že osm let budovanej konflikt nakonec skončil takovým docela nevýrazným bodnutím do hrudníku.
      CHRMLE
      CHRMLE --- ---
      Jako husty, jenom bych asi udelal ten obranny perimetr trochu dal od hradu a udelal jich jako vic, abych se mohl v klidu a pohode stahovat. Mozna bych i nechal nekoho s pochodni aby to mohli zapalit...
      Ze je prekvapila ta mlha? Vsak s tim museli pocitat, ne? O ty se zminujou porad...
      Jinak pecka, cash tam byla videt na kazdym zaberu, najs work..
      CADDY
      CADDY --- ---
      GIINGGER: To jsem psal hned z pocatku, tahnout na Cersei by byla asi magorina, logicke by bylo opevnit Moat Cailin a pockat si na Golden company :) Ale je mi jasne, ze je naivni predstava, ze by se mohli chovat logicky :)

Jeste uvidime, jaka je aktualni bojeschopnost draku...to by melo rozhodnout
      KOUDY
      KOUDY --- ---
      ZAREK
      ZAREK --- ---
      ARAON: jop, je to tak, obecne design budov je v GoT v nekterejch pripadech dost na povazenou
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam