Tak jsem to viděl. Já jsem úchyl a přečtu si vždycky spoilery a pak se těším, jak na ně dojde. I u knihy vždy čtu nejdřív poslední větu. Nicméně, z prvních deseti minut jsem viděl prakticky hovno, pak se to zlepšilo, ale pořád to bylo dost nepřijemný na koukání. Mám už starší telku, je možný že nezvládá vykreslení černý a kontrastů, ale četl jsem stížnosti borce, co má tv za 100k a taky prej viděl prd. Nejen, že to bylo tmavý, ale ještě ta černá byla jakoby renderovaná, rozpadlá v takových čmoucháh nebo jakoby "letokruzích."
Jinak většinu nelogičností vytýkaných na různých fórech lze imho docela dobře vysvětlit, a to buď nepozorností diváka nebo nepochopením filmové řeči (čas v různých scénách plyne různě rychle, co se stane za hodinu v jedné scéně neznamená, že uběhla hodiny v scéně, kterou nevidíme apod.)
Ve výsledku za mě dobrý, byl jsem docela zabranej do děje, po technický stránce ok, ale srovnání s Helmovým žlebem docela mimo, ten byl technicky i dramaturgií někde úplně jinde. Tímhle velkohubým prohlášením si na sebe autoři upletli zbytečnej bič a spousta diváků prostě svoje očekávání nedokázala ukočírovat a je teď zákonitě zklamaná.
Zůstává ve mně ale určitá pachuť z toho, že osm let budovanej konflikt nakonec skončil takovým docela nevýrazným bodnutím do hrudníku.