• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!
    BDOWN
    BDOWN --- ---
    GRANTORINO: fakt že to funguje, ozvala se :)
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    CHRMLE: vždyť jo, ale tady by se držel nesmyslného průběhu bitvy.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    CADDY: Tak jednoduše...tim ze splatila veškerý dluh přišla o jakoukoliv případnou pomoc nebo ochranu od banky.

Kdyz bude viset x cehokoliv a banka vi ze kdyz druha strana vyhraje nedostane nic, tak radsi jako banka pridam y neceho abych zpet dotal x +y.
    CADDY
    CADDY --- ---
    FRIZER: stejne tomu moc nerozumim, co je situace 50:50 (hadam, ze Cersei) a co 100+interest (Daenerys?) Pokud ano, tak mi prijde, ze vyhlidky na splaceni a zdroje majetku maji obe zhruba stejne, ne? At uz by vyhrala kterakoli, vladnou jedne zemi...jen Cersei je svine a Dany hodna, ale to taky muze fungovat jako plus i minus z pohledu banky...

Sorry, ze jsem ted mozna torchu mimo, snazil jsem se to zminovane video najit (byt z obavami, ze bude urcite bez ceskych titulku, takze bych mu stejne prd rozumel), ale at jsem klikal, jak jsem klikal, k nicemu jsme se nedobral a zrovna se na me vali prace, tak nemam na vetsi peclivost/hloubku cas...ale prosel jsem prispevky az k tomu prvnimu, ktery to zminil jako rekaci na me a nic...

TERZ
    TERZ --- ---
    BDOWN: D&D jsou vysmátý, po GoT jdou k myšákovi dělat Star Wars a žádnej komentář a analýza bitevní scény na redditu na tom nic nezmění. Fakt, že lidem ten seriál přirostl natolik k srdci aby jim záleželo na každé maličkosti musí být naopak hrozně fajn.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    BDOWN: Máme Arabelu a Návštěvníky
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    BDOWN: dekujeme, klicenku si vyzvednete na vratnici
    BDOWN
    BDOWN --- ---
    ale jinak teda představa, že jsem autor seriálu a přečetl jsem si tady ty komentáře, tak to spálim a jdu makat do fabriky. Nejdřív, že je to nuda a hovno se tam děje, pak že to hovno co se tam děje, by mělo bejt víc hnědý, pak když se tam něco děje, protože maj posledních pár dílů v kterejch to musí uzavřít, tak zas poslouchat, že to je moc uspěchaný a každej jouda se snaží najít něco, co tam nebylo uplně vysvětleny, aby natom shodil celej seriál. Další jouda zas tvrdí, že by natočil lepší akci zadarmo na mobil :)
    Že někdo zabije NK a tim zanikne celá jeho armáda bylo celkem dost logický, ale vystavět ten děj a atmosféru, tak aby to fungovalo, si zaslouží pochvalu a ne pořád nákou kritiku, která je dost často uplně mimo, protože to jsou věci, který by se daly vysvětlit, ale nebyl na ně čas, tak to nechali na fantasii diváka.
    Když to tady čtu, tak mám pocit, že svět je plnej o třídu lepších seriálů, kterejm got nesahá ani po kotníky......což je obzvlášt vtipny, když si uvědomim, že to píšou češi, ktery se můžou chlubit leda tak kamenákem nebo ulicí.

FRIZER
    FRIZER --- ---
    CADDY: V tom videu je to trochu vysvětlený.... pokud budeš bance dlužit 100 dolarů máš problém...pokud 100 milionu dolarů má problém banka. Tzn...splacením dluhu ty nedlužíš nic bance ale ani banka tobě. Při dostatečně vysokém dluhu kdy je šance 50 na 50 že banka nic zpět nedostane....a nebo naopak vše + interest.... co udělá banka?!
    BDOWN
    BDOWN --- ---
    HOMOLKA: theon taky dobehl az k NK s oštěpem a nikoho to nezajímalo
    CADDY
    CADDY --- ---
    GRANTORINO: ne, navic Arya v krypte vubec nebyla (a po jejim uzavreni se tam nikdo novy asi ani dostat nemohl uz behem boju)
    CADDY
    CADDY --- ---
    CYBERKOTLIK: ja bych se chtel jeste vratit k tomu splacenemu dluhu...ekonomicke schopnosti jsem nikdy nemel, ale splaceny dluh je plus, ne? Muze si tak pujcit znovu s cistym stitem. Kdyby to pujcili znovu Daenerys, ma vlastne dva dluzniky, z nichz jeden uz nic nesplati...

Jako jo, v zelezne bance asi vedi, odkud ty prachy byly, a ze druha takova akce uz nemuze byt...ale to by ji zase spis uz znovu nepujcili, kdyby jim to vadilo a bali se o investice...

Takkze proc je chyba, ze dluh splatila, pls? :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    nebyl ten strom dutej s tajnym vchodem do krypty?... treba v nejakym dile?
    CADDY
    CADDY --- ---
    HOMOLKA: podle (nejen) me sla horem, stromu je tam dost

a vsechny bily nemel imho, bylo jich tam par, zatimco kdyz tahli v cele siku, prislo mi jich tam o dost vic...
    HOMOLKA
    HOMOLKA --- ---
    Me furt vrta hlavou jak se tam sakra dostala ta aria....vzdyt nk mel za sebou vsechny bily a jeste spoustu mrtvych...a ona mu najednou skoci na zada. Napadlo me, jestli se za jednoho z nich neprevlikla...byl tam zaber, kdyz NK zacal vytahovat mec, na jednoho z walkweru,jak se na nej podival, ale ze by se zase takhle rychle prevlikla a teprv pak na nej skocila je blbost. Nebo mi neco unika?
    CADDY
    CADDY --- ---
    MICROSHIT: nejake technicke prvky mozna (i kdyz se mi taky nechce verit), ale pres vsechny nesmysly ve strategii/taktice a nelogicnosti – tu atmosferu, jsem jeste nikdy nezazil. Kdyz vypustim ty nelogicke aspekty a nesmrtelnos thlavnich postav, tak ta vyprava, mrazeni, hudba, napeti, nepredpovidatelnost...vsechno fungovalo dobre, snad nepamatuji, ze bych byl z neceho tak nasponovany a osypany husi kuzi...
    CADDY
    CADDY --- ---
    BURKHAR: jo, na to jsem predtim zapomnel, ale napadlo me to hned...kde jsou sakra vsichni obri... najednou prijde jen jedne kvuli rozrazeni brany a srdcervouci scene s mladou Mormontkou...

Zver jsem naproti jinym teda necekal a ani mi neprijde, ze by chybela...furt to jsou zvirata, ne armada...medved zautocil, protoze mu vlezli do teritoria, ale neni soucasti spolku NK...
    MICROSHIT
    MICROSHIT --- ---
    BURKHAR: Mno...pochybuju,že by to tvojí kamarádíčkové zvládli lépe,to zase neblbni.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    BURKHAR: Mně jsou teda efekty ukradený, spíš mi na tom vadí, že se roky (a v meta-rovině narativu tisíce let) pracně budovaný svět a dějové linky a všechno vyřeší jednou jedinou (a fakt teda hodně lame) bitvou. Je to fakt hodně antiklimaktické a do GRRM světa a způsobu budování příběhu to až palčivě nezapadá. Na tom se mi líbilo právě to, že to nebylo tak přímočaře jednoduché a lineární.

Paradoxně mi to připomíná konce z nějakých důvodů prudce zaříznutých seriálů (malá sledovanost, chceme nasadit jiný titul apod.), kdy se narychlo uplácá jakýstakýs konec, aby se to teda nějak uzavřelo, ať už to dává smysl, nebo ne.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    MICROSHIT: Je fakt, že jsem čekal armádu obrů, zmutovaný zvěře apod. A nakonec tam byl jeden obříček. Celkově to ztrácí tu pompu prvních sérií, kdy se nebáli přiznat, že to jsou fakt tuzí nepřátelé, co se na severu formujou. BTW, ten obr byl ten, co ho viděl Honza poprvé za zdí v táboře divokejch?

IMHO prostě ždímou prachy z prodeje a nemaj ani možná zájem tomu dodávat epičnost bitev z LOTR 15 let (sic) zpět. Přitom CGI dneska je úplně jinde. Znám kluky, kteří jsou v malym týmu schopni udělat mnohem epičtější věci s videem. Mi neřikej, že HBO nemá na to zaplatit / vytvořit studio, který jim udělá exkluzivně pro GoT takovej nářez, že si z toho všichni sednou na prdel včetně samotnýho G. R. R. Jediný, co mě napadá, je výmluva: "Dyk je to jenom pro TV, do kin to nepůjde, tak tam hodíme tmu". BTW, ty animace padajících nemrtvejch ze střech, když přelezli hradby, to byl tak trapnej a repetitivní efekt, že mě to tahalo za oči. Nemluvě o tom, že gravitace funguje jinak, nepadáš rychleji proto, že zrovna útočíš. Etc.

Ale stejně mě tajyta pohádka pro dospělý baví. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam