• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    KOUDY: "že prej perfect twist" wtf. to je přesně to, D&D dělaj pičoviny a jejich fanboys vždycky najdou způsob, jak to ospravedlnit, vysvětlit, ohnout realitu, jen ať to není, že DaD jsou neschopní.
    To, že mladším bratrem se myslí Jaime se spekuluje už hodně dlouho, je mladší o pár minut. (V knihách je Cersei dement, kterej si myslí, jakej není genius (paralela s D&D :D ), takže jí to nedšlo.)

Ale on jí nezabil! Zcela jasně jí chtěl zachránit a zemřeli pouze společně (což vždycky tvrdili, že zemřou najednou) ale znovu, on jí nezabil!
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    HNIZDO: To je to samy jako proroctvi od knezky..ze arya zavre zeleny,modry a hnedy oci...co kdyz nezabije daenerys ona ale jon?..tak se jeji proroctvi taky nevyplni...Knizky jdou proste jinou cestou nez serial..jak uz to u serialu podle knizek vzdycky bejva..:)
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    KOUDY: heh :) "proroctvi nebyvaji presna". tak tohle vysvetleni at si strci.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Tady kluci

How Game of Thrones Served up the Perfect Twist on an Old Book Prophecy | Vanity Fair
    https://www.vanityfair.com/...ywood/2019/05/game-of-thrones-cersei-jaime-die-valonqar-prophecy-twist
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    KOUDY: že jí zabije valonqar (tzn mladší bratr)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    HNIZDO: Jaky proroctvi?
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    Jo mimochodem, kde je Cerseino proroctvi? Ach jo...
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    TERZ: Vidim to stejne. Dany celej zivot bojuje proti tomu, co byl jeji bratr - bezohledna svine. Celou doby bojuje za chudaky. Celou tu dobu velmi dobre vi, jakeho mela predka a boji se jeho osudu.
    Kdyz ji kralovna zabije pritulkyni (nic noveho, prisla uz o nekolik pratel), ona si vybije vztek - ne na ni, ale na tech chudacich. Ani Cersei nezahlidla, nebude zadna satisfakce, zadne vitezstvi (nad nekym), jen hromada kouricich sutin, ktere nebude mit kdo obnovit. Notabene, ted uz ji budou nenavidet vsichni jejimi lidmi pocinaje a ona to vi.
    To udela v momente, kdy dosahla moralniho i vojenskeho vitezstvi.
    To je takova scenaristicka picovina, ze ji neni rovno. Ono to bylo videt uz u Stannise. Ten by svoji dceru nikdy upalit nedal, kdyby si ke kulu mel stoupnout sam. Uz tehdy bylo videt, ze se to sere.
    Uprimne, ted uz je mi dost jedno, jak to dopadne. Je mi jen lito co z toho udelali. Jestli si to Martin predstavoval takhle, tak jsem neco zasadne nepochopil.
    CADDY
    CADDY --- ---
    DRAGON: to mozna, al ena funkci to nemelo vliv. Choval se celou dobu jako racionalni vojak, zabojel jen jine vojaky, kteri mu prisli do cesty. Urcite to tam nekosil hlava nehlava a kdyz to chvili vypadalo, ze je po vsem, tak se vsemi stal v klidu na miste a nevypadal, ze by se trasl,a by se do nich mohl pustit dal :) Takze vymlatil by je urcite rad, ale narozdil od sve pani jen konkretni osoby za tim stojici :)
    CADDY
    CADDY --- ---
    CYBERKOTLIK: sel, ale protoze nemel zbyti... Lannisterove uz koukali po savlickach :) A hlavne furt zabijel jen vojaky, nepratele, ne civilisty. Teda aspon, co jsem zaregostroval..uvidim, za chvili na to pujdu kouknout znovu, at nad tim mohu lepe premyslet :)ú
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    RUDIE: ja nic neuvadim jako zakonitost, ale ze se to casto delo. Mesta se bud vzdaly, nebo byly vyrabovany, casto pro vystrahu.
    A v pripade severanu, ktery leta valcej s jizanama a ted je od rabovani deli jedna brana - mi to prijde jasny. Si predstav skotskou armadu pred Londynem, jak by to dopadlo:))

Vojaci byli pod kontrolou - dokud stali porad jeste venku pred vnitrkem mesta. Kdyby nemelo dojit k masakru, tak by musela oblehaci army zustat venku a ta cos e vzdava napochodovat ven, takhle v pulce bitvy je fakt tezky zabranit masakru. Jon se o to pokousel, ale zbytecne:)
    Me to cely prislo pomerne realisticky, presne takhle pak staci jedno kopi a uz to jede.

CADDY: no vidis, a sel:))
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    CADDY: ja ale nerikam, ze mu jeblo, jemu jeblo pred hradbama, kdyz sla jeho mila ke kadernikovi zastrihnout uces. Ted uz proste vedel, ze "je vymlati do posledniho kretena" :-)
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    TOREIP: mno ..... strela ktera leti tak pomalu, ze ji drak na kratkou vzdalenost uhne? :p Z posledniho dilu si pamatuju, ze tyhle strely na mnohem vetsi vzdalenost dokazaly prostrelit lod... tolik k logice:)
    RUDIE
    RUDIE --- ---
    CADDY: mno tak zas v tomhle díle už měl celou dobu hrát člověka napokraji výbuchu. Takže to, že mrskl tim oštěpem potom, co pochopil, že jeho paní na kapitulaci sere, je asi nejlogičtější věc z celýho tohohle dílu.)
    CADDY
    CADDY --- ---
    TOREIP: a na hradby naletaval od zeme, aby byl pokud mozno pod moznosti sklopeni skorpiona :) Tady to aspon trochu zachranili, byt je furt dost nesmysl, ze s tou palebnou silou by ho ani jednou nezasahli :)
    CADDY
    CADDY --- ---
    RUDIE: jojo, souhlas :) Ja nechci psat vlastni scenare, ale ocividne i na techto diskusich je videt, jak to berou hopem a poradne nic neukazou a nevysvetli :) A ja mam GW proste rad, mne pridje prave jako velmi vyrovnany a solidni vojak, ktery by tak maximalne elegantne krouhl Cersei, Horu a treba dalsi kolem, ale rozhdone v nem nevidim nejakeho magora, co pujde vrazdit jen tak. Zvlast kdyz preditm tam sporadane stal a vypadalo to na mir :)
    TOREIP
    TOREIP --- ---
    Ja jsem kazdopadne tak moc rad, ze drak zautocil na lode ze strany a ze tam bylo i receno, at otoci balisty. Minule jsem se malem posral z ty nelogicnosti, tak jsem alespon trochu uspokojen.
    BEOWULF_CZ
    BEOWULF_CZ --- ---
    RUDIE: presne bylo uz po vsem...
    BEOWULF_CZ
    BEOWULF_CZ --- ---
    RUDIE: presne bylo uz po vsem...
    RUDIE
    RUDIE --- ---
    CADDY: já bych tady nepsal vlastní scénáře, tady nejde moc logicky dumat, co kdo proč udělal)) každopádně děj dle mě plně naznačoval, že je konec bitvy a obě strany se zdály, že to akceptujou, dokud jim nezačlo nad hlavama hořet)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam