• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!

Klub věnovaný dílu spisovatele G. R. R. Martina a všem produktům souvisejícím se světem Písně ledu a ohně.

Oficiální stránky G. R. R. Martina
    Making Game of Thrones
    Winter is coming: News and Rumors about HBO's Game of Thrones
    Oficiální stránky na FB
    Twitter: Game of Thrones
    Westeros
    Icefire.cz

SPOILERY POVOLENY!
    Cist jen na vlastni nebezpeci :)

Co Euron přinese Cersei jako důkaz věrnosti?

129 hlasy od 117 respondentů

rozbalit záhlaví
      HNIZDO
      HNIZDO --- ---
      RUDIE: hele a jsi si jisty, ze slo o pokus ji otravit? ja se na to jeste podivam, ale mam dojem ze slo jen o intel. v tu dobu totiz jeste varrys nemel zadnej mandat k tomu to udelat, takze by natropil daleko vic skody nez uzitku.
      GIINGGER
      GIINGGER --- ---
      RUDIE: Ahaa tak to mi vubec neseplo ze ji krmi ve snaze ji otravit :) taky by me zajimalo, komu psal dopisy a jestli je stihl poslat. Hadam Dorne, Yara, kam jeste to ma smysl? Vale?
      RUDIE
      RUDIE --- ---
      GIINGGER: bavil se s do kuchyně nastrčeným ptáčkem, co mu říkal, že D vůbec nejí
      ZAREK
      ZAREK --- ---
      GIINGGER: hned na zacatku, rozhovor z tou holkouz kuchyne
      GIINGGER
      GIINGGER --- ---
      RUDIE: To mi nejak uniklo vcera, kde tam bylo ze ji Varys chce otravit?
      GEKONZPRAHY
      GEKONZPRAHY --- ---
      Ted mi tak doslo - jak poustel Tyrion Jaimieho, ten rikal, ze mu na lidech v KL nikdy moc nezalezelo. Proc teda potom zabil Aeryse a zachranil tim pul milionu lidi?
      RUDOLF
      RUDOLF --- ---
      GIINGGER: ono to nikoho nepřekvapuje, celá osmá sezóna je o tom, jak se rodí mad queen. Mě to prostě přišlo akcelorovaný z produkčních důvodů a nepřesvědčilo mě, že takhle vzniká snap. V seriálu ji brácha vyměnil za armádu dothraků, první noc byla znásilněníčko, pak si omatala manžílka koníčkem a rozjela svoji kariéru. Stali se ji mnohem horší věci, než za celou osmou sezónu. Jorah, Missandei, dva draci down (surprise attack armády o který věděla), nevděk a impotentní Jon - that's fucking all. Z pohledu knih by to odpovídalo mysli pubertěčky, což v seriálu není akcentovaný, takže její podlitý oči, kdy drží hladovku, nedávají moc smysl. Takže scéna, jak v tenzi a bušícím srdcem na drakovy čeká, jestli zazvoní zvony, ukazuje, že je emocionálně na hraně, ale to odůvodnění, tomu předcházející je dost slabý.
      RUDIE
      RUDIE --- ---
      WITTGENSTEIN: plus tady přesně říká, že není blbá jako její bratr a nemyslí si, že na ni lidi nějak čekaj. a přece to tady pořád píše někdo jako argument. Že všechny spálila, protože ji lidi nemají rádi (((
      RUDIE
      RUDIE --- ---
      WITTGENSTEIN: nevím že by se někdo navážel do DD kvůli tomu, že D nechala uskvarit Varyse kvůli tomu, že ji chce otrávit)
      GIINGGER
      GIINGGER --- ---
      WITTGENSTEIN: “Daenerys is the same person she's been from the beginning of the show, a woman motivated by a desire for revenge and a thwarted sense of entitlement.” To sedi jak hrnec na prdel. Plus teda nechapu, jak to jeji barbecue mohlo nekoho prekvapit - ze je to kruta kunda s egem az do vesmiru co to zdarne maskuje za nejaky hnuti za lepsi svet se v serialu ukazovalo nejen pravidelne, ale i porad vic. Fakt doufam, ze ji v poslednim dile nekdo zabodne. Jak to dopadne dal uz je mi jedno :D
      WITTGENSTEIN
      WITTGENSTEIN --- ---
      Jak řekla, tak udělala. Lidi se do dvojice D&D ustavičně navážejí, ale jestli tohle není zcela důsledné, tak už fakt nevím.

Queen Daenerys speaks with Varys about loyalty - Season 7
      https://www.youtube.com/watch?v=2DYs4_1IONY
      HITOMI
      HITOMI --- ---
      RUDOLF: to bych nerekla, budovalo se to i v predchozich seriich, mela tam spoustu svych up and downs a navic ten kontrast, jaky zazivala tu na severu oproti tomu predchozimu adorovani + ztrata nejblizsich, uvedomeni si, ze tu o ni nikdo moc nestoji mi prijdou jako dostatecny duvod.
      RUDOLF
      RUDOLF --- ---
      KALTY: Jj, proto jsem řešil tu nablblou linku Sama v citadele. Utopili s ním tolik času jen kvůli 3-4 důvodům, místo aby dopředu rozpracovali Daenerys.

Ale tehdy možná ještě chtěli mít víc sezón. Těžko říct. Zpětně mi přijde, že ty nablblé scény, jak byli všichni byli pospolu, vznikli, aby prostě ušetřili čas.
      MANZONER
      MANZONER --- ---
      ELLIE: aby nikdo neutekl ;)
      KALTY
      KALTY --- ---
      RUDOLF: přesně tak. My se tu přece (alespoň většina) nebavíme o tom, že je ten přerod nesmysl, ale jak byl špatně napsaný...
      N4RC0T1C
      N4RC0T1C --- ---
      N4RC0T1C:
      podla tohoto je to kosher:
      The Prince - Wikipedia
      https://en.wikipedia.org/wiki/The_Prince
      ZAREK
      ZAREK --- ---
      RUDOLF: tak
      RUDOLF
      RUDOLF --- ---
      WITTGENSTEIN: Trabl není, že by Daenerys neměla předpoklady, ale že ten přerod byl mizerně zpracovanej, protože na to v osmé sezóně neměli dost času.
      N4RC0T1C
      N4RC0T1C --- ---
      tvl, som asi jeden z mala, komu ten gril vobec nevadil. :)

(to je asi ten Pathfinder: Kingmaker. Tam sice hrajem za lawful good paladina, ale obcas clovek musi vyvrazdit skupinu pometencov, lebo inak to proste nejde :-) )
      NJAL
      NJAL --- ---
      PAN_SPRCHA: Ok, ja samozrejme nerikam, ze se to nestalo nikdy, ale myslim, ze ani v jednom pripade v s8 to nemelo sve opodstatneni (zejmena v e3 nacpat vsechny vcetne tezke artilerie pred prikop (coz byla proti wightum dle knih mozna nejlepsi hradba)).... Samozrejme nerikam, ze neni mozne delat vypady pred hradby...
      RAEVA
      RAEVA --- ---
      ELLIE: asi chtěla pořádnou grilovačku :)
      ELLIE
      ELLIE --- ---
      WITTGENSTEIN: Ano, přesně. A vypěnila v okamžiku, kdy se město vzdalo, protože to bylo jinak, než chtěla - měli ji přece vítat jako pravou královnu osvoboditelku, ne se jí vzdávat, jako by byla sama tyran a dobyvatel. Vždycky jsme věděli, že je ješitná. Takže strach. Oheň a krev. Neplačte, sami jste si to zavinili.

Jen nevím, proč to brala ulici po ulici, tak dlouho, než konečně provedla nálet na Red Keep. Bad Writing (aka Benioff and Weiss), co už.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam