• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!
    KAZUO_KIRIYAMA
    KAZUO_KIRIYAMA --- ---
    MALARKI: k tomu střetu ještě může dojít (Starkové vs. Targaryenka)
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    JCD: bubaci z TWD, tusim, ze z mista, kde bouchla cisterna s benzinem:)
    JCD
    JCD --- ---
    GANDHI: scorched? :)
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    ZAREK: pfft:p
    ZAREK
    ZAREK --- ---
    GANDHI: podle toho co tam bylo za zbytky v ulicich, tak ani ne :p
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    RUDOLF: Pro me byl uveritelnej celkem dost kdyz sem si dal vsechny dily osmy serie najednou...Jednoho draka nema..pak ji umre druhej...umre ji jorah..pak ji umre Missandei...pak ji zradi Varys..pak ji zradi Tyrion..pak ji prestane milovat Jon (tim myslim penisem do diry)..pak zjisti ze Jon ma vlastne vetsi pravo na trun nez ona..etc..jenom v ty osmy serii je asi 10 naznaku toho ze to s ni proste jde doprdele...treba na zacatku ctvrteho dilu po bitve na zimohradu jak Tormund a jeho kamosi oslavujou Jona a pak tam je zaber na ni jak nasrane cumi a uvedomuje si ze proste ji nikdo neuznava a vsichni na ni serou...Potom se nasrane zvedne a odchazi pryc a je tam zaber na Varyse jak jde za ni a sleduje ji...ze si uvedomuje jak se ten jeji charakter meni a ze to bude asi napicu mit takovouhle kralovnu...pak je tam ve ctvrty serii rozhovor s Tyrionem..kde mu to otevrene rika...Stejne jako Sansa rika Daenerys ze se sever uz pred nikym neskloni a nikoho neuzna..ze chce zustat nezavislej...coz daenerys bere jako dalsi zradu...Proste postupne zjistuje ze do westerosu prisla jako "osvoboditelka"..ale nikdo ji tam nebude brat vazne...Jen v osmy rade je nekolik indicii toho ze ji nakonec rupne..

Tormund's Epic Speech About Jon Snow | Game of Thrones Season 8 Episode 4
    https://www.youtube.com/watch?v=DqL83ePKBaQ

tady to mas na konci 3:50...Jak da tu ruku pryc..Vsimni si jejiho vyrazu

GoT S08E02 - Daenerys talks to Sansa about the North
    https://www.youtube.com/watch?v=g-Pik_ga34w

GANDHI
    GANDHI --- ---
    ZAREK: kremace lidskyho tela je pomerne dlouhej proces, ja myslim, ze pouzitelnyho materialu pro pripadny animovani tam bude az az:p
    ZAREK
    ZAREK --- ---
    MICHIGAN: ale on si svoje mesto a poddany nechal v pouzitelnym stavu, armadu nemrtvejch z popela neudelas :DMICHIGAN:
    MICHIGAN
    MICHIGAN --- ---
    rikal nekdo zvony? :)

WarCraft III HD Videos: 4. Arthas' Betrayal / Succession [Human Campaign Outro]
    https://www.youtube.com/watch?v=T80tqKwPMiI

Game of Thrones | Season 8 Episode 6 | Preview (HBO)
    https://www.youtube.com/watch?v=qyBPzUe3hNI
    ARAON
    ARAON --- ---
    HNIZDO: No to by bylo jistě chvályhodné. A třeba v případě antického Říma by to byl také preferovaný postup? A u Spojených Států před válkou severu proti jihu?
    Prostě v historii existovaly společnosti (a poměrně dlouho jich byla většina), kde bylo otrokářství naprosto běžné. Nevím jestli postup - osvobodím všechny otroky a popravím všechny jejich bývalé vlastníky by byl veskrze pozitivní záležitost.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    KOUDY: ano máš argumentu proti bandě negramotů na netu, je jasný že jsou mimo a že pak stačí připomenotu, že Daenerys měla pretext pro svoje šílenství. Ale co tu tvrdíme je, že její bersekr byl pro mnohé málo uvěřitelný, protože vývoj postavy byl kvůli malému časovému prostoru urychlen tak, že se zdál neopodstatněný v danou chvíli. Tvůrci chtěli, aby Daenery jednala v afektu, ale přišlo nám, že jsem jí ten afekt nevěřili - tj. že by bylo potřeba víc čas, aby ten její bersekr snáze přijatelný. To je podstata kritiky, né že si banda pipek pojmenovala tak svoje děti khaleesi aniž byli schopný vypozorovat psychopatický rysy její osobnosti, což je smutnej jev, který se dotýká i politiky.

Např. je zajímavé, že Daenerys v afektu vypálila sídlo svého rodu + symbol sjednoceného Westerosu. Jsem zvědavý jak to bude komunikovat, pokud teda - ale tipuji že jo.

GANDHI: jj, co uznávám, tak v osmá série víc naznačuje, než ukazuje - třeba ten jed tam nepadl nikdy na plnou hubu.. to mě baví. Proto mám rád třeba Alien: Prometheus, protože, tam jsou motivace jen naznačené a diváci si jich třeba vůbec nevšimnou a pak to považují za špatnej scénář (např. ústřední je ten citát z Laurence z Arábie: "The trick, William Potter, is not minding if it hurts. " a pokračuje až do Covenant)). Druhá věc je, že Prometheus spíš sleduje hypotézu autorů a postavy jsou nositelé myšlenek. Závěrečné párování GoT postav v živote/smrti, je prostě symbolické zakončení jejich linek. Ta mě ty symbolický konce jsou hodně okatý, přestřelený ale nemám s nima problém - jsou v intencích a mezích invence tvůrců.
    TERZ
    TERZ --- ---
    KOUDY: Všichni se shodli, že je málo dílů ale netahej do toho fůrt to opáčko. Ten seriál sem viděl celej několikrát včetně "opáčka" před osmou řadou a pořád to nedává smysl. Už jenom ten fakt, že tam ten Cleganebowl vůbec je mi vadí (zasranej fanservice), fakt že Jaime 20* řikal, že chce umřít v náruči své milované je nepodstatnej, vědma ji mohla říct co chtěla, ale první část proroctví byla fake (měla 4 děti) tím pádem proroctví nemá žádnou hodnotu (to se mi líbí!) a její a Jaimého smrt v objetí je jenom další debilní fanservice. Tohle přece nikdy neměl bejt Eragon nebo jiná pohádka s drakem.
    Je taky možný, že celou dobu vnímám ASOIAF a GoT špatně.Že to prostě je jenom random fantasy 25 a můžu z toho vinit jen sám sebe, těžko říct. Ale IMO ne, IMO producenti prostě vyhořeli a nechtěli se s tím dále zabývat. Každej ať se na to kouká dle svého, mě to strašně zklamalo.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    LEDGE:
    GANDHI: Ale ten seriál žádný desítky rozborů nepotřebuje, každeji internetem nepolíbenej pochopí, co se v něm děje, proč se to děje atd. jen ze sledování. Ten balast okolo je logickej, seriál má obrovskou fanouškovskou i hejterskou základnu a teď je to televizní událost sezóny, tak se k tomu objevují strašný kvanta materiálů. U nájezdu dothraků zrovna Jorah moc nechápal, Dany se k tomu blížila celou existenci seriálu.
    2SDPERCY
    2SDPERCY --- ---
    LEDGE: seriál to nepotřebuje a mě to dává smysl celé až na zmihradskou bitvu. Takže jsem nekoukal na to blekotani potom. Tedy asi jsem but postřehl víc nebo to tam je navíc pro totální rejpaly aby mohli vést sáhodlouhé debaty.
    LEDGE
    LEDGE --- ---
    KOUDY: Hele k dothrakům už se nevracejme, já to vim, všichni to tu ví, byl to jen příklad (asi blbej) :D
    2SDPERCY
    2SDPERCY --- ---
    GANDHI: táhlé myšlenka mě nenapadla ale problém udržet dotraky jsem cítil už dlouho.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    ARAON: oni se taky nezabyvali tim, jestli ti otroci neco provedli :) protoze Colombo v danem universu neexistuje, mela na vyber random death, nebo je vystavit vsechny. Ja bych volil to druhe.

TERZ: jak rikam, plot armor
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    LEDGE: coz je ale problem tech divaku zejo :)...Dothrakove sou proste zvykli takhle naprosto neorganizovane utocit..Viz treba kdyz utocili na tu skupinu vozu se zlatem kterou Jamie cornul Tyrellum a jel s ni do kings landingu..taky tam udelali Lanisterove hradbu z vojaku s kopima a dothrakum to bylo uplne u prdele..mohli pockat az je spali daenerys nebo je napadnout ze strany...Ne tyvole..oni musej jet naprimo s konma primo na kopi protoze proste hrdinska smrt je fajn.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    GANDHI:
    ARAON: Podle me je to tou dvouletou pauzou mezi seriema a tim ze plno lidi si proste nedalo sedmiseriovy opacko...takze co tak ctu fora..tak je to furt dokola..

- jak kurva mohla umrit Cersei v naruci s Jaimem?..proc ji nezabila Arya apod?
    ... arya ji zabit chtela ale Sandor ji to vymluvil..nakonec to dopadlo tak jak melo..Uz jamie tvrdil ze chce umrit v naruci zeny kterou miluje..uz nekolikrat si rikali ze jen na nich dvou zalezi..uz vedma ji rekla ze bude mit jen tri deti..etc...Odpovedi a naznaky si mel v rade 3..dile4..v rade 5..dile 6..etc

- tyvole a proc teda daenerys spalila to mesto?...vzdyt to byla hodna holka ktera jela osvobodit zapadozemi
    ...nejela ho osvobodit..ale dobit s partou kastratu, dothrakama a trema drakama..priplula si vzit to co si myslela ze je po pravu jeji..to ze je citove trochu nestabilni a dela mnohdy dost desivy veci si mel v dile 3 ve treti rade..v dile 7 v seste rade...etc

tyvole a proc teda...

furt dokola :)...Podle me kdyby si vetsina lidi dala opacko minulejch sezon..tak jim plno veci dojde a zapadne do sebe mnohem vic...ALE i tak rikam..ze i me tam chybej alespon 2-3 natahovaci a vic vysvetlovaci dily...Ty postavy proste umiraj moc rychle..NA DRUHOU STRANU..bylo sedm sezon kde se postavam formovaly charaktery...treba u Varyse..u Theona..etc...Plno lidi si myslelo ze polovina charakteru umre uz ve tretim dile na zimohrade..Tak umreli o dva dily pozdeji no..:)
    LEDGE
    LEDGE --- ---
    ARAON: Ale jo, já si ho všiml, ale že to byla spontánní akce dothraků mi teda hned instantně jasný nebylo :) Obecně s tou scénou problém nemam, ale i vzhledem k tomu, jak se to řešilo tady v auditku (nota bene na internetech) tak to nedocvaklo spíš asi většině diváků a to je to o čem mluvim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam