• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!
    ZAREK
    ZAREK --- ---
    KOUDY: picusove v maskach = sons of harpy
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    ARAON: četl jsem jednu pěknou pěknížku, asi budou jiný co to budou vysvětlovat jinak.. server vyhrál nad jihem díky důslednému dodržování myslím že Clasewitzovy doktríny, že vyhrát válku je možné, jen pokud zlomímě nepřítelovo odhodlání válku vést (hodně volná parafráze).. // válka je pokračování politky jinými prostředky..

tenhle milej pán začal mj. vypalovat jižanský statky, konfederačním vojákům pak začali chodit dopisy, jak v jaký jsou krizi jejich rodiny a začali dezertovat.. Sever vyhrál mj. destrukcí ekonomiky jihu..
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    KOUDY: ono to stejne spis smrdi klasickym "kdyz si na tomhle piskovisti nemuzu hrat ja, tak si na nem nebude hrat nikdo":p

a osobne si myslim, ze Danny ma vuci svejm poddanejm asi tolik empatie jako Dr. manhattan k lidem - viz "Co vlastne sezere takovej drak? - To co chce..":p
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Ja osobne si myslim ze si to Daenerys bude obhajovat zkusenosti s osvobozenim Junkai, meerenu apod...Nekde si pak otrokari vzali to mesto zpatky...jinde zase proti ni povstali ti picusove v maskach (nevim jmeno uz)..a mela s tim dost problemu...Takze si proste rekla ze zacne svy vladnuti strachem..aby lidi vedeli co potka kazdy mesto ktery ji bude nejak odporovat....Proste odstrasujici priklad..Takhle si to ona sama obhaji...Hele tri mesta uz sem dobyla..Vsechny tri sly kratce potom zase dohajzlu..Takze ted to proste bude takhle...mam draka..kdo se mi vzepre..toho spalim...S cimz samozrejme nebude souhlasit ani Jon..ani Tyrion../kdyz si vezmu ty jejich ksichty kdyz to tam zacla palit/.
    ARAON
    ARAON --- ---
    HNIZDO: No začínám mít pocit, že máme každý nejenom jiné hodnoty, ale i učebnice historie. A u toho bych to zanechal.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    ARAON: vyborne priklady. jak dopadl Rim, Jih a proc? Mam pocit ze oboji utonulo v krvi a nerozlisovaly se hodne a zle kachny. Apropos, Dany ukrizovala obchodniky az pote, co to cinili oni, bez duvodu a bez viny. Mam dojem, ze tohle se porad nejak ztraci ze zretele. Opakuji to tu uz asi podesate, z toho asi poctvrte tobe. Pokud ti to jako duvod nestaci a nasledny trest je pro tebe projevem urcite dusevni nevyrovnanosti, nema smysl to se mnou dale rozebirat, kazdy mame svoje zivotni hodnoty. Opakuji, kdybych byl na miste Dany ja, byla by moje reakce daleko tvrdsi a mozna i emotivnejsi. V nejlepsim pripade bych se sebezaprenim nepobil nezletile.
    ZAREK
    ZAREK --- ---
    GANDHI: simte, tyhle maj sotva popalenou kuzi, ani do masa to neslo, ty KL jsou na uhel vetsinou :D
    ARAON
    ARAON --- ---
    A vůbec. Vzpomeňmež si na Drážďany.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Navic i Jamie rika Olene ze az Cersei vyhraje a porazi vsechny nepratele..tak vybuduje novej svet a zachvilku si nikdo nevzpomene jak ho vybudovala..

stejne jako ona mu tam rika "she will be the end of you"

2:30
    Game of Thrones 7x03 - Lady Olenna and Jaime Lannister "Final Meeting"
    https://www.youtube.com/watch?v=bM9xP5zYCXk

ARAON
    ARAON --- ---
    RUDOLF: Já si osobně myslím, že to bude pro lidi těžké přijmout i v knize. Už jen proto, že tam je Daenerys vidět do hlavy daleko víc, člověk jí zná tak nějak od mala a většinou jí i fandí, protože se (sice blbě a Mesiášsky) snaží o změnu k lepšímu. Jenomže v knize to funguje líp, neb je tam sotva v pubertě. Jsem zvědavý jak to (pokud to) George napíše. Zvládl skvěle postupně vybudovat sympatie k Jamiemu, jsem zvědavý jak bude zabíjet sympatie k Daenerys.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    ARAON: je to přesně tak, uspěšný armády se tak chovaly, buď město kapitulovalo hned a bylo ušetřeno nebo bylo víceméně srovnáno se zemí a lidi povražděni, nějaký vzdávání se v průběhu bitvy se moc nenosilo. Dávalo by to ostatním městům signál, klidně vzdorujte, bojujte a kdyby jste náhodou prohrávali tak se vzdejte a nic se vám nestane.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PAN_SPRCHA: To ji uz nekdy v sedmy serii rika i Olena..ze se ji maj vsichni bat a ze nema dat na svy poradce..

Olenna Tyrell advises Daenerys "Be a dragon" - Game of Thrones Season 7
    https://www.youtube.com/watch?v=XnNnebJkK44
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KOUDY: * ve ctvrtem dile pozdeji rozhovov varyse s tyrionem..ne serii..sry.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    TERZ: To je pak otazka jak to beres no...Ja tuhle rezignaci co mas ted ty..mel uz u sesty rady...Kde se proste upozadily nejaky intriky a bylo tam vic CGI...takze sem si na to zvyknul a zacal to tak brat...Bitva v tvrdodomove fajn...Bitva bastardu fajn...Ale uz tam si videl plno scenaristickejch picusovin...Ramsay utece po prohrany bitve do zimohradu a rekne ze maj dos tjidla..ze se opevnej apod..nahore na hradbach sou lucisnici a buhvi kdo jeste..pak prijde polomrtvej obr a sam branu rozbije..a nikdo na nej nedokaze treba vylejt olej a zapalit ho..etc..Miliarda moznosti jak ho popravit jeste nez by tu branu rozbil..ale pro potreby serialu je dulezity aby se dovnitr dostal a Ramsay proste prohral....Takovejch veci ti u sesty a sedmy serie vyjmenuju dvacet a lidi to neresili..ze dothrakove utocili naprosto neorganizovane a debilne primo proti kopim lannisteru ve formaci...to nikdo neresil..ale ze uplne stejne utocej proti nemrtvakum musi resit celej internet tri dny...etc :)

na Cleganebowl sem se naopak tesil a i ta decentni charakterova promena Sandora mi byla sympaticka..Jak byl nejdriv bezohledna svine..viz to se Sansou..pak unesl Aryu kvuli vykupnymu..pak si s ni vybudoval postupne vztah..ale takovej ten cynickej hezkej vztah..a nakonec ji vymluvi aby sla zabit Cersei a pomoct mu zabit Horu..etc..

u Cersei to samy...ve ctvrtem dile vidis jak je sebejista..pripravena..opevneny hradby..armada apod..Potom ji to v patem dile nasrana Daenerys cely posere a mesto vypali..a Cersei je v totalnim denialu..Nedokaze uverit ze se to fakt stalo..takze ji typek rika ze musej jit..ze musej zdrnout a ona furt..nene...Euron to vyresi...Ma pani..kralovske lodstvo je v pici...Aha..no to je ok..Red Keep nikdy nikdo nedobyl..etc..Podle me je ta jeji smrt naprosto skvela...Jak dole breci v naruci svyho bratra ze nechce umrit..ze chce aby jeji dite zilo..Totalne tomu nemuze uverit co se stalo..ze prohrala a ze umre takhle....nadhernej konec.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    KOUDY: Ano, toto vše jsem sledoval a viděl. Rozuměl jsem kam tím tvůrci míří a vypálení města pochopil (očekávám), že se z osvoboditele stane nový tyran. To není o tom, že jsem si něčeho nevšiml. Já si užil to krásné upolavání nevinných. Ale vše co jsem sledoval a viděl než k tomu došlu, tvůrci použili aby diváka přesvědčili, že to jsou ty důvody, proč ji jebne. Trabl je, i když má všechny informace co ty, tak my to nepřiadá dotažené, protože na to tvůrci neměli dost obrazového čas, protože na ten čas tvůrci HBO odmítli. Tj. v rámci uměleckého zkratky tomu rozumíme, v rámci nuancí postav GoT, je to za mě slabý.
    ARAON
    ARAON --- ---
    PAN_SPRCHA: Ono je taky dobrý si připomenout, že King’s Landing je jen jedno město obrovského kontinentu a všech sedmi království. Kdyby město jen lidumilně dobyla, budou proti ní rebélie. Takhle se nikdo neodváží ani pípnout. Až na Starky, pochopitelně. :-P
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    KOUDY: přesně tak, proto tam taky říká, že ji nikdy nebudou respektovat jako vůdkyni z lásky tak ji budou následovat jako vůdkyni ze strachu

Dává to smysl se vším všudy.
    KAZUO_KIRIYAMA
    KAZUO_KIRIYAMA --- ---
    MALARKI: k tomu střetu ještě může dojít (Starkové vs. Targaryenka)
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    JCD: bubaci z TWD, tusim, ze z mista, kde bouchla cisterna s benzinem:)
    JCD
    JCD --- ---
    GANDHI: scorched? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam