• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    PAN_SPRCHA: Ten následník Martell, co balil Myrcellu, je mrtvej, zapíchnou ho (myslím Sand Snakes) krátce poté, co umře Myrcella.
    ZAREK
    ZAREK --- ---
    KOUDY: robin arryn
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    KOUDY: Sama bych tam netahal těch menších rodů jako Tarlyové je tam ještě hromada, z těch great houses přežili víceméně jenom Yara Greyjoy,Robin Arryn,Edmure Tully(co už od red wedding sedí někde v lochu patrně),Tyrion,tři starkové, Gendry a Martellů zbylo pořád docela dost. Ten princ následník tam balil Myrcellu přece.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    GIINGGER: S5E03. Zrovna dneska jsem ten dil videl. Malicek rika Boltonovi, ze je panna a tim padem je jejich manzelstvi neplatne.
    CADDY
    CADDY --- ---
    ALDARION: ja nevim, jak to je nastaveny, ale kral asi muze, aspon Stannis prece i nabizel Jonovi, ze z nej udela Starka a strazce severu. A Zrovna Stannis byl typ cloveka, ktery by urcite nedelal nic moc proti zvyklostem, tvrde dbal na spravne postupy :)

A Jonovi taky nikdo nic nenamital, kdyz rekl, ze na ne sere, stacilo jen umrit :-D Ted zanikla cela hlidka, imho by Samovi nikdo nebranil... :) A Paroznaty vrch je zrovna paradni sidlo :)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    CADDY: Ten slib nemůže zrušit ani král, protože je to tradice ještě z doby sedmi králů, když Hlídka stála úplně mimo, nebo ne?

Ale IMHO stačí vyřešit tu přísahu nebo to nechat vyšumět, když už Zeď spadla a celé to vlastně nemá smysl. Kdyby se Sam jako jediný živý dědic přijel ujmout svého panství, a ideálně dostal na cestu pár severských zbrojnošů, aby se mu nic nestalo, myslím, že by žádný vzdálený bratranec nic nevymýšlel - ať už je Sam kamarád Jona, krále Severu, nebo Aegona, krále Sedmi království, přijde mi to jako takový dobrý dobový způsob jak si zajistit to, co chceš... ;D
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    SCHWAB: ja zadnou odpoved nedal. omluvu beru, ale uz to nedelej.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    No kdyz si vezmu kdo vsechno prezil a je z nejakyho rodu..

tak ten mladej picus co sal z matciny kozy...Sorry zas nevim jmeno..
    Yara ze zeleznejch ostrovu za greyjoye
    Gendry za baratheony
    Sam za Tarlyje..
    Tyrion za Lanistery
    Starkove sou jasny..tam je to Brann
    Jon/dany za targaryeny

jinak asi nikdo co? :)
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    HNIZDO: nejdřív jsem se zeptal, až pak si našel odpověď. Omlouvám se, žes ztratil kvůli mně čas zbytečným příspěvkem na diskuzním fóru.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CHRMLE: Toho není potřeba povyšovat, Sam tím dědicem je, jenom se k tomu nějak nemá.
    CHRMLE: jenze zatimco Sam se zahrabal do mrtvol, Gendry epicky rozdaval rany z vrcholku hory nepratel :)

Chtela predvest, jako hodna vladkyne, ktera umi odmenovat. Jednoznacnej kalkul, kterej ji ale nevysel, protoze Jon je proste Jon. Navic klasicka scenarova zkracovacka. V minulosti bylo udelovani titulu po bitve dost casto nezbytnosti, protoze ne kazdej bitvu prezil.
    CADDY
    CADDY --- ---
    CHRMLE: Sam ale neni bastard. Ano, prisahou Nocni hlidky se zbavuje titulu atd., ale kdyz Nocni hlidka defacto zanikla a ztratila vyznam, tak imho stejne nema Sam moc co delat jineho, nez se vratit domu (pokud nechce delat mistra Jonovi ci tak neco)...navic uz ceka dalsi dite, ma i nastupce...tam asi takovy zasah nutny neni...maximalne zprosteni toho slibu :)
    CHRMLE
    CHRMLE --- ---
    Jenom k tomu jak udelala z bastarda lorda... Ja uplne nepochopil, proc povysuje kovare, ale chudaka Sama nepovysi a neda mu dedictvi sveho vlastniho housu... BUUUUUU!!! Pritom s Gendrym se v podstate neznala... Samovi osobne oznamila, ze mu zamordovala rodinu... Tak aspon nejaky jako "sorry kamo"...
    CADDY
    CADDY --- ---
    KOUDY: jenze Hitler nebyl dite Neda Starka...tohle taky skripe trochu :) I kdyz je fakt, ze ona uz si jede vlasnti linii asi a na tatikovu cestnost sere :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    proste good paladin vs chaotic evil witch
    J4C0B1M
    J4C0B1M --- ---
    prostě Denisa
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    KOUDY: měl jsem v bejvalý práci Jona i Johna... anebo českej ekvivalent - Pavla a Pavlína :))
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    SIONMAN: ...prekroci Danyiinu mrtvolu se slovy "neda se nic delat, nekdo to bejt musi" :D
    ja bych rekl - shorte si treba v pekle vy svine.
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    KOUDY: Daenys? To teda nevim, to mi zní jako ser Denys Mallister :D
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SCHWAB: Ja to delal taky..Jon nebo John mi neprijde uplne podstatny...kdyz vime o koho jde zejo...Do je jak rikat Daenys vs Daenerys..:))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam