• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!
    N_I
    N_I --- ---
    GEKONZPRAHY: hah, mů tip skoro vyšel, skoro byl král on :))) cucák :)

a jak někdo psal že se vítá ze psem a ten se vrtí, ok, ok, ale zlovlk je přece asi jiná liga než pes...:)
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    Na whiskyzone.de se jinak objevily i Royal Lochnagar (Baratheon) a Clynelish (Tyrell)
    https://www.whiskyzone.de/search?sSearch=game+of+thones
    PER2
    PER2 --- ---
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    ‘Game Of Thrones’ Showrunners Disappointed With How Quality Of Fans Has Dropped Off Over Past Couple Seasons
    https://entertainment.theonion.com/game-of-thrones-showrunners-disappointed-with-how-qua-1834843021
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Milk of the poppy, anyone? :D

Ve třech vzorcích prodávaného českého máku se objevil morfin - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/zavislost-mak-morfin-kodein-potraviny.A190520_093032_domaci_elz
    BEOWULF_CZ
    BEOWULF_CZ --- ---
    ALCATOR: a nebo proste nemuze zabit targaryana..
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    can’t believe brienne of tarth became.....a blogger
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    HARALD: Akorát, že pro většinu z nás je Brandon, první toho jména, Walsh. :P
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    NJAL
    NJAL --- ---
    ALCATOR: Me to prislo (pokud to bylo na vyssi urovni nez nize postovany meme) na draka az moc dobry vykon, pri tom, jak inteligencne pohoreli v epizode 04....
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    Já s manželkou jsme spokojení. Jsme rádi, že se to uzavřelo, neskončilo to žádným cliffhangerem a dávalo to smysl.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    DLOUHA_POTVORA: Drak byl nešťastnej, že mu umřela máma, původně zvažoval, že zabije Jona (cítil jeho pach na dýce v jejím břichu), ale zdá se, že tito draci jsou vysoce inteligentní, a pochopil, že to tak asi muselo být, a tak si propálil širší průlet skrz trůn a zeď a odnesl mamku někam pohřbít. Můj tip je, že letěl do bájné Valyrie (na jih).
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    DLOUHA_POTVORA: co vim, tak targove zadnou imunitu vuci ohni nemaji, tu snad mela jenom Dany v serialu (v knihach to byl jen ten jeden magical one time event)
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    22 Details In The ‘Game Of Thrones’ Finale You Might Have Missed
    https://www.youtube.com/watch?v=Gnjyu2wHt08
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    já jsem nakonec docela spoko, tenhle díl byl rozhodně nejlepší z celý série. po tom co umřela Daenerys byl poprvé zase prostor na politikaření a rozběhnutí děje zpátky do různejch koutů Západozemí. Líbí se mi, že se jim povedlo dobře navodit to, že jedna dlouhá éra, kdy byl nárok na trůn dědičnej, teď skončila. to si myslím, že trefně orámovalo tu dobu chaosu a masakrování od Roberta Baratheona dál a dalo to smysl všem těm válkám, který musely proběhnout, aby mohl vzniknout spravedlivější systém.

nevidím v tom posledním dílu nějakou okatou předvídatelnost - možná by se teď úplně jakejkoli konec zdál předvídatelnej, protože člověk už četl tolik teorií, že jedna se prostě musela trefit :D Ale usednutí Brana na trůn se rozhodně pár dílů zpátky ještě uhodnout nedalo, ačkoli teď když to nastalo, tak to dávalo smysl, v čemž vidim záchvěv good writingu. takovejch momentů v tomhle dílu bylo víc a u mě si to scénáristi trochu vyžehlili.

a propos - proč drak nespálil Jona? imho proto, že je to Targaeryen - a ten oheň by mu stejně nic neudělal, ne? ;)
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    "When Brienne shut the book too fast for the ink to dry.
    That summarized this season for me."

No aspon ze mame ten reddit :))
    BDOWN
    BDOWN --- ---
    SEVERINE: jj a ten kámoš byl Tolkien
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    jo a tu UL o tom, že to GRR Martin celý napsal jen tak z hecu, znáte? Jako že, když se mu nějakej kámoš smál, že se jeho dílo moc neprodává, tak že mu na to opáčil "víš co? takovou sračku, kterou budou všichni žrát, tu dám dohromady raz dva, uvidíš." no a pak to věnování v druhý knize: "Marcele, za to, že mě přemluvila, abych tam dal draky."
    LOOP_ONE
    LOOP_ONE --- ---
    Show, která je stavěná na zabijení kladných hrdinů a šokových dějových zvratech a propracovaných charakterech a končí plochým happy endem je slušnej podraz - 8 sezoná = malej fast food... zasytila ale neuspokojila... to měl dopsat někdo jako Vince Gilligan :) sladké přání ve stylu (Breaking bad ending )
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam