• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!

Klub věnovaný dílu spisovatele G. R. R. Martina a všem produktům souvisejícím se světem Písně ledu a ohně.

Oficiální stránky G. R. R. Martina
    Making Game of Thrones
    Winter is coming: News and Rumors about HBO's Game of Thrones
    Oficiální stránky na FB
    Twitter: Game of Thrones
    Westeros
    Icefire.cz

SPOILERY POVOLENY!
    Cist jen na vlastni nebezpeci :)

Co Euron přinese Cersei jako důkaz věrnosti?

129 hlasy od 117 respondentů

rozbalit záhlaví
      CADDY
      CADDY --- ---
      KAZUO_KIRIYAMA: nezapomnelo, ale tak proste poznala neprijemny odpor a nevedela kudy, tak to zkusila takto...furt to ma v sobe nejakou logiku, byt spravedlnost pokulhava, kdyz nevedela, kdo za tim stoji. Ale jako odstraseni by to fungovat mohlo (ze nefungovalo, dopredu nikdo nemuze tusit)...
      MCD: Tarlyove neznaci vubec nic, byla to prosta poprava, kterou si sami vybrali...to, ze je misto setnuti sezehla, je proste jeji styl, ale na veci to nic nemeni...a rozhodne to neni zapominanim :)
      PAN_SPRCHA
      PAN_SPRCHA --- ---
      MCD: však jo, smysl to celou dobu dávalo, jenom ten přerod nebyl lineární ale exponenciální
      MCD
      MCD --- ---
      KAZUO_KIRIYAMA: Ono se zapomnělo na spoustu scén (třeba zcela zbytečný upálení otce a syna Tarlyových), ostatně prodleva před poslední sérií byla opravdu dlouhá a paměť je zrádná. Daenerys se mi dlouhodobě jevila jako extrémně nebezpečnej psychopat a vůbec mi nepřijde, že jí ve finále přeskočilo. Prostě směřovala k zásadní změně světového řádu a když se kácí les, tak lítají třísky...
      KAZUO_KIRIYAMA
      KAZUO_KIRIYAMA --- ---
      když tu probíhala debata o přerodu/nepřerodu na mad queen, tak na tuhle scénu se myslím úplně zapomnělo:
      Game of Thrones (S05E05) - Daenerys feeds her Dragons with nobles of Meereen
      https://www.youtube.com/watch?v=xpCocBknqWI
      NJAL
      NJAL --- ---
      KAZUO_KIRIYAMA: Prelozeno do slovenstiny: Finale best v riti :-)
      MINERWA
      MINERWA --- ---
      NIGHTFURY: napadlo mě to samý
      MINERWA
      MINERWA --- ---
      taky mi dost divný zase příjde to s tou Aryou, jak mohla ve 13 (nebo kolik jí bylo na začátku, jak se tambaví s fotrem) vědět, že "it's not me"
      teda Martin už nic psát teda nebude? slyšela jsem správně?
      NIGHTFURY
      NIGHTFURY --- ---
      IVUS_KA: Spoiler! Se mu na to nikdo nebude dívat :D
      SLEEPLESS8
      SLEEPLESS8 --- ---
      Tyrion Tries To Negotiate With Monty Python
      https://www.youtube.com/watch?v=eVyxnMM3ldc
      DRAGON
      DRAGON --- ---
      MEMENTO_ISHMENE: "dobře, tak naposled, ale jestli ten idiot zas řekne něco špatně, tak kašlu na honorář a du domu"
      MEMENTO_ISHMENE
      MEMENTO_ISHMENE --- ---
      CADDY
      CADDY --- ---
      SEVERINE: ja nevim, mne sedmicka prisla jeste docela fajn teda...az osmicka byla divna...
      GILDARIUS
      GILDARIUS --- ---
      HNIZDO: po epizodě 8 je laťka proklatě nízko ;)
      MINERWA
      MINERWA --- ---
      POSEIDON: charitu, která mu zaplatí léčbu?
      POSEIDON
      POSEIDON --- ---
      CASTROL: pokud vim dobre, tak je to na charitu, ne pro nej.
      HNIZDO
      HNIZDO --- ---
      to on nepotrebuje, spis by meli delat sbirku na lekce scenaristiky a dramaturgie pro D&D, aby ze SW neudelali stejnou sracku.
      PAN_SPRCHA
      PAN_SPRCHA --- ---
      CASTROL: to je sbírka na lekce herectví
      CASTROL
      CASTROL --- ---
      pochopila jsem dobře, že fanoušci dělají sbírku na léčení Jona Sněha - toho herce, kterej na seriálu vydělal balík a má teď vystaráno? já jen, jestli mě nešálil zrak, když jsem brouzdala netem
      PAN_SPRCHA
      PAN_SPRCHA --- ---
      ALDARION: Ono kdyby se jim podařilo to uvěřitelněji rozepsat, tak je vlastně ten základní děj asi nejzajímavější jak to mohlo skončit. Stačilo to roztáhnout a doplnit vývoj a motivaci postav.
      ALDARION
      ALDARION --- ---
      ROMANITO: Ta zmínka o "jakémsi druhu progresivního bonapartismu" mi tam přijde strašně zajímavá. (Zašel bych klidně ještě dál a uvažoval, zda Daenerys nezapadá do archetypu "dobrotivého krále" který by rád učinil svět lepším a spravedlivějším, ale celá sociální realita je proti němu. "Car je dobrý ale rádce má špatné." Kterýžto narativ nakonec kýženou změnu nepřináší, protože se snadno zvrhne v nějakou formu obhajoby stávajícího zřízení. Panovník snažící se o změnu shora nic nepřinese, protože aby mohl změnu učinit, musí trvat na autoritě panovníka, která nakonec změně brání.) Klidně bych se od toho odpíchnul a diskutoval o tom, že Daenerys byla odsouzena k nějakému tragickému konci, protože prostě nemohla spasit Westeros klackem. ;) Ale o tom ten článek samozřejmě není. :)

Kdysi v diskusi o seriálu Buffy: The Vampire Slayer (smrt jedné lesbické postavy a následné šílenství druhé) jsem si docela ochotně nechal vysvětlit, že i když ti znechucení uznávají, že scénárista nic špatného nezamýšlel, přesto jim v principu uškodil, protože prostě něco, co vypadalo výjimečně progresivní a pozitivní, skončilo tradičním špatným koncem který přinesl klasické špatné téma "homosexuální vztah nemůže skončit šťastně".
      V tomhle kontextu docela chápu, že levicový myslitel horující pro radikální změnu až revoluci je s koncem Hry o trůny nespokojen. Chviličku to vypadalo, že to bylo něco jiného, tak se těšil - ale ne, je to pořád stará klasická monarchistická fantasy. :D Jako takovou, jako udržování ikon, které chce zbourat, ho prostě musí strhat...

Osobně si myslím, že by se na tom dala najít i spousta zajímavých, dobrých témat, a možná by i převážily, ale takovým způsobem se revoluce dělat nedá. :D

Hlavně mi přijde legrační, že někdo měl nějaká očekávání. Autoři, kteří jsou součástí nějaké kultury, která má své stereotypy, vytvářeli - s cílem být komerčně úspěšní - nějaké dílo tak, že za sebe (více či méně náhodně ? :D) kupili scény, které měly vypadat cool. Nepostavili se při tom ke své vlastní kultuře s nadhledem a kriticky. Božíčku, to bych fakt nečekal. :D
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam