• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    jaktože Lena shořela? protože je targaryen jenom napůl? aby byl targaryen fireproof, musí být otec a matka sourozenci? díky
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    NORDSSON: no, to evidentne nemel, kdyz si ta je mrtva ex stezovala, ze s ni vubec nechrape:))
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    Will GRRM change the ending?
    George R. R. Martin Says the Book Ending Will Be Different Than the Show. There is good news for fans of Game of Thrones TV series is that the ending for the HBO TV show won't be the same ending for the novels.11. 7. 2022
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    MORGYSZ: ano. Nez jsem si spojila, kdo je to Otto a ze je to hand a pak jeste s tim ksichtem, tak mi to trvalo skoro 3 epizody. A ten aktualni hand je uz uplne marnej, vypada jako tuctovej sluha.
    NEVADA_
    NEVADA_ --- ---
    Já jo. Naděje umírá poslední.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TRIPLT: Už tak tři roky ani ti největší idealisti.
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    Hele veri nekdo jeste ze grrm dopise ty knihy? :/
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    CYBERKOTLIK: Pokud by mel potomka, tak ne.
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    NEVADA_: Ale vždyť já časovou osu příjezdu a svatby vůbec neřeším :)
    Jediné na co poukazuju je fail svatby+sebevraždy.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    NEVADA_: v seriálu je to prostě jinak a svatba byla hned potom, co Jaherisovi začala téct z nosu krev na hsotině, kterou přípravili pro Valeryony, a ještě předtím upadl na dvoře, když vystoupil z kočáru, já to beru tak, že čas je velice relativní
    NEVADA_
    NEVADA_ --- ---
    Ještě k těm šatům, ale právě barvy šatů daly "názvy" skupinám příznivců Alicent coby zelení, zatímco Rhaenyřiným podporovatelům se začalo říkat černí. Šlo o hostinu během turnaje k oslavě výročí sňatku Viseryse a Alicent, královna měla zelené šaty, princezna si záměrně vzala šaty v rodových barvách - černé a rudé.
    Podle názvů epizod se to bude používat i v seriálu. Jsem zvědavá, jak to vysvětlí, když to použili tak rozdílně.
    NEVADA_
    NEVADA_ --- ---
    TRIPLT: MINERWA: Svatba nebyla hned po příjezdu. Od návratu krále od Velaryonů do úvodní hostiny uběhlo několik měsíců.
    Svatba samotná pak měla být až po sedmi dnech turnajů a hostin po zahajovací hostině. Kvůli tomu zabití ji uspíšili a provedli hned jen za účasti nejbližší rodiny. Že je oddávali v sále, kde ještě pořád ani nezaschla Joffreyova krev, to je jen další dementní zkrat scénáristů v marné naději šokovat a vytvořit drama.
    A ano, ty prostřihy na pokus o sebevraždu a královninu přítomnost u oddání byly opět nešťastné selhání scénáristů. Mělo to být asi dramatické, bylo to jen blbé.

Zelené šaty v seriálu měly značit návrat Alicent ke svému rodu, jakási omluva, že se odvrátila od svého otce. Proto to Larys Strong vysvětloval s tím majákem na Vysoké věži Hightowerů. V knize to bylo zpracované podstatně lépe - dávalo to větší smysl, protože řevnivost mezi ní a Rhaenyrou už byla v plném rozběhu. I když tady naopak tu seriálovou zkratku vcelku chápu.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    MORGYSZ: jsou to takový tuctovky, viď
    TRIPLT: no vidíš, já jsem si jí na svatbě ani nevšimla :)) , i když bylo by divný, kdyby tam nebyla, je to díl, který jsem viděla vkuse jenom jednou, teď některé scény přeskakuju (když Daemon vezme kámen, klučičí líbačku, a sir vyjadřuje emoce během oslav)
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    MINERWA: Ja myslim, ale ty zabery behem svatby :)

Jak ho tam prvne zmlati na hostine... pak svatba a k tomu ty prostrihy, jak si chce rozparat bricho. Zaroven teda probiha svatba, sebevrazda a kralovna na dvou mistech :x
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    TRIPLT: vždyť v ten den, kdy si sira C královna zavolá, se vrátili z plavby na hrad, ne? A svatba je hned po příjezdu,.. teda nějak během hostiny.. nebo spíš po ní....
    A co jako znamená ta zelená barva Alison? Jakože dala králi najevo, ze se bude držet svýho rodu? Je to chytrý?
    CYBERKOTLIK: b+ (za hudbu :)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    MORGYSZ: GoT byl ackovy serial, tohle je becko

NORDSSON: to nedava vubec smysl, aby to delal kvuli dedictvi hradu o ktery nestal (a ktery by stejne zdedil)
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    Taky vám přijde, že herci v hlavních rolích mají tak nějak úplně nezapamatovatelné obličeje? Rhaenyra je úplně ztracený případ, ale Viserys, Daemon, královská rada.... To přece není možné.

V GoT byly ty postavy výrazné už od začátku - Cercei, Daenerys, všechny Starkovic potomčata, Drogo.
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    No... dil 5 a stale je to takove mdle. Cekam kdy se to rozjede, ale moc casu tomu uz nezbyva :/

Kazdopadne ten finish z te svatby kdy se chtel ser C zapichnout moc nevysel. Vypada to, ze se to odehrava ve stejnou chvili a kralovna je na 2 mistech zaroven :/
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    IOM_NUKSO: Nope. Daemon vs wife :-) No, dialog...
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    MORGYSZ: myslis dialog mezi daemonem a princeznou?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam