• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!
    AMNA
    AMNA --- ---
    CYBERKOTLIK: ono by skoro stačilo, kdyby ta naše televize uměla AirPlay, ale to umí až novější modely. na HDMI bych zase potřebovala hub, páč mam jenom usb-c a to už je prostě příliš mnoho řešení něčeho, co má prostě fungovat na jedno tlačítko :)))
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    NEVADA_: ono staci propojit tv s PC nebo notasem a poustet si to normalne v prohlizeci, misto mulimedialniho centra staci jeden hdmi kabel
    ARAON
    ARAON --- ---
    NEVADA_: Já mám takhle ke starší, leč stále dobré TV Playstation, který supluje multimediální centrum. :-P
    NEVADA_
    NEVADA_ --- ---
    Případně, kdo nechce kupovat novou televizi, ale je ochotný trochu zainvestovat, tak je řešením tohle.
    Multimediální centrum Google Chromecast Google TV (GA01919-US) bílý | DATART
    https://www.datart.cz/multimedialni-centrum-google-chromecast-google-tv-bily-ga01919-us.html
    AMNA
    AMNA --- ---
    NORDSSON: Ja jsem kvuli tomu HBO odhlasila. Ta appka vecne nejela nebo se sekala. Kamarad, co ma jen o rok starsi televizi, taky LG, ji nerozjede vubec. Ze prej moc starej stroj.
    S Netflixem a Disney jsem nikdy problemy nemela… tak nevim. Ale novou televizi kvuli tomu kupovat fakt nebudu :)
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    ROMI: stahuju z nedočkavosti, nestahuju "ještě", ale cca hodinu potom, co to oficiálně vydaj
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    NORDSSON: ja mam otevreny hbo max v prohlicezi (vystup z pc mam na tv) a jede to v normalne. Kdyz to pustim rovnou v apce z tv (lg a samsung) tak oboje taky normalne.
    ROMI
    ROMI --- ---
    MINERWA: A proc to stahujes jeste, kdyz pak koukas jinde?
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    NORDSSON: Hbo max na samsungu a bez sekani.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    NORDSSON: mam hbo max a ano bez problemu mi to jede
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    NORDSSON: stahujeme z ulozto.cz, a druhej den koukáme online zdarma bez reklam na jednom slovenským servru, třetí den je to tam s dabingem, ale nechci ten servr moc propagovat, čím míň lidí na něj kouká, tím líp
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    Dovolim si OT otazku. Vy, co koukate na HBO na televizi (pripadne konkretne Android TV), jste schopni se podivat vicemene na cokoli, aniz by se vam prehravani zaseklo a museli jste dil/film restartovat? Protoze ja ne. Absolutne pokazdy se to aspon jednou sekne. Coz se treba u Netflixu nikdy nestava. (Na fb profilu HBO mi samozrejme nic uzitecnyho nerekli.)
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    po těhle dílech už to může bejt jenom lepší
    House Of The Dragon Episode 6 FULL Breakdown and Game Of Thrones Easter Eggs
    https://www.youtube.com/watch?v=WVkcmA7tC_g
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    NELLAS: Ta recenze se mnou v mnohém souzní. Zatímco GoT jsem brala jako šťavmatý příběh se zvraty za každým rohem, tak toto je (minimálně zatím) prostě čaj z vyvařených fuseklí. Nebo názorná ilustrace obrázku - co si objednáš z Wishe a co skutečně dostaneš.
    NEVADA_
    NEVADA_ --- ---
    BEOWULF_CZ: Tvůrci to údajně mají naplánované na tři série. Druhá série už byla schválena.
    BEOWULF_CZ
    BEOWULF_CZ --- ---
    skoda ze tomu projektu neverili vic a nenaplanovali vic serii
    NEVADA_
    NEVADA_ --- ---
    NELLAS: Největším problémem tohohle zpracování je, že ten příběh má dost spletité a hlavně letité pozadí, kde spory a rivalita postupně sílí až do vypuknutí brutální řeže v celém království. Tohle potřebovali patřičně vysvětlit, ale bohužel to nezvládli dobře. Místy použili zkratky, aby měli víc prostoru na typické atributy HBO (a tudíž to odnesl třeba příběh Daemona a Laeny), a místy pak měli přímo scenáristické zkraty, když zmrvili příběh, jen aby udělali větší "drama" (opět to odnesl třeba Daemon, ze kterého udělali zcela nesmyslně a zbytečně vraha první manželky).
    NEVADA_
    NEVADA_ --- ---
    TAPINA: Do závěrečných dílů série ještě uplyne cca 6 let, pak už bude děj kontinuální.

IOM_NUKSO: Podle mě v posledním dílu sotva začne.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Pro pobavení hodím recenzi od Pavlovského (já zatím koukat nezačla, ale zatím mi to nějak souzní s tím, co zaznívá tady):

HOUSE OF DRAGON
    Předesílám, že jsem se nepitval v Martinovské historii všech rodů a co bylo předtím, co bylo potom a co bylo mezitím, co si hlavní hrdinové odskočili se vyčůrat. Takže ano, možná to dokresluje zásadní část historie… ale co je to platné, když to víc než původní Hru o trůny připomíná českou televizní pohádku. Máte tam všechno, co k ní patří. Slabého, ale hodného krále, zlého bratra, vzpurnou princeznu… a spoustu prázdných místností, protože přece nebudeme platit kompars.
    Z původní Hry o trůny (jak z knížky, tak seriálu), jsem měl pocit skutečného historického příběhu, s přesvědčivými postavami, s událostmi, které působily logicky, až skoro nevyhnutelně. Byly tam silné ženy… ale obvykle byly ke své síle dokopané okolnostmi. Měly na výběr buď bojovat, nebo zemřít. Tady je hlavní hrdinka okamžitě rebelka, revoltující proti patriarchální společnosti. Princezna spíš disneyovská než historická.
    Přestože tohle by měla být ta slavná a bohatá éra Západozemí, vypadá to jako by se všichni právě vzpamatovávali z mohutné finanční krize, Rusové jim vypnuli plyn a oni neměli ani na předplatné HBO. Tipuju, že veškeré peníze z rozpočtu spolkli počítačoví draci. To je pro draky typický. Takže nakonec obrovská královská svatba spočívá v tom, že skupina lidí poskakuje v jednom sále a křičí „Hej, Hej!“ dokud tam jeden mameluk neumlátí druhého, aniž by zasáhli nějací strážní (nebo se třeba jen snažili odvést krále do bezpečí).
    Má žena to bere vyloženě jako melbrooksovskou parodii – a jediné, co ji u toho drží, je Matt Smith. Uznávám, že je tam jediný, kdo má aspoň nějaké charisma… a to i když se jeho postava pohybuje tak někde na hranici psychopatie a idiocie. Což splňují i ostatní postavy, jen jim chybí to charisma.
    Z čehož vyplývá i další problém. V Hře o trůny vycházely problémy z historie, z boje o moc, z věcí, které byly pochopitelné. Tady je to prostě z toho, že jsou postavy magoři, nebo že si něco neřeknou. Já vím, dost často to tak bývá i v reálu, ale jak je tam jenom tohle, tak to víc umocňuje pocity sporu na venkovské tancovačce.
    A co je vůbec nejhorší – nejsou tu ani prsa.
    1,5/5 (zatím)

Jiří Pavlovský - HOUSE OF DRAGON Předesílám, že jsem se... | Facebook
    https://www.facebook.com/jiri.pavlovsky/posts/pfbid02LFFuVCF5RSD1ex6ppdJq8c7DZAvCGNbkZrrA5c645kHYCf3po2LiwgSXCQ2CZkxHl
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    NEVADA_: jo aha, takze valka, na kterou cely cas nadejne cekam, bude az na konci, ach jo :/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam