• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!

Klub věnovaný dílu spisovatele G. R. R. Martina a všem produktům souvisejícím se světem Písně ledu a ohně.

Oficiální stránky G. R. R. Martina
    Making Game of Thrones
    Winter is coming: News and Rumors about HBO's Game of Thrones
    Oficiální stránky na FB
    Twitter: Game of Thrones
    Westeros
    Icefire.cz

SPOILERY POVOLENY!
    Cist jen na vlastni nebezpeci :)

Co Euron přinese Cersei jako důkaz věrnosti?

129 hlasy od 117 respondentů

rozbalit záhlaví
      NEVADA_
      NEVADA_ --- ---
      TAPINA: Do závěrečných dílů série ještě uplyne cca 6 let, pak už bude děj kontinuální.

IOM_NUKSO: Podle mě v posledním dílu sotva začne.
      TAPINA
      TAPINA --- ---
      Takže v knize se vždycky děla spousta věcí, které v seriálu neuvidíme a vždycky jenom skočíme do nějakého dalšího období, kde spočítáme, komu přibylo kolik dětí a kdo umřel, chápu to dobře?
      HITOMI
      HITOMI --- ---
      CYBERKOTLIK: V předloze se jí narodí klasický hybridek s šupinama, který hned zemře a ona pak skoná na následky vyčerpání o několik dnů později. Tady hádám věděla, že to dítě nedovede přivést na svět/neunesla jeho ztrátu, tak se to rozhodla ukončit.
      CYBERKOTLIK
      CYBERKOTLIK --- ---
      A jeste dalsi vec - proc se tam na konci nechala drakem upalit ta zenska?

HITOMI: ta jeho postava se vtom serialu vubec placa odnikud nikam, chvili to vypada ze bude bojovat o dedictvi, a pak zase ne, chvili ze si veme tu rhanery a pak zas ne, zavrazdi svoji zenu, jako by konecne zacal uplatnovat nejakej plan a pak je nekde v exilu...nejzajimavejsi herec serie a takhle ho odepsat chudaka.
      HITOMI
      HITOMI --- ---
      IOM_NUKSO: tahle část je taky dost věrná předloze, protože se o ní píše jako asi o nejštastnějším období v jeho životě, kdy si prostě se svou ženou cestoval, plodil potomky,...
      ARAON
      ARAON --- ---
      Tak jsem po těch šesti dílech dospěl k názoru, že mě to vlastně nebaví ze stejného důvodu, jako třeba The Crown. Narozdíl od GoT, kde byla spousta charakterů obyčejní lidé v neobyčejných situacích, nebo šlechta, která si z nějakého důvodu sáhla na dno, v tomhle seriálu ten polidšťující prvek prostě chybí. Samé palácové intriky a závistě, ale nic mimo to. Žádný pohled zdola, žádný Tyrion, který by dodal pokřivený, chytrý humor, žádný Jon Snow, který by přidal pohled oudsidera. Prd.
      NEVADA_
      NEVADA_ --- ---
      IOM_NUKSO: bude víc sérií, tahle skončí na začátku války
      TRIPLT
      TRIPLT --- ---
      Ono zrovna s temi detmi od Rhenyry je to takto z knih, tak tady to scenaristum vycitat nejde.
      HERMAN85
      HERMAN85 --- ---
      Plus proč mají tři pokrevně spříznění Targaryeni s třema “nesvětlejma” protějškama tři sadičky naprosto odlišnejch, ale mezi sebou identickejch sourozenců? The seed is strong jednou u toho rodu, podruhý u jinýho, ale jakmile se narodí jedno děcko, jeho sourozenci budou vypadat stejně? Wtf…
      IOM_NUKSO
      IOM_NUKSO --- ---
      Jo a taky me sere, ze z rebelskyho Daemona je najednou umirnenej tatik. Snad se to jeste napravi, ale uz je malo dilu k nadeji, ze to bude lepsi :(
      IOM_NUKSO
      IOM_NUKSO --- ---
      JADE: manzelka Daemona je prece ta lady Leana, kterou si mel Viserys vzit jeste jako 12 letou. Cely me to zklamalo. Alcock to hrala lip, mela uplne jinou energii nez tahle.
      MINERWA
      MINERWA --- ---
      já mám smíšené pocity, a proto si to pustím ještě jednou
      možná to je jenom o zvyku
      JADE
      JADE --- ---
      jj naprosta picovina, uplne mi v tom udelali bordel a definitivne me to prestalo bavit...
      pochopil jsem max ze jsme preskocili 10 let a nektere postavy vypadaji stejne, nektere zestarly a nektere uplne jinak...pak jsou tam naprosto nove ktere se vzaly kde ? jako ta manzelka Daemona ? wtf...naprosta slatanina, k cemu tedy byly ty predchozi dily o nicem ?
      CYBERKOTLIK
      CYBERKOTLIK --- ---
      tvl dalsi porod, ty se uz uplne zblaznili:))

TRIPLT: me to uz definitivne prestalo davat smysl, nevim kerej mladej je ci syn, ktera ta cernoska je ci dcera, uz to beru jen jako povidky, ktery na sebe nijak nenavazujou:))
      TRIPLT
      TRIPLT --- ---
      MINERWA: Jj ta herecka mi k te predchozi vylouene sedla. Kazdopadne by to zvladli urcite i bez te vymeny... imho to nebylo potreba.

Jinak se to uz aspon nejak rozjizdi... asi prvni dil, ktery byl snad i napinavej :O
      MINERWA
      MINERWA --- ---
      ARAON: odpovídá to na otázku, jestli víš, co je to přenesený význam, třeba teď budu křičet:"NESER MĚ!" ;)

TRIPLT: mně připadá chvílema, že je tý původní dost podobná, ale spíš za to může make-up
      TAPINA
      TAPINA --- ---
      CYBERKOTLIK: Von umírá tak nějak od prvního dílu a furt je živej. Ten je ještě přežije všechny.
      ARAON
      ARAON --- ---
      MINERWA: No to si jenom myslíš, že nemluvíš. Ale ve skutečnosti to odpovídá na tvojí otázku.
      CYBERKOTLIK
      CYBERKOTLIK --- ---
      TRIPLT: diky, uz se to vyjasnilo kdyz si konecne zacli rikat jmenama.
      Ja mel za to ze v poslednim dile kral umrel a z ni je nova queen a ted se ukazuje, ze dej posledniho dilu vlastne k nicemu nebyl:))
      TRIPLT
      TRIPLT --- ---
      CYBERKOTLIK: Nova herecka Rhenyry :)
      CYBERKOTLIK
      CYBERKOTLIK --- ---
      ted sem to pustil a ta buchta co na zacatku rodi to je jako zas kdo? rikaj ji princess, ale tam zadna princezna predtim nebyla ne?
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam