HITOMI: tak jsem to ani nemyslel, ze by bylo jasne dobro a zlo, není to pohádka, ostatně i v GoT nikdo nebyl vyložene zlý nebo dobrý, ani Eddard nebo Jon nebyli stoprocentní Mirci Dušíni dělající jen dobrá rozhodnutí. Akorat Joffrey a Ramsey byli pure evil, ale i tam byly obcas videt zachvevy neceho v pozadi, co jen nepustili na povrch. Ale bylo to tam prostě propracované, všechno se vším souviselo do nejmenšího detailu (dobře, osmou řadu teď necháme bokem), byl to neskutečný spletenec obrovského množství pohnutek a událostí, každá věta v tom seriálu měla smysl a bylo jasné, proč někdo něco dělá a jak neskutečně se některé postavy změnily a vypracovaly. A byť jsem se na to soustředil, chyby tam skoro nebyly, případně nehrály nějakou rušivou roli (opět, osmá řado, ty neposlouchej). Byla radost to sledovat i popáté a objevovat ty vazby a detaily. Navíc to bylo plné napětí, nečekaných obratů, překvapení a spadlé brady...
Tady nic, přijde mi to takové ploché a neprovázané, chaotické a nezapadající moc vzájemně. Ale já nejsem tak bystrý pozorovatel a čtenář mezi řádky, třeba mi to napotřetí přijde taky nakonec lepší, hlavně, až se trochu zorientuji v postavách (což je taky divné, u GoT bylo vše daleko rozsáhlejší a na daleko větším území, ale orientace mi problém takový nedělala) :) Ale Ty ten pocit máš, jak píšeš, takže tam asi je více, než jsem já viděl...
Jasný, rozumím, z tohoto úhlu asi v pořádku, ale když si horko těžko najdu jednu sympatickou postavu, na kterou se upnu... a oni mi ji změní.... :)