• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARZAModré zóny v Praze - tipy a triky jak na ne
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Co mě vadí hlavně je právě tohle to... Dělůá se to všechno naopak. Nejdřív restrikce a pak možná v budoucnu nějaká pomoc (P+R). Jak už jsem říkal, parkuju teď většinou na Újezdě (Praha 5). V průměru tak 3 dny v týdnu. Dva dny jezdím alternativně. Buď s kamarádem, nebo mám třeba nějakou služebku a tudíž mám služební auto. Ráno (cca 6:40) v 98 % zaparkuju v pohodě v okolí do 300 m od mostu Legií. Přestože Zborovská aspol. je na hranici zóny s Prahou 1. Dopoledne nebo později přes den je to horší, ale rozhodně to tu nevypadá jako v okolí Dejvické. A místo člověk po chvilce najde i tak. Já prostě věřím tomu, že kdyby se raději udělala nějaká rozumná opatření, zrušení těch nesmyslných cyklopruhů, optimalizace ulic, aby bylo k parkování víc místa a ne méně a zóny by se kromě historického centra zrušili všude, tak se vejdeme. A klidně by to mohlo být tak, že by každý kdo v Praze chce parkovat, platil nějakou symbolickou parkovací daň. Třeba by byla parkovací známka na rok za 500,- a mohl by si jí koupit kdokoliv, aby tedy bylo z čeho budouvat P+R a udržovat.

    Každý z vás obhájců si prosím s vlastním svědomím vyjasněte, zda fakt věříte tomu, že ten nesmysl pomůže, nebo je to prostě jen naschvál těm, kteří taky tvoří Prahu, protože v ní pracují, nakupují, navštěvují divadla apod.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ADAMFC: nerozumím tvé odpovědi... Naprosto bez svého zájmu... Proč má platit obyvatel Prahy 6 za parkování tam, kde je riziko přespolních naprosto minimální? A vzhledem ke vzdálenosti metra je velmi nepravděpodobný přesun dojíždějících? Jsem ochotný chápat potřebu závést zóny v okolí Dejvické ulice. Možná až po Sibiřské náměstí, tam je to s parkováním fakt děsné. Sice nevěřím, že to pomůže, nebo jen minimálně (rezidenti mají více aut, než je míst, což dokazuje právě Sibiřák - nedovedu si představit Středočecha, co tam zaparkuje a pak jde 10-15 minut pěšky na metro), ale budiž. Pak třeba ještě Jugoslávky a přilehlé ulice. Ale proč proboha až po Julisku? Fakt si někdo myslí, že já pojedu, nechám auto v Bílé a půjdu zase minimálně 10 minut na metro? Aha, takže ti nájezdníci jsou spíše jen zástěrka, jak to zpoplatnit místním, že?
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    SAMOUT: Tady je to naznačený jako "cenový pásmo". Ale fakt nevim, jestli to tak opravdu je, nebo bude cenový pásmo jen nadstavba současnýmu stavu

    Návrh zón placeného stání v Praze 6 • Aktuality • Praha 6
    http://www.praha6.cz/aktuality/navrh-zon-placeneho-stani-v-praze-6-2015-11-20.html?&q=
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ADAMFC: By me teda fakt zajimalo, co si na magistrate predstavuju pod takym pojmom "vnejsi centrum". Ja se prave bojim, ze to bude treba i P7, 6 nebo 3, coz je pochopitelne naprosta blbost. At udelaj jednu teda v centru, a pak zbytek Prahy. S tim, ze definice centra neopusti ani o pid P1 a prilehle casti P2 (Vinohrady proste uz centrum nejsou, P2 od Karlaku smerem do Nusli uz taky ne). Zbytek at je pro A volne pristupnej zdarma, pro prespolni automaty.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    THE_MIRACLE: já to teda chápu tak, že stávající systém zón na čtvrti se bude měnit na kruhový zóny. Zóna 1 je vnitřní centrum, Zóna 2 vnější centrum a Zóna 3 je zbytek. Budeš moct parkovat kdekoliv v rámci vlastní zóny a bude jedno, jestli jsou to vinohrady nebo malá strana.
    RUDA_JAN
    RUDA_JAN --- ---
    Lepší je zaparkovat na metru na P+r kde nevadis lokalum a pak mas druhou část kdy jedes metrem do centra kde pracujes.. To je ideál který by mel fungovat..
    RUDA_JAN
    RUDA_JAN --- ---
    THE_MIRACLE: Protože mas nejakou vzdálenost která uz bude moc daleko a radši využiji P+r... Který nejsou - to je problém, pravda
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ARZA: Na modrý můžeš bez karty zastavit na 3 minuty.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Navazuji na diskuzi, kerá probíhala zde:

    [ PRAHA 6 (nejlepší místo mezi nebem a zemí) ]

    Chtěl bych se dotázat obhájců zón. Jednu věc jsem stále nepochopil. Když tedy to má být obrana proti nájezdům mimopražských, proč tedy zóny plánované na Praze 6 sahají tak daleko od stanic metra (zejména v Dejvicích). Osobně jsem člověk, kterému nevadí jít jeden dva kilometry, dokonce to beru jako bonus. 3 roky jsem do práce cestoval tak, že jse nechával auto na Hradčanské a chodil pěšky na Národní. Ale bylo to tak, že jsem tu cestu měl rozdělenou do dvou etap, cesta autem a pěšky. Rozhodně bych to nedělal tak, že bych jel autem, pak šel 2 km na metro, nebo jel k metru busem a pokračoval dál metrem. To se časově ani finančně nevyplatí. Nedovedu si tudíž představit Středočecha, jak zaparkuje v Bílé a jde na metro. Moc firem v této oblasti taky není, takže že by tam někdo jezdil za prací je taky nesmysl. Proč tedy to tak je? A proč se plánuje další rozšiřování, když všichni (viz aktuální šestka) jako důvod zón udávají nájezdníky z okolí Prahy?
    SCIFI
    SCIFI --- ---
    ARZA: jo, to je ono, diky moc.
    ARZA
    ARZA --- ---
    SCIFI: myslíš tohle?
    -

    nevim teda, jestli je tahle tabulka stejná pro všechny Prahy, ale tipuju že jo.
    Říká ti přesně to, co je tam napsáno: že tam bez omezení můžeš parkovat pouze od 06h do 08h, tzn dvě hodiny pouze ráno. Je to kvůli zásobování a pod.
    Jinak na modrý nesmíš stát vůbec - pokud nemáš parkovací kartu pro tu konkrétní prahu:) viz: http://cs.wikipedia.org/wiki/Z%C3%B3ny_placen%C3%A9ho_st%C3%A1n%C3%AD_v_Praze#Typy_z.C3.B3n
    SCIFI
    SCIFI --- ---
    muzete mi prosim nekdo poradit? Asi jsem uplne tupej, ale v modre zone muzu stat bez omezeni od 06 do 20:00 nebo od 18:00 do 08:00? :)
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    ARZA: Nevím, jaký majá tipovačky na botičku/odtáhnutí... taky sem viděl dneska auto na modrý s botičkou, včera jak odtahovali... nevím no. Já si většinou zajedu autem na chodník, máme tam vjezd do dvora, takže většinou to můžu uhrát že sem si šel pro klíče k bráně či tak... ale naučil sem se u sebe vozit papír s nápisem - STĚHOVÁNÍ :)
    ARZA
    ARZA --- ---
    PEETIK: to je zajímavý, já jsem si právě všimla, že často i na modrý vidim obutý auta (neodtáhli)
    jinak běžně stojim na blikačky i dýl než 5 min, ale fakt to nechávám blikat, aby bylo vidět že odjedu.
    ale možná to byla zatím klika.
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    Koukal sem, že se cajti začli činit a pokutujou, dávaj botičky a víc odtahujou. Přibližně 3 měsíce bydlím u Orteňáku a už několikrát sem viděl je tam blokovat, a odtahovat :(( Zatím sem si s autem zastavil jen na 5 min, odložit nákup, naložit věci apod, takže snad se mi to taky nestane... ale pár minut občas stačí aby projeli a pokutovali :(

    Každopádně na tom hlídaným parkovišti u armády s pásy je to cajk, dostal sem slevu na 800Kč/měs plus flašku vína :-D
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    ARZA: Tak sem si včera nechal na tomhle parkovišti naproti Armádě spásy auto, jako za 24hod 90kč, je celkem feer cena. Bojím se trochu tý armády bezdomovců naproti a trochu si myslém že to hlídání je tak naoko... jedna ženská v kukani, ale na druhé straně přes celé parkoviště otevřený výjezd. Takže by tam mohl kdokoli kdykoliv. Ale zase na druhou stranu lepší než nechat přímo na ulici s tím že mi to odtáhnou cajti nebo někdo vyčoruje. Takhle by to měli na svědomí ta firma co to provozuje. Takže tu tisícku za měsíc asi investuju. A mám to asi tak 7 min pěšky od baráku.
    ARZA
    ARZA --- ---
    PEETIK: V Jateční je hlídaný parkoviště: http://parkovistepraha7.cz/ ale to máš trochu z ruky...
    Jestli tě to utěší, taky tu bydlim a trvalý bydliště mi je nahouby, protože si auto půjčuju. Stávám na hodinách. Většinou s nim ale přijedu pozdě a ráno zas musim vysmahnout. A o víkendu jsou hodiny uplně zadara.
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    Zdravíčko, budu se stěhovat na Ortenovo náměstí, a parkování co mi bylo slíbeno ve vnitrobloku asi nevyjde :( Takže sem nahranej. Všude je to tam modrý :( Nemám kartu a trvalé bydliště si tam taky udělat nemůžu. Fakt už nevím co budu dělat? Nechávat auto na Libeňáku mi přijde jako nechat opuštěný nákupní vozík před supermarketem.... a napsat se na úřad taky nechci. Nevíte tam někde o nějakých levných garážích třeba? Nebo někoho kdo by pronajal levně nějaký stání?
    JACOB
    JACOB --- ---
    ARZA: To je asi taky pravda, asi by to nevypadalo uplne nejlip. S hledanim prace bych asi problem nemel, ale mohlo by to vypadat blbe v jinych scenarich (treba kdyz zadam o vizum mimo evropu a tak).. Hm :/
    ARZA
    ARZA --- ---
    JACOB: Na Praze 7 tohle jde (takže to bude nejspíš stejný pro všechny Prahy), maj to tam přímo uvedený pro tenhle případ (včera jsem si zrovna četla tu jejich nablblou metodiku).
    Ale nejsem si jistá, jestli neudeš mít větší problém získat to trvalý bydliště na úřadě. Netušim co to obnáší...
    Osobně bych to asi neudělala kvůli tomu, že je to pak samozřejmě napsaný v občance; a myslim si, že zkoušet pak s takovou OP hledat práci nebo něco podobnýho, musí bejt celkem diskriminující.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam