• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARZAModré zóny v Praze - tipy a triky jak na ne
    ARZA
    ARZA --- ---
    JACOB: Na Praze 7 tohle jde (takže to bude nejspíš stejný pro všechny Prahy), maj to tam přímo uvedený pro tenhle případ (včera jsem si zrovna četla tu jejich nablblou metodiku).
    Ale nejsem si jistá, jestli neudeš mít větší problém získat to trvalý bydliště na úřadě. Netušim co to obnáší...
    Osobně bych to asi neudělala kvůli tomu, že je to pak samozřejmě napsaný v občance; a myslim si, že zkoušet pak s takovou OP hledat práci nebo něco podobnýho, musí bejt celkem diskriminující.
    JACOB
    JACOB --- ---
    Ahoj. Jsem uz nejakej cas v najmu na Praze 2 a trvale bydliste mam na Morave. Tzn. parkovani blby.
    Chci se zeptat - da se tato situace resit tim, ze bych si napsal trvale bydliste na MU Prahy 2 ? Majitel bytu kde bydlim mi trvale bydliste tam neumozni a i kdyby umoznil, nejsem si jisty, zda tam zustanu tak dlouho, aby to melo vliv. Na P2 ale asi zustanu..

    Nejake napady?
    ARZA
    ARZA --- ---
    KRISHNA: techničák potřebuješ na vyadání tý karty.
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    Nevíte někdo, jestli když chci parkovací kartu, tak musim bejt v techničáku jako majitel, nebo jim stačí jenom smlouva o tom, že jsem to auto koupil?
    CARB6N
    CARB6N --- ---
    Nevíte někdo o nějakejém soudním rozhodnutí, které by se stahovalo k oprávněnosti odtahu auta z modré zóny? Našel jsem jen tohle:

    http://www.nssoud.cz/files/SOUDNI_VYKON/2005/0001_8Aps_0500082A_prevedeno.pdf

    "Jakkoliv městský soud konstatoval, že vozidlo bez parkovací karty stojící na parkovacím místě ve vyhrazené (tzv. modré) parkovací zóně netvoří překážku silničního provozu a nejsou tak splněny podmínky pro jeho odstranění na náklad jeho provozovatele (odtažení) k pokynu strážníka obecní policie, neshledal žalobu důvodnou."
    TEES
    TEES --- ---
    SALVATOR: To teda jsou. Dřív tam jezdili jen na obhlídku a kuřpauzu, teď si rovnou vybíraj na cigára. Jestli jezdíš každej den, tak 700 jde, já bych měl asi za 500 z práce, ale jel bych tak jednou za tejden...
    TEES
    TEES --- ---
    ARZA: Až na konci u vody (červený kolečko). Po pravý straně při vjezdu je zákaz stání, zóna je pak je do půlky levý strany (sou tam tak i značky).

    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    TEES: Děfky sou to. Já sem rezignoval a za 700,- na měsíc si pronajímám parkoací místo na hlídaným parkovišti. Je ohraničený ulicema Jateční, Na Maninách a V Háji.
    ARZA
    ARZA --- ---
    TEES: A kde jsi tam parkoval? Maniny jsou mam pocit celý modrý nebo zelený...
    Jinak pořád klika, z modrý se rovnou tahá. Na hodinách obouvaj.
    TEES
    TEES --- ---
    SALVATOR: Hm, pětikilo čekám taky, zkusím to ale řešit, páč bych tam parkoval častějš. Nejhorší, že to tam nikdy nevadilo, pak asi nastoupil na P7 ňákej policejní génius a vymyslel, že se tam nesmí parkovat. Původní parkování na trávníčku (ve skutečnosti je to kus udusaný hlíny s odpadkama a bylo tam i nasráno) trestaj botičkou, že je to zábor veřejného prostranství. Zkusil jsem podélné parkování a nad tím si lámali asi deset minut hlavu, pak odjeli (asi se poradit na služebu) a pak tam foukli ten lístek (asi si nejsou moc jistý, jinak by byla botička).
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    TEES: Zacáloval sem asi pětikilo, vyhodnotil sem to jako píčovinu nehodnou zabejváním se.
    TEES
    TEES --- ---
    SALVATOR: Jak jsi tenrkát dopadl? Já budu řešit něco podobnýho, parkoval jsem o kousek vedle v ulici Na Maninách, v místě kde žádná zóna ani značka není a dostal jsem lístek...
    ARZA
    ARZA --- ---
    LUCKY_MAN: mně nepřijde, že by se jakkoli vylučovat mohly. Ta první se vztahuje na to, že je tam modrá zóna, takže tam můžeš kdykoli stát, pokud máš parkovací kartu pro Prahu 7.
    Taky ti ta první cedule říká, že každej den mezi šestou až osmou hodinou ranní je to tam bez omezení.

    Ta druhá cedule ti říká, že pokud nemáš parkovací kartu, můžeš tam po-pá v těch uvedenejch hodinách stát, když naházíš do automatu prachy a dáš si za okno lísteček.

    Ale pokud jsi tam stál o víkendu, řekla bych, že je to prostě modrá a neuděláš nic:/
    Vlastně bych si asi utřela spíš pot z čela, že mě neodtáhli, protože je to teĎ sranda z víc než 2k.
    LUCKY_MAN
    LUCKY_MAN --- ---
    THOMASC: Horizontálně je tam jen modrá, ale předpokládám, že stále platí, že svislé značky jsou nadřazeny vodorovným.
    Chtěl jsem argumentaci založit na tom, že slovem NEBO se dodatkové tabulky vylučují....a nikoliv doplňují. Ale prdím na to...prostě asi můj chybnej překlad...teď budu čekat, zda něco přijde na firmu-majitele vozidla, na to jejich "vyrozumnění o podezření...." kašlu. Hlavně tam ani nejsou žádné instrukce, co mám dělat... ;-)
    THOMASC
    THOMASC --- ---
    LUCKY_MAN: to druhe (zelena zona) je pouze upresneni te prvni, tudiz pokud nebudes mit listek, musis mit parkovaci kartu do modre zony. To take znamena , ze o vikendu zde bezplatne nezaparkujes, pokud nemas parkovaci kartu. Otazka zni, jak je to s horizontalnim znacenim.
    LUCKY_MAN
    LUCKY_MAN --- ---
    Prosím o radu, může se stát o víkendu bez placení (a bez park.karty modré zóny) za touto značkou?


    Fotka v origo velikosti: http://s10.postimg.org/lvcvg4s85/rjx30313.jpg

    Vysvětluju si to tak, že dodatková tabulka platí jedna....NEBO druhá. Je tam slovo NEBO, tudíž se jejich významy nesčítají . A druhá říká, že v pondělí až pátek tam mám stát s parkovacím lístkem (a vylučovací metodou mimo tuto dobu tedy bez lístku).

    Mno, každopádně první víkend jsem tam parkoval bez problému, druhý víkend již s lístečkem "Vyrozumnění o podezření ze spáchání přestupku" za stěračem:-). Je to za technickým muzeem, před gymnáziem Nad Štolou (či jak se to jmenuje).

    Kdo je v právu? :-)
    ARZA
    ARZA --- ---
    A neni to kvůli něčemu jinýmu než zóna? Musí tam bejt snad nějaká značka ne..?
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Nevíte někdo, jak moc sou závazný mapky zón placenýho stání? Parkoval sem včera Holešovicích u Libeňskýho mostu Vlastně přímo u paty mostního pilíře. V místě, který jako modrá zóna není označený ani na mapě, ani vodorovným dopravním značením a dostal sem vyrozumnění o oznámení přestupku. Tak teď zvažuju, jaký sou šance při podání odvolání.

    MATHEA
    MATHEA --- ---
    ARZA: to me z modry teda nedotahli, jednou byl listecek, podruhy sem prisla akorat, kdyz vyndavali boticku a usmlouvala to. Koukala sem z jakejch ulic neodtahujou vubec, tak se budu snazit rvat auto tam. Dam vedet, jestli jsem prisla na neco lepsiho:)
    ARZA
    ARZA --- ---
    Mno, rozumim, kdyžtak pak poreferuj jak jsi dopadla.

    Já se taky většinou vracim z práce před 17h, takže na těch hodinách nechávám auto přes hodinu bez zaplacení, protože se mi logicky nechce dávat 40 - 60Kč za zaparkování. Takže do těch hodin tak jednou tejdně hodim pětku, kouoim novej lístek a ten tam strkám, aby za tim sklem aspoň něco bylo.

    Třeba ti pomůže spoň to, že jsem si všimla faktu, že na hodinách botičkujou, zatimco z modrý rovnou tahaj...:))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam