• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARZAModré zóny v Praze - tipy a triky jak na ne
    V této diskuzi bych chtěla sbírat názory, zkušenosti a rady, jak v Praze soužít v částech s modrou zónou. Uvítám -odkazy na články a novinky -tipy a triky na parkování v oblastech s MZ -informace o parkovacích kartách a výjimkách -vaše osobní zkušenosti
    rozbalit záhlaví
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    THE_MIRACLE: To se zaplatí z pokut...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ADAMFC: říkal jsem ti, abys už na mě nereagoval, prosím...

    Modráci stojí cca miliardu. Jenom to rozšíření teď. Co bude stát provoz a provoz těch již existujících.... Pochybuju, že to pokryjí výnosy automatů.

    Za to by bylo P+R nádherné. Přiznávám, že tohle: TK_: mě ani nenapadlo, ale přesně to zapadá do konceptu, že se budují nesmysly, místo toho, aby se pomohlo většině...

    ADAMFC: Ano, na to už je pozdě. Stejně jako na to, že už stojí Uniqa, kde teď mohl být krásný terminál pro autobusy a tím se mohla zase posunout kvalita MHD. Zabírají se jednotlivá místa pruhy pro autobusy, zužuje se ulice atd. atd. řekni mi jediný příklad za poslední roky, který přispěl ke zlepšení dopravy (Blanku v souvislosti s Prahou 6 si snad zmínit nedovolíš...). Napadá mě jedině prodloužení metra. Bez P+R u jediné stanice je ale jeho přínos malý.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    THE_MIRACLE: Bohatě by stačilo, kdyby byla celá Praha jedna zóna. Ale to už jsem tu psal mockrát, viz např. SAMOUT nebo SAMOUT.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    TK_: To nebudu rozporovat. Ale jak říkáš - na to už je pozdě.
    TK_
    TK_ --- ---
    ADAMFC: tak předně si mělo město/DPP nechat garáže Dejvice, protože by to bylo ideální místo na P+R. Ale na to je teď trošku pozdě :(
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    THE_MIRACLE: Máš ty čísla? Kolik stojej ty zóny a kolik by stály ty opatření?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Je to pořád dokola... Já říkám, kdyby se za ty peníze, co ty modráci stojí udělala jiná opatření, nebyly by potřeba. Akorát by to holt nebylo o rejžování, ale o službě občanům a to se u nás holt nenosí...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    LELI: Souhlas, byť nejsem tak vyhraněný proti MHD. V zásadě s ní nemám problém, pokud mě dopraví rychleji a levněji tam, kam potřebuji, tak jsem ochotný oželet i pohodlí.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    LELI: To je ale pořád dokola. Když tam ty zóny nebyly, tak si tam stejně nezaparkoval. Že jsou tam volný místa - a co? To bude zřejmě proto, že jsou tam zóny. Mentalita "když nemůžu já, tak ať nemůže nikdo" mě fakt nebaví
    LELI
    LELI --- ---
    ADAMFC: Hele me ten chlap z rozhovoru prijde v necem jako debil, co si sam odporuje. Treba prvne tlaci do lidi zdravi a cyklistiku a na konci ze v praze to neni vhodny. Nebo to o tech prazdnejch modrejch o vikendu.


    Kazdopadne zony sou sracka.

    Jak sem byl nadsenej o vanocich, kdy na debilni letny neplatily. Jel sem se podivat do nekolika fajn restauraci. Se zonama neprijedu, nemam kde zaparkovat. A volnejch mist tam maj imho dost. Dobytcakem se tam trmacet fakt nebudu, riziko ze na me kdokoli kejchne, diskomfort oproti interieru mercedesu a cas vyhozenej do kanalu sou pro me dost dobry duvody tam nelezt. Na nakup pojedu taky tam, kde zaparkuju.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    THE_MIRACLE: jj. To je ten, jak se řídí průzkumy veřejnýho mínění a diskusemi na internetu.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ADAMFC: Ne, já mám svůj názor. A diskuze jsou jen dalším puntíkem do toho, že ho má většina.

    Dotaz mimo, ta tvoje ikonka, to je Zeman?
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    THE_MIRACLE: no jestli si děláš názory podle diskusí na idnes, tak fakt neni co řešit.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ADAMFC: No fajn, že máš spojence. Už jste dva :-). Koukni pod ten článek... A už mi dej pokoj, prosím. Nemá to cenu s tebou řešit.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    THE_MIRACLE: v tom článku máš odpovědi na každej z těch tvejch výkřiků.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ADAMFC: Sorry, ale byl si to ty, kdo se ptal co znamená "většině to vadí" a teď tím argumentuješ? Ano, vždy se najdou lidi, kterým to pomůže a kteří jsou spokojení. že má být rezident upřednostněn jsem taky nikdy nerozporoval. Jde mi o to, jak se to řeší a to ty nechceš pochopit. Spokojíš se s tím, že si budeš moci dojet autem na poštu. Sorry, to postrádá logiku.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    THE_MIRACLE: nejsem překvapenej. Je tam pro tebe několik šokujících vět. Třeba, že jsou lidi na trojce spokojení. Že je jasný, že musí bejt rezident na prvnim místě. Že je názor nebudu moct už nikam autem, protože se tam nedá zaparkovat mimo
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ADAMFC: Četl jsem. Nesouhlasím.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    THE_MIRACLE:

    Modré čáry města uklidí, řešením jsou ale podzemní garáže, říká urbanista - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/rozhovor-s-urbanistou-kaplanem-dn2-/domaci.aspx?c=A160310_170532_domaci_zt
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    THE_MIRACLE: Doufám, že se to zavede úplně všude. Aby se naplno naplnilo to, že budeme mít auta jen kvůli ježdění okolo komína :-).
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Modré zóny se šíří Českem, zavést je chce dalších dvanáct měst - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...ce-zavest-dvanact-dalsich-mest-fej-/domaci.aspx?c=A160309_194245_domaci_jj
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam