THE_MIRACLE: Bohužel i v tomhle případě by se našlo spousta lidí, který by tě označili za vyděračskýho kreténa. Je sapousta lidí, který do Prahy dojížděj autem, nejsou moc majetný, ale prostě jim nic jinýho nezbyde, když od nich z horní dolní jede vlak nebo bus dvakrát denně nebo tak debilně, že by jim cesta trvala třikrát tak dlouho. A často jsou to lidi, kterejm by i 3k přišlo jako částka, kterou si z měsíčního rozpočtu prostě nemůžou dovolit dát. (Což je i většinou důvod, proč maj byt za prahou.)
Nikdy bohužel nenastane situace, kdy by byli v tomhle ohledu spokojení všichni. Taky mě sralo, že když jsem se v Praze narodila a celej život tady žiju, moje parkovací karta platí jen na P7, takže když jsem jela pohodlně do práce autem na P2, nemohla jsem tam zaparkovat.
Ale na druhou stranu "dobytčákem se trmácet nebudu" fakt neni argument proti tomu, zda mají bejt někde zóny nebo ne.
Spíš to jenom potvrzuje to, že lidi nikdy dobrovolně jezdit autama nepřestanou, dokud budou mít na benzin.
Už jsem to tady psala jednou: Evropskej trend je spíš takovej, že se automobilová doprava lifruje pryč z města. To, že se například po Praze 1 pohybujou auta uplně v pohodě po hostorickym centru je skutečně nevídaný.