• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARZAModré zóny v Praze - tipy a triky jak na ne
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    ARZA: Tak, hlavně zapojit hlavu.
    ARZA
    ARZA --- ---
    JAFMAN: nejsou to 3h ale 3min (např pro vykládku a nakládku).
    ARZA
    ARZA --- ---
    MVEK, JAFMAN: Jde o to, že ty tři minuty jsou takovej čas, kdy normální člověk zastaví na modrý zóně, ideálně zapne blikačky, aby bylo vidět, že tam skutečně jen zastavil a jde si do přilehlýho obchodu koupit svačinu, nebo sundavá nějakej náklad.
    Tohle jsem udělala xkrát i na mnohem delší dobu a nikdy se nic nestalo. To samý při stěhování. Pokud jdou kolem policajti a viděj, že okolo toho auta běhaj lidi, který vykládaj a nakládaj věci, nechaj tě bejt.
    Asi jako když kvůli stěhování vyjedeš autem na chodník - taky se to normálně nesmí, ale je dost míst, kde to prostě jinak příčetně vyřešit nejde a pokud nenatrefíš na nějakýho ultradebilního fízla, nechají tě bejt.
    Pak jsou oficální cesty, jak to vyřešit
    -na MČ (a možná ještě jinde) se dá koupit jednorázová kartička pro stání na modrý. Akorát tušim, že to stojí asi 60kč na hodinu O_o. Vypadá to jako takovej stírací los.
    -můžeš tam stát mezi 6h a 8h ráno, kdy je parkování na modrý kvůli zásobování bez omezení (ale to nevim, zda platí všude)
    -někde jsem četla, že si můžeš požádat o zábor:]

    KRTECEK_VLADNE: spíš riskuješ, že tě odtáhnou, což je samozřejmě mnohem dražší a nepříjemnější. A uměj to fakt hodně rychle:))
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    KRTECEK_VLADNE: doufam, že hodně
    KRTECEK_VLADNE
    KRTECEK_VLADNE --- ---
    Máte někdo zkušenosti s tím, jak jsou na mč kde jsou nové zóny kontrolované autem efektivní při výběru pokut? Jde mi hlavně o Prahu 6.
    JAFMAN
    JAFMAN --- ---
    Jak se bude řešit třeba stěhování, několik hodin stání v zóně.. třeba v modré je max 3 hod. pro nerezidenty?
    MVEK
    MVEK --- ---
    RAVNOS: Tak to je jeden případ (který se nakonec vyřešil úplně jinak), ale je to asi častá otázka. No a já si až do náhodného nalezení nějakých FAQ na webu Prahy 1 myslel, že je to prostě doba nezbytně nutná. Takže jednu tašku nebo bedýnku asi nebudu předávat 10 minut, ale pokud bych odvážel dveře na zahrádce, tak to deset minut bude určitě.
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    MVEK: tak to odvezte od teba jeho autom..
    MVEK
    MVEK --- ---
    Nejsem schopen dohledat, jak je to se zastavením po dobu nezbytně nutnou pro vyložení nákladu v modrých nebo fialových zónách. Někde jsem našel, že ze zákona mám na vyložení 3 minuty. Ale kde je toto regulováno? Pro některé případy je samozřejmě nezbytná doba méně než 3 minuty, ale pokud potřebuji sundat něco ze zahrádky, tak to bude klidně 10.

    Právě mě zítra čeká dovezení známému hromádky věcí do fialové nebo modré zóny. Jako možná bychom to za 3 minuty stihli, ale vidím to na 5 až deset.
    A jako výhodněji pro množství najetých kilometrů i časově je, abych to dovezl já jemu, a ne aby si on pro to dojel (on má parkovací kartu).
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    THE_MIRACLE: a proč si to neudělal ty?
    THE_MIRACLE: ty lumpové se pojistili = upravili značení tak, aby vychcánkove neparkovali tam, kde je nemalovaná zóna.
    Klobouk dolů před takovým odporem = lenost. Ne odpor.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    THE_MIRACLE: Tím chci říct, že když zaparkuješ mimo tu jejich čáru, tak tě sice nemůže nafotit eltodo, ale když tě nějaký dement udá a pošle tam měšťáky, tak budeš mít minimálně lísteček...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    KOCICAK23: Snímat by tě neměli, na druhou stranu, oni si to ti lumpové dobře pojistili, protože všude, kde jsou zóny, tak je pomocí značky zakázáno stání mimo vyznačená parkoviště. A to jsou právě jen ty zóny.

    Nicméně jsem koukal, že třeba na Veleslavíně jim na to místní házej bobek a celá ulice stojí na druhé straně. Klobouk dolů před takovým odporem! :-)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Modré zóny jen plní radniční kasu, tvrdí právníci. K soudu míří žaloba - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/modre-zony-zaloba-pecak-0vu-/domaci.aspx?c=A160921_210209_domaci_kha

    Alespoň, že se najde někdo, kdo má odvahu.
    KOCICAK23
    KOCICAK23 --- ---
    Ahoj měl bych prosbu počítá se vjezd do garáže kde je zakončena modrá čára v oblasti modré zony jako taky pruserova zóna nebo to snima pouze auta stojící ta modryma carana...???nehlede na to že by se tam nemělo stát z důvodu blokování výjezdu z garáže ..děkuji za info

    LUCKY_MAN
    LUCKY_MAN --- ---
    AQUARIUS: zkontrolovano, mas pravdu. takze plany "poplach".



    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    LUCKY_MAN: no, na začátku tý ulice o cca 200 dál je značka zóna zákazu stání, na pravý straně vozovky není vyznačený parkoviště, takže pod svícnem se bude odtahovat
    LUCKY_MAN
    LUCKY_MAN --- ---
    SAMOUT: yes. na fotce vzadu je ten zadní vstup do metra. aneb pod svícnem největší tma?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    LUCKY_MAN: Petřiny?
    LUCKY_MAN
    LUCKY_MAN --- ---
    IVIQ: asi podobný případ: jednosměrka, vlevo modrá,vpravo nic. dodržet odstup od hranice křižovatky a přechodu a dle mého vesnického rozumu by to mělo jít tam stát legálně. jinak všude v okruhu pár set metrů všude jen modrá zóna.



    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    CAJT: Erár to ale neřeší, ten za tebe vykásnul dvanáct kil a dál je mu to volný - plebs ať se o ty místa už nějak popere.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam