• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARZAModré zóny v Praze - tipy a triky jak na ne
    V této diskuzi bych chtěla sbírat názory, zkušenosti a rady, jak v Praze soužít v částech s modrou zónou. Uvítám -odkazy na články a novinky -tipy a triky na parkování v oblastech s MZ -informace o parkovacích kartách a výjimkách -vaše osobní zkušenosti
    rozbalit záhlaví
    KACIR
    KACIR --- ---
    ADAMFC: Ne kolem Prahy, ale v Praze. Různý administrativní centra zaměstnávaj tisíce lidí, který stahujou z širokýho okolí...
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    KACIR: Jak za "lidojemy" může Praha? Praha rozhoduje o územních rozhodnutích a stavebnilch povoleních "lidojemů" kolem Prahy? SČ je samospráva, která zastupuje "lidojemy", má z nich prachy a nedělá pro jejich dopravu za prací lautr nic. Respektive, teď už musí.
    KACIR
    KACIR --- ---
    ADAMFC: Jen tak na okraj: Původci problému ze SČ? A Praha nemůže za to, že podporuje stavby lidojemů, které stahují lidi do Prahy z širokýho okolí?
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    Jak se dalo čekat, začínaj to řešit, až když do toho Praha hodila vidle. Najednou se začnou o problému bavit i původci problému ze Středních Čech

    Autobusy jsou kvůli modrým zónám přeplněné, řidiči přitom v Praze chybí - iDNES.cz
    http://praha.idnes.cz/...replnene-autobusy-f44-/praha-zpravy.aspx?c=A161031_2282884_praha-zpravy_nub
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    KORKMAZ: Třeba se bude hodit: V 8:30 ráno jsem bezu problémů našel místo v ulici Otevřená, což je hned za hranicí zóny. V pátek tam ale bude čistění ulice. Ve smíšence v Parléřově pak bylo skoro prázdno.
    MVEK
    MVEK --- ---
    KORKMAZ: Nevím, co je na dodatkové tabulce, ale jinak tahle by mě naopak potěšila a zaparkoval bych tam. Očividně někdo zmrvil značku zákazu vjezdu pro dvě různé skupiny, jen je tam nenakreslil a udělal navíc plocuh místo bílé modrou...
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    THE_MIRACLE: No já právě chtěl zaparkovat někde na tý petynce, ale celkem mě odradila tadle značka :-)

    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    KORKMAZ: Petynka nevím. Ale třeba pravá strana Patočkové, nebo Ořechovka je trochu plnější na krajích zóny, ale není to nic hrozného. V každém bloku je několik volných míst v kteroukoliv dobu. Hodně tam parkují lidi ze zón, co nechtějí/nemohou platit.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Nevíte, jak je to s parkováním na P6 za hranicí zón, např v okolí petynky? Čekla bych zacpáno. Případně pak obsazenost smíšenky v Parléřově - zda je tam vůbec šance zaparkovat (cena zdá se, že 20 Kč/hod skrze automat)
    MVEK
    MVEK --- ---
    BLAF, ARZA: Tak bavíme se asi o případu, kdy člověk pobíhá okolo, za dvě minuty to asi nikdo neodtáhne. Ale dneska tě vyfotí auto Eltoda.
    Ale jinak jasně, že s policistou bych se slušně, ale asi v pohodě dohádal, spíš mi šlo o to, jestli mám oporu, nebo si někdo v nějakém prameni práva vymyslel x minut. Ve článcích o nynějším rozšiřování jsem někde zahlédl něco jako patnáct minut, kvůli tomu, že je to ten interval průjezdu Eltoda. Že tě asi musí sejmout dvakrát, ne jen jednou.
    Onehdy (v zimě) jsem vezl přepravku knížek jednomu pánovi k Výtoni a na modré jsem nakonec asi s blikačkami, ale neplánovaně stál asi 15 minut, protože trvalo jen 5 minut, než starý pán sjel výtahem (a ještě jsem tu bedýnku potřeboval zpátky, takže jsem musel s ním nahoru).
    Takže tři minuty nestačí skoro na nic (stejně tak tři minuty člověk tak průměrně stráví u pokladny, když je dobrý den).
    BLAF
    BLAF --- ---
    ARZA: Blikacky se nemusej vyplatit, taky se muze stat, ze pak clovek z odtahovyho parkoviste neodjede kvuli vymlaceny baterce :)
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    ARZA: Tak, hlavně zapojit hlavu.
    ARZA
    ARZA --- ---
    JAFMAN: nejsou to 3h ale 3min (např pro vykládku a nakládku).
    ARZA
    ARZA --- ---
    MVEK, JAFMAN: Jde o to, že ty tři minuty jsou takovej čas, kdy normální člověk zastaví na modrý zóně, ideálně zapne blikačky, aby bylo vidět, že tam skutečně jen zastavil a jde si do přilehlýho obchodu koupit svačinu, nebo sundavá nějakej náklad.
    Tohle jsem udělala xkrát i na mnohem delší dobu a nikdy se nic nestalo. To samý při stěhování. Pokud jdou kolem policajti a viděj, že okolo toho auta běhaj lidi, který vykládaj a nakládaj věci, nechaj tě bejt.
    Asi jako když kvůli stěhování vyjedeš autem na chodník - taky se to normálně nesmí, ale je dost míst, kde to prostě jinak příčetně vyřešit nejde a pokud nenatrefíš na nějakýho ultradebilního fízla, nechají tě bejt.
    Pak jsou oficální cesty, jak to vyřešit
    -na MČ (a možná ještě jinde) se dá koupit jednorázová kartička pro stání na modrý. Akorát tušim, že to stojí asi 60kč na hodinu O_o. Vypadá to jako takovej stírací los.
    -můžeš tam stát mezi 6h a 8h ráno, kdy je parkování na modrý kvůli zásobování bez omezení (ale to nevim, zda platí všude)
    -někde jsem četla, že si můžeš požádat o zábor:]

    KRTECEK_VLADNE: spíš riskuješ, že tě odtáhnou, což je samozřejmě mnohem dražší a nepříjemnější. A uměj to fakt hodně rychle:))
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    KRTECEK_VLADNE: doufam, že hodně
    KRTECEK_VLADNE
    KRTECEK_VLADNE --- ---
    Máte někdo zkušenosti s tím, jak jsou na mč kde jsou nové zóny kontrolované autem efektivní při výběru pokut? Jde mi hlavně o Prahu 6.
    JAFMAN
    JAFMAN --- ---
    Jak se bude řešit třeba stěhování, několik hodin stání v zóně.. třeba v modré je max 3 hod. pro nerezidenty?
    MVEK
    MVEK --- ---
    RAVNOS: Tak to je jeden případ (který se nakonec vyřešil úplně jinak), ale je to asi častá otázka. No a já si až do náhodného nalezení nějakých FAQ na webu Prahy 1 myslel, že je to prostě doba nezbytně nutná. Takže jednu tašku nebo bedýnku asi nebudu předávat 10 minut, ale pokud bych odvážel dveře na zahrádce, tak to deset minut bude určitě.
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    MVEK: tak to odvezte od teba jeho autom..
    MVEK
    MVEK --- ---
    Nejsem schopen dohledat, jak je to se zastavením po dobu nezbytně nutnou pro vyložení nákladu v modrých nebo fialových zónách. Někde jsem našel, že ze zákona mám na vyložení 3 minuty. Ale kde je toto regulováno? Pro některé případy je samozřejmě nezbytná doba méně než 3 minuty, ale pokud potřebuji sundat něco ze zahrádky, tak to bude klidně 10.

    Právě mě zítra čeká dovezení známému hromádky věcí do fialové nebo modré zóny. Jako možná bychom to za 3 minuty stihli, ale vidím to na 5 až deset.
    A jako výhodněji pro množství najetých kilometrů i časově je, abych to dovezl já jemu, a ne aby si on pro to dojel (on má parkovací kartu).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam