• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LANNADOGPOINT - soukromé depozitum pro opuštěné psy
    HNDZCK
    HNDZCK --- ---
    SNELA: časem určitě zvládne tahat sama
    SNELA
    SNELA --- ---
    HNDZCK: Fakt super, pobavilo takhle při ránu :D Jen chudák ten, kdo musel pořád před ní běhat :D Tak snad vám to pomuže :)
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    Článek o psech z Limuz dnes vyšel v deníku AHA! Je už i v online verzi.

    Před lety se ujal opuštěných psů a... Teď jich má 50 a prosí: Pomozte! | Ahaonline.cz
    http://www.ahaonline.cz/clanek/aha-zverinec/69461/pred-lety-se-ujal-opustenych-psu-a-ted-jich-ma-50-a-prosi-pomozte.html
    GIO
    GIO --- ---
    dekuji, proctu..
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    GIO: tady to pokaždé tak nějak aktualizujeme.. http://www.dog-point.cz/kauza-limuzy

    ale je to ježě do 18 psů na místě, nejde to spočítat, jsou ruzně poschovávaní nebo se hrozně hemží...
    GIO
    GIO --- ---
    kolik jich v limuzech jeste zbyva..?
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    PRÁŠEK von Limuzy

    Datum (rok) narození: leden 2011
    Velikost: Malá
    Příběh: Prášek je jeden z pejsků z kauzy Limuzy.
    ( http://www.dog-point.cz/kauza-limuzy )
    Charakteristika: Prášek je desetikilový psí kluk, kterého jsme k nám přivezli 11.2.2012.Je to zhruba roční pejsek.
    Je to uzlíček nervů, ale v domácí péči si bude postupně zvykat na to, že lidem může důvěřovat a předpokládáme, že se za chviličku otrká a bude z něj pak věrný přítel. Manipulaci na veterině snášel velmi trpělivě.
    Dle veterinárního vyšetření je v pořádku, až na nesestouplé varle, které mu zůstalo v bříšku, bude tudíž muset podstoupit kastraci.
    Zatím má problémy s vodítkem, které nikdy nepoznal, vše okolo chůze na vodítku se bude muset teprve naučit.
    Je to pejsek vhodný do bytu, vhodný i ke starším lidem.


    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    Dnes se z Limuz podařilo odvézt 8 pejsků! Všichni jsou to kluci jako buci. Čtyři z nich cestovali do útulku Dar ve Světci a 4 do domácích depozit našich dobrovolníků. Oni čtyři kluci, které jsme vezli k nám mají za sebou již veterinární vyšetření - dva z nich jsou v naprostém pořádku (mají jen drobné oděrky a smrdí), ostatní dva musejí podstoupit kastraci (jsou to kryptorchidi a varlata mají bohužel zase až v bříšku). Ihned začneme zpracovávat fotografie a informace o pejscích!
    BROTHER
    BROTHER --- ---
    TOY_BOX:
    TOY_BOX: ta je uplne tununu :)
    TOY_BOX
    TOY_BOX --- ---

    jinak jsem to jeste sem nedavala (a vim, ze odsud repastujete fotky na FB, takze radsi dam), takhle se chodi schovat do skrine =)
    TOY_BOX
    TOY_BOX --- ---

    my hlasime, ze se mame stale lepe. limoska zacina provadet behem dne kratsi i delsi vylety po byte navzdory beznemu provozu a zejmena ji zajima, kdyz se cvici u kuchyne na klikr. (takze jsem ji zacala klikat na lzicky z konzervy, ktera ji moc chutna, zatim jen blizkost se mnou nebo se psy.) venci se hezky venku a zacina chodit nekolika metrove useky na voditku. krome vyhublosti se ji dari dobre. je cim dal socializovanejsi, jak se snazi predvest na teto fotce. pokud k ni moji psi nechodej moc blizko a zpredu, dela ji jejich spolecnost evidentne radost. dalsi pokrok je, ze mi dneska poprve presla pod zidli a zastavila se pro podrbani na tech svych kostech. pokud je v pokoji klid, je zvedava jak vopice, nakukuje do policek a ziza, kde co je :)
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    KOUDY: lola tě ráda prožene, v tom je dobrá
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    MELUSINE: to nebudu mit na jare kde behat kdyz tam bude tolik pejsku :)
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    PETRA_CHATEAU: jojo, pejsek Shoko ;)
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    MELUSINE: ty taky?
    MELUSINE
    MELUSINE --- ---
    PETRA_CHATEAU: grébovka je nejlepší.)
    BRAMBOROVANAT
    BRAMBOROVANAT --- ---
    HNDZCK: super! Koukám, že se nenudíte :)
    WERUMI
    WERUMI --- ---
    ZMYJKA: ty jo, mám pocit, že jsem, už je to teda dýl, zahlídla od ZRK inzerát, kde sháněla něco, co ty popisuješ.. Možná. Nebo nevím.
    HNDZCK
    HNDZCK --- ---
    Přes práci k duševní pohodě a proto teď Kelly pravidelně cviči a chodí na dlouhe procházky. Z prvu neměla příliš zájem, ale poté nám pomohl magický předmět, tenysový míček. Pro ten by se přetrhla. Zatím je moc brzo na nějaké výsledky, ale aspoň se nám nenudí.

    Dogpoint : Kelly a její nové vyžití - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=30HkOAxT-rA
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Hodím to zatím sem, protože tady to asi čte nejvíc lidí, které by to mohlo zajímat:

    Máti má barák na Mělníku (Mlazice, kousek od hlavního tahu na Českou Lípu, jezdí odtut tak cca jednou za 2 hodiny přímý bus do Prahy) stranou od ostatní zástavby s poměrně velkou zahradou (a nějakou tou stodolou) a zatím nezávazně shání nájemníka (případně pár, matku s dítětem a tak - do dvou pokujů v patře - spíš formou spolubydlení, nemá to samostatnou kuchyň a sociálky) se psem/psy - za nevelký peníz (dalo by se dohodnout třeba na 1500 měsíčně) a možností tam depozitovat psinec a kočičinec dle libovůle (třeba i přistavět nějaký ten venkovní kotec). Sama to dělat nechce - ráda cestuje a občas mizí z republiky i na měsíc - ale když by tam byla, tak by i přiložila pomocnou ruku k dílu (je státní zástupkyně, ale nějakou dobu žila u koní a piplala tam marody, takže tendence k tomu má a nějaké zkušenosti taky, ovšem pozor, neřídí a auto nevlastní). Za rok jde do důchodu a je to spíš dlouhodobé plánování budoucnosti (má staršího přítele a nechce na tom baráku jednou být sama), než nějaká akční záležitost - spíš je to o tom, že kdyby to někoho zaujalo, mohl by se přijet podívat, pokecat, jestli si padnou do noty a tak. Máti je trochu magor a občas si věci představuje jak Hurvínek válku, ale kdyby někdo chtěl bydlet na venkově a mít zvěřinec, tak ten prostor na to je ideální a soužití s ní není nereálné (a veškeré potomstvo má vlastní bydlení a nehodlá ho opouštět :)).

    Takže kdyby to někomu přišlo v dlouhodobé perspektivě zajímavé (nebo by věděl o někom, komu by přišlo), ozvěte se mi a můžem to probrat blíž, stavit se tam mrknout a tak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam