Třeba já, jakožto osvojitel KASTROVANÉ feny z Dogpointu, bych si už asi kastrovaného psa/fenu (pokud by to nebylo ze zdravotních důvodů) nevzala. Od tý doby, co jí mám, se o tom snažim získat, co nejvíce informací. A věřte nebo ne, má to ohromný vliv na psychiku i zdravotní stav. Většina lidí dnes nedá na veterináře dopustit, bohužel. (Dnes, v době konkurence, je těžké najít veterináře, který nepropaguje výrobek ze kterého má procento z tržby.) Proč veterináři mluví jen o výhodách kastrace? Nestalo se mi, že by mi veterinář hnedka z první vyblil nevýhody. Že by to nevěděl? Tomu nevěřim. No jo no, očkování je neuživí.
To, že je to nevymahatelné a neuhlídatelné, je stejný jak u reprodukce, tak u kastrace, takže takhle Dogpoint přijde o X lidí, kteří si od nich psa nevemou jen proto, že ho musejí dát kastrovat a přitom to jsou zodpovědní lidé a psy si uhlídaj. Naproti tomu to sice odradí pár "množitelů", kteří si ale najdou jinou cestu, jinýho psa a bude jim jedno, jestli je z Dogpointu nebo ne. Psů je všude jak nas.áno.
PETRA_CHATEAU: Já si dneska moct vybrat, tak Žvejku nekastruju ani za milion. Je zdravá, tak k tomu nevidim důvod. (Pro mě totiž neni důvod to, že jakožto lidi jsme pohodlní, a tak nemusíme po kastrandě doma uklízet její barvení, protože nehárá.) Navíc!, kdyby nebyla vykastrovaná, tak je na tom psychicky o poznání lépe.
Nemluvě o tom, že dnes bych už vůbec nenechala kastrovat takhle zubožený zvíře. Nejdřív pěkně nabrat, posílit, a až pak do nich hrabat. Nikdy už totiž nechci slyšet ten pláč, že to bolí, dva dny v kuse. Což se u normálního psa (myšleno kondičně) nestává.
Pro Dogpoint: Neberte si to nijak osobně(, je to jen další názor do pranice), stále Vás budu podporovat, každý snad děláme, v dobré víře, věci podle svého nejlepšího svědomí. Nadále budu nosit placku "I love Dogpoint", protože můžete za to, že mám doma tu nejlepší pesinu, nikdy bych jí nevyměnila a moc Vám za ní děkuju...